fwto

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Mr. Popper's Penguins


ΤΙΤΛΟΣ: Mr. Popper's Penguins
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Jim Carrey, Carla Gugino, Angela Lansbury
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mark Waters
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: "Θέλω έναν πιγκουίνο στο σπίτι μου....ΤΩΡΑΑΑΑΑ!!!"

Υπόθεση: Ο Tom Popper (Jim Carrey) είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας μεσίτης που ασχολείται συνέχεια με την δουλειά του, με αποτέλεσμα να ζει μόνος και να έχει κακές σχέσεις με τα παιδιά του και την πρώην σύζυγό του. Όλα αλλάζουν όμως όταν δέχεται ένα δώρο από τον πατέρα του με τον οποίο είχε χάσει επαφές μιας και αυτός επέλεξε να γυρίσει τον κόσμο και να μείνει μακριά από την οικογένειά του και το παιδί του, τον μικρό Tom. Έτσι έρχονται τα πάνω-κάτω όταν ο πατέρας του του στέλνει....6 πιγκουίνους στο σπίτι του! Στην αρχή κάνει τα πάντα για να τους ξεφορτωθεί αλλά σταδιακά δένεται μαζί τους και έρχεται πιο κοντά με τα παιδιά του, τα οποία λατρεύουν τους πιγκουίνους και μέσω της συνύπαρξής του με αυτά τα αξιαγάπητα ζωάκια συνειδητοποιεί τα λάθη που έκανε στο παρελθόν, πόσο του λείπει η οικογένεια του και οτι σημασία δεν έχουν τα υλικά αγαθά αλλά η αγάπη....

Για πες, για πες: Καλοί μου Ευλογισον-φίλοι!!! Ειμαι τόσο...μα τόοοοοοσο συγκινημένη που μετά από πολύ καιρό (δεν θέλω να σκεφτώ πόσο γιατί θα με χτυπήσουν απανωτά εγκεφαλικά!!!) είμαι και πάλι εδώ μαζί σας για να εκτελέσω ένα καθήκον τιμής! Και για μένα, και για εσάς, και για το blog αλλά κυρίως: για τον έναν και μοναδικό, τον ανυπέρβλητο, τον συγκλονιστικό...τον εμπνευστή και ψυχή αυτού του blog...για το κουρκουμπινάκι μας..Τoν Κλεάνθη, που δυστυχώς τον κάλεσε η μαμά πατρίδα αλλά μας άφησε ευχή και κατάρα να συνεχίσουμε εμείς το θεάρεστο έργο του εδώ στο blog!!! Βέβαια, δεν μπορούμε να τον φτάσουμε ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι αλλά του το οφείλουμε και θα προσπαθήσουμε να τον βγάλουμε ασπροπρόσωπο! (Βοηθήστε και σεις όμως λιγάκι ρε παιδιά! Εμψυχώστε μας!).
Και αφού τελειώσε το παραλήρημά μου και το μίνι-αφιέρωμα στον big boss, σκουπίζω τα δάκρυα συγκίνησης για την επιστροφή μου (Ελάτε!!Κάντε το κι έσεις...Δεν σας βλέπει κάνεις!!) μπαίνω κατευθείαν στο ψητό: η ταινία μου άρεσε! Βέβαια σε αυτό συνέβαλαν πολύ οι έξι αξιαγάπητικοι και γλυκούληδες πιγκουίνοι!! Αν και αρχικά το όλο κλίμα (χιόνια, κρύο, πιγκουίνοι, σκουφάκια κτλ.) σε παραπέμπουν σε...Χριστούγεννα και μπορεί να σε παραπλανήσει αυτο...ωστόσο μην ψαρώνεις! Ουδεμία σχέση έχει να κάνει με Χριστούγεννα αλλά...λογικά δες το: για πιγκουίνους μιλάει! Τι να είχε; Παραλίες και αντιηλιακά; Αν θες τέτοια δες το δελτίο ειδήσεων του Star! Αν και έχει τα κλασσικά μοτίβα μιας τυπικής οικογενειακής, αμερικάνικης κωμωδίας ωστόσο αυτό δεν λειτουργεί αρνητικά, μιας και ακολουθούν αυτό το κλασικό στυλ, χωρίς όμως κραυγαλέες εμμονές ή παρατραβηγμένες σκηνές και γκυκανάλατες, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις ταινίες! Μου άρεσε, που σε όλη την ταινία, διακατέχεσαι απο μια αθωότητα και στο τέλος σου αφήνει μια γλυκιά ευφορία (πράγμα απαραίτητο για τις μέρες μας!) Κοινώς, μια ευχάριστη ταινία, γλυκιά και χαρούμενη που ούτε θα σε προβληματίσει ιδιαίτερα αλλά ούτε θα σε κάνει να βαρεθείς! Δες την με την οικογένεια σου ή αν απλά θέλεις να ξαναγίνεις για λίγο παιδι!

Με αρέσει: Που επιτέλους βλέπουμε έναν Jim Carrey σοβαρό, χωρίς να καταφεύγει ιδιαίτερα στις γνωστές και, ώρες ώρες ανόητες και γελοίες, γκριμάτσες και μιμήσεις του, όπως κάνει συνήθως, προκειμένου να βγάλει γέλιο! Ήταν μια προσεγμένη, αστεία και "ενήλικη" ερμηνεία του χωρίς υπερβολές και ακρότητες!

Δεν με αρέσει: Που φαινόταν κάπως γερασμένος!! Πάει!! Μεγάλωσε και αυτός!

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Σε αρκετές σκηνές τις ταινίας χρησιμοποιήθηκαν πραγματικοί πιγκουίνοι ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας γυρίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο σκηνικό! Κοινώς...ξεπαγιάσανε οι ανθρώποι!!!

2 σχόλια:

  1. Μια χαρά η ταινία! Κι εμένα μ' άρεσε! Μέσα στη γλύκα! Και ο πρωταγωνιστής όντως έχει επιτέλους χαμηλώσει τους τόνους. Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα και σε σένα Leviathan!!! Αν και λιγάκι καθυστερημένα, δηλώνω πολύ χαρούμενη που συμφωνούμε και που σου άρεσε κι εσένα η ταινία! Την βρήκα πολύ χαριτωμένη, πολύ γλυκιά αλλά λάτρεψα τους πιγκουίνους που νομίζω ότι αυτοί είναι τελικά οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ταινίας! Εύχομαι να συνεχίσεις να παρακολουθείς τις εξελίξεις στο ταπεινό μας blog και εννοείται πως κάθε σχόλιο, κριτική, συμβουλή κτλ. κτλ. είναι ευπρόσδεκτη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis