fwto

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

HAPPY FEET




Τίτλος: Happy feet
Σκηνοθεσία: George Miller
Πρωταγωνιστούν: Elijah Wood,Brittany Murphy, Nicole Kidman, Hugh Jackman, Robbin Williams
Εναλλακτικός τίτλος: " Χορέψετε, χορέψετε....κλακέτες μη λυπάστε!"


Υπόθεση: Ο Μαμπλ (Elijah Wood) είναι ένας μικρός Αυτοκρατορικός Πιγκουίνος, λίγο διαφορετικός όμως από τους υπόλοιπους της αγέλης του. Και αυτό γιατί....έχει πολύ κακή φωνή με αποτέλεσμα να μη μπορεί να τραγουδήσει καλά το "Τραγούδι της Καρδιάς"όπως γίνεται προκειμένου να βρει το κατάλληλο ταίρι του. Έχει όμως ένα άλλο ιδιαίτερο ταλέντο: μπορεί να μη τραγουδάει σωστά όπως οι υπόλοιποι, μπορεί όμως να χορεύει κλακέτες και να εκφράζεται με αυτό τον τρόπο. Εξαιτίας όμως αυτής του της διαφορετικότητας, εξορίζεται από την κοινότητα των Αυτοκρατορικών πιγκουίνων και κινδυνεύει να χάσει την μοναδική του αγάπη. Έτσι, ξεκινάει ένα ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας και της γνώσης όπου θα γνωρίσει φίλους και θα αποδεχτεί την ιδιαιτερότητά του και τον εαυτό του όπως είναι και θα καταφέρει να επιστρέψει πίσω και να κερδίσει την αγαπημένη του....
Για πες, για πες: Μετά το εξαιρετικό ρεαλιστικό "Ταξίδι του Αυτοκράτορα" έρχεται η animation έκδοση της ταινίας αλλά με πιο .... ποπ διάθεση! Μια ταινία γεμάτη τραγούδι, χορό, πολύ χρώμα...κοινώς ότι πρέπει για τα μικρά παιδιά! Για εμάς ... τα μεγάλα παιδιά πάλι, αρκεί το εξαιρετικό soundrack που καλύπτει όλα τα γούστα ( από Prince με το "Kiss", τον Steven Wonder με το " I wish" ως και τους The Beach Boys με το "Do It Again") ερμηνευμένα εξαιρετικά από τους ηθοποιούς που χάρισαν τις φωνές τους στα γλυκύτατα αυτά πλασματάκια. Πολύ καλό το οικολογικό μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η ταινία για τη καταστροφική ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον αλλά και για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Το κάνει με πολύ απλό και ευχάριστο τρόπο για τους μικρούς θεατές. Για τους μεγάλους...οκ... δεν είναι και καμία βαθυστόχαστη ταινία που θα την δουν και θα προβληματιστούν ( helloooooo....είναι παιδικό εξάλλου) αλλά σίγουρα βλέπεται ευχάριστα γιατί δεν είναι το κλασσικό χαζό-παιδικό που γίνεται κατανοητό μόνο από τα 7χρονα! Άσε που σε κάνει να θέλεις να χορέψεις και συ μαζί με τους πιγκουίνους! Ευχάριστη ταινία λοιπόν, που βλέπεται άνετα!
Με αρέσει: Φυσικά το soundrack το οποίο και ερμηνεύτηκε εξ'ολοκλήρου από τους πρωταγωνιστές! Με έκανε να γελάσω ο Robin Williams ως μάγκας και αλανιάρης πιγκουίνος που κυνηγάει τα γκομενάκια και τους τραγουδάει.... ραπ για να τα ρίξει! Επίσης, το νάζι στην φωνή της Nicole Kidman (που εξηγείται το γιατί από αυτό που θα σας πω παρακάτω). Τα χορευτικά που έμοιαζαν τόσο αληθινά καθώς και το εξαιρετικό animation της ταινίας.
Δεν με αρέσει: Δεν βρίσκω κάτι κακό στην ταινία μιας....και δεν περιμένω να δω και κάτι συγκλονιστικό σε μια παιδική, κατά βάση, ταινία! Αυτό που έπρεπε να κάνει για το είδος της, το έκανε και πολύ καλά μάλιστα! Σε διασκεδάσει και παρακολουθείται ευχάριστα, χωρίς ιδιαίτερα βαθυστόχαστα μηνύματα και προβληματισμούς!
Άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Τα ονόματα των πιγκουίνων στους οποίους χαρίζουν τις φωνές του οι Nicole Kidman και Hugh Jackman είναι "Norman Jean" και "Memphis" αντίστοιχα. Αυτά είναι εμπνευσμένα από την Marilyn Monroe, που γεννήθηκε με το όνομα Norman Jean Mortensen και από τον Elvis Presley, ο οποίος καταγόταν από το Memphis του Tennessee. Επίσης, οι φωνές και οι κινήσεις τους έχουν αντιγραφεί από τους πρωταγωνιστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis