fwto

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

The Crow


Υπόθεση : Ο Eric Draven (Brandon Lee) είναι τραγουδιστής σε ένα ροκ συγκρότημα. Την ¨Νύχτα του Διαβόλου¨ και ενώ όλη η πόλη έχει παραδοθεί στις φλόγες, από αναρχικά στοιχεία, ο Eric επιστρέφει στο σπίτι που έμενε με την μέλλουσα γυναίκα του Shelly. Εκεί τον περίμεναν τα τσιράκια του Top Dollar (Michael Wincott), τα οποία είχαν βγει στην πόλη για να την λεηλατήσουν, να βιάσουν και να σκοτώσουν την Shelly και να αποτελειώσουν τον ίδιο. Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του ζευγαριού, ο Eric με την βοήθεια ενός κορακιού, επιστρέφει στην γη των ζωντανών ζητώντας εκδίκηση για την νεκρή κοπέλα του.

Με μια κουβέντα : Dark and Twisted

Γενικά : Να είναι καλά η φίλη μου Αναστασία που μου θύμισε την παραπάνω φράση, γιατί ταιριάζει απόλυτα για την σύντομη περιγραφή της ταινίας. Μια σκοτεινή και μπερδεμένη/ διαταραγμένη ταινία που προέρχεται από μια σειρά κόμικ που πρωτοεκδόθηκε το 1989 και είχε μια μη-διαφημιζόμενη επιτυχία. Με τον καιρό ακολούθησαν και άλλα κόμικ, βιβλία, μερικές ταινίες και μια σειρά στην τηλεόραση. Η συγκεκριμένη ταινία με δυσκόλεψε ως προς το τι να γράψε, ακόμα και τώρα δεν είμαι σίγουρος, σίγουρα δεν τρελάθηκα, αλλά ούτε και βαρέθηκα, απλά ήταν κάτι ενδιαφέρον, γιατί έχουμε ξαναδεί ήρωες με κάποιες υπερφυσικές δυνατότητες, αλλά ποτέ μας δεν είδαμε κάποιον από αυτούς τους ήρωες να αντιπροσωπεύουν το σκοτάδι, τον θάνατο και άλλα τέτοια μακάβρια. Έτσι το κοράκι είναι μια πολύ ιδιαίτερη ταινία, που είτε θα την λατρέψεις, είτε θα την μισήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη ταινία θεωρείται αρκετά επιτυχημένη, εισπρακτικά μιλώντας, γιατί λίγο πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα και κατά την διάρκεια μιας σκηνής ο πρωταγωνιστής και γιος του Bruce Lee, πυροβολήθηκε από μια ψεύτικη σφαίρα και πέθανε. Έτσι μερικές σκηνές, αντί να βλέπουμε τον Brandon Lee, βλέπουμε έναν ¨σωσία¨ που πήρε την θέση του για αυτές τις μικρές σκηνές και με την βοήθεια των ψηφιακών μέσων πρόσθεσαν το κεφάλι του Brandon. Η υπόθεση λίγο πολύ είναι ότι έγραψα πιο πάνω, μετά από ένα χρόνο νεκρικής σιγής (κυριολεκτικά) ο Eric βγαίνει από τον τάφο και με την βοήθεια ενός κορακιού, που του επέτρεπε να είναι άτρωτος, ψάχνει να βρει τους βιαστές/δολοφόνους του ίδιου αλλά και της πολυαγαπημένης του κοπέλας. Έναν έναν τους βρίσκει, τους σκοτώνει, μέχρι που φτάνει στον αρχηγό του εγκλήματος και αφού ξεπαστρεύει και αυτόν γυρνά πάλι στον τάφο. Η σκηνοθεσία από τον Alex Proyas είναι αρκετά μαύρη και ζοφερή, ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα του ¨κορακιού¨, τα εφέ είναι λίγο τραγικά αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η ταινία είναι του 1994 και δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέσα εκείνη την εποχή. Οι ερμηνείες ήταν καλούτσικες, εγώ προσωπικά δεν περίμενα ο Brandon Lee να σταθεί επάξια στον ρόλο του, αλλά το έκανε. Η μουσική του έργου είναι ένα από τα θετικά στοιχεία, καθώς ακούμε πολλά ροκ συγκροτήματα όπως: τους ¨The Cure¨, τους ¨Nine Inch Nails¨ και τους ¨Rage Against The Machine¨. Κλείνοντας, το ¨Κοράκι¨ είναι μια ενδιαφέρουσα ταινία που μιλά για έναν σκοτεινό άγγελο που ζητά την δικαιοσύνη που αξίζει ο ίδιος και η νεκρή κοπέλα του.

Η Ατάκα : Sarah: «Εάν μας κλέψουν τους ανθρώπους που αγαπάμε, ο μόνος τρόπος για να τους έχουμε ακόμα κοντά μας είναι να μην σταματήσουμε να τους αγαπάμε. Κτίρια καίγονται, άνθρωποι πεθαίνουν αλλά ο αληθινός έρωτας ζει για πάντα».

Ποιον θα έπαιζα : Θα έκανα τον ρόλο του ντεντέκτιβ Albrecht.

Αγαπημένη σκηνή : Δεν έχω.

Χειρότερη σκηνή : Οι σκηνές όπου μας δείχνουν τον Top Dollar και την κινέζα αδελφή του και όλα τα psycho πράγματα που έκαναν μαζί.

Δες την : Γιατί έχει ενδιαφέρον, είναι μοναδική και έχει καλή ροκ μουσική.

Μην την δεις : Αν θες να δεις κάτι πιο ανάλαφρο.

Με ποιον να την δεις : Μόνος σου ή με κανένα καμένο κολλητό σου.

Μην την δεις με : Κοπέλα που το κινητό της χτυπά στους ήχους της Πάολας.



2 σχόλια:

  1. διαφωνω....αξιζε στην ταινια μια αγαπημενη σκηνη....μονο κ μονο για την συγκεκριμενη ατακα
    http://www.youtube.com/watch?v=gi_nAFEniSE

    MARIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Maria ciao,
    Κοίτα στο ¨Αγαπημένη Σκηνή¨ βάζω την σκηνή που μου έκανε μεγάλη εντύπωση για κάποιο λόγο και στο μέλλον θα είναι η σκηνή που θα θυμάμαι όταν θα μιλάω για αυτή την ταινία. Σε αυτή δεν μου έκανε μεγάλη εντύπωση κάτι συγκεκριμένο, όσο για την θρησκευτική τύπου ατάκα η ταινία είναι γεμάτη από τέτοιες, να φανταστείς κάποια στιγμή απαγγέλετε ένα μικρό μέρος από το Paradise Lost του John Milton!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis