fwto

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

THE PREDATORS(2010)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΠΟΙΟΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΠΟΙΟΝ?
Παίζουν:Adrien Brody,Topher Grace,
Alice Braga,Laurence Fishburne
Σκηνοθεσία:Nimrod Antal

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΘΡΙΛΕΡ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Οκτώ άγνωστοι μεταξύ τους άνθρπωποι προσγειώνονται κυριολεκτικά εξ ουρανού σε ένα άγνωστο μέρος.ΟΙ 7 από αυτούς είναι μισθοφοροι,έμποροι ναρκωτικών πλην του ενός που είναι ένας κοινός γιατρός.Έχοντας ανασυνταχθεί και ξεπεράσει το αρχικό σοκ τους προσπαθούν να καταλάβουν που βρίσκονται και τι πρέπει να κάνουν. Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν πως δεν βρίσκονται μόνοι αλλά εξωγήινα πλάσματα τους καταδιώκουν σαν ΄΄θηράματα΄΄.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Έχω μια προσωπική απορία με μένα!! απεχθάνομαι τις ταινίες με εξωγήινους και όχι γιατί μοιάζουν με τέρατα και αηδιάζω!αλλά γιατί οι 9 στις 10 μας παρουσιάζουν τους εξωγηίνους σούπερ ντούπερ έξυπνους με τρελα όπλα τρελή τεχνολογία χίλιες μύριες υπερφυσικές δυνατότητες που δουλειά μάλλον δεν έχπυν και κάθονται και ξεκοιλιάζουν ήπειραματίζονται με εμάς!
Και ενώ το απεχθανομαι πάω και τις βλέπω!Είμαι μαζόχα τελικά!!αρά μήπως και χειρότερη από αυτούς???χμμμ!!who knows!!!
Στην συγκεκριμένη ταινία λοιπόν έχουμε τα αγαπημένα μας μισητά πλασμάτακια!που και μπόι έχουν και σούπερ νοημοσύνη σε συνδυασμό με σούπερ όπλα και!!!καμουφλαζ τύπου στελθ!γίνονται αόρατοι για όσους δεν κατάλαβαν!!!!αλλά αυτό που μάρεσε είναι ότι φαίνεται λες και έχουν πλεξούδες για μαλλιά!!!!αυτο είναι πρωτοπορία !!!!!!!
Και που λέτε, αυτοί επιλέγουν διάφορους ανθρωπους και τους στέλνουν κανονικά πεταχτούς από τον ουρανό!!!!!!και αφού τους κυνηγήσουν μέσα στη ζούγλα τους κατασπα΄ρασουν έτσι για την πλάκα τους!Δεν διαλέγουν όποιον όποιον όμως!διαλέγουν όσους ανθρώπους γαμάνε τη ζωή άλλων ανθρώπων αθώων στη γη!!να δουν αυτή τη γλύκα!!!!αλλά η δια φορά μεταξύ ανθρώπων και εξωγηινων είναι οτι εμεις κατά βάθος και πάλι έχουμε αισθήματα!η ανθρωπιά μας υπερτερεί!ειδες εσυ κοινωνικό μήνυμα που περνα η ταινία!!!!!!!όχι για να μη λες!!
Καλοφτιαγμένη ταινία,με ατμοσφαιρικό κλίμα γρήγορους ρυθμούς,ένταση,κυνηγητό! μπόλικο αίμα και αποκρουστικές εικονες που και που!(για μένα που δεν αντέχω το λέω πιο πολυ!)χαρακτήρες ΄χαρτινοι χωρίς πολλές συναισθηματικές εμβαθύνσεις, και έναν adrien brody που η αλήθεια είναι δεν μας ε΄χει συνηθίσει σε τέτοιους ρόλους αλλά του πήγε και αυτό της περιπέτειας!
Για όσους δεν το ξέρουν το predators ειναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία του σβατζενέγκερ!23 χρόνια πριν!!!!!
αν εγώ πάντως είχα αντιληφθεί ότι είμαι σε άλλο πλανήτη και το μόνο που υπάρχει είναι εξωγήινοι και τρόπος διαφυγής δεν υπάρχει θα την είχα κάνει με ελαφρά για τον ΑΓ.Πέτρο!αλλά δεν θα υπήρχε και ταινία έτσι, οπότε άκυρη η σκέψη μου!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-0\5
μπα...

ΘΑ ΚΛΑΨΩ(ΚΛΑΜΑ)-0\5
μπα...

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-0\4
ούτε για αστείο!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-2\5
βρε εμείς μπορεί να μην έχουμε νοημοσύνη και τρελά όπλα αλλά έχουμε καρδιά!! α ρε ξανθόπουλε που είσαι να δεις!!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ - ΒΙΑ)-4\5
την βία του την έχει!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5
είναι ενδιαφέρουσα γαμώτο και ας μη θέλω να το παραδεχτώ!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-4\5
τόσοι εξωγήινοι τόσο κακο!!!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-2\5
μπα..

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-7\10

3 σχόλια:

  1. Κατερινούλα εδώ θα διαφωνήσω 100% μαζί σου... Αν και έχω διαβάσει πολλά reviews σου και πάντα σχεδόν συμφωνούσα ή τουλάχιστον στον μεγαλύτερο βαθμό, εδώ έρχεσαι να τα ισοπεδώσεις...

    Να ξεκινήσω από τα βαρβάτα... Η ταινία είτε είσαι fan της σειράς (πολύ περισσότερο) είτε όχι είναι ένα ατόφιο 8,5άρι... Για όσους έχουν δει και τις προηγούμενες δύο ταινίες, το 1ο με τον Άρνι (έπος) και το 2ο το εντελώς μετριότατο, θα καταλάβουν ότι είναι ελάχιστα χειρότερο από το πρώτο..

    Ωραία πλοκή, καλοί διάλογοι που δεν κουράζουν αλλά εξηγούν τι βλέπεις, εφφέ γαμάτα για το είδος της ταινίας και κυρίως για τον χαρακτήρα που θέλει να σου δείξει (predator)..

    Όσον αφορά πάλι τον χαρακτήρα... "που και μπόι έχουν και σούπερ νοημοσύνη σε συνδυασμό με σούπερ όπλα και!!!καμουφλαζ τύπου στελθ!γίνονται αόρατοι για όσους δεν κατάλαβαν!!!!αλλά αυτό που μάρεσε είναι ότι φαίνεται λες και έχουν πλεξούδες για μαλλιά!!!!" ???????????? JESUS CHRIST SUPERSTAR!

    Ο Adrien Brody όντως δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια έργα αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν το υποστήριξε καλά.. Η αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό τον είδα σε 2 ταινίες που δεν το περίμενα να παίξει ποτέ (splice, predators) ήταν ολίγον τι too much για το σοκ που πήρα, παρ'όλ'αυτά τον πάω και τον επικροτώ..

    Όπως και να'χει για μην πρήζω και κουράζω η ταινία έχει ένα target group.. Τους εκατομμύρια φανς των Κυνηγών.. Και πίστεψέ με ούτε λίγοι είναι οι φανς, ούτε το στήσιμο των Predators από τους δημιουργούς τους έχουν το παραμικρό ψεγάδι..

    Αυτά τα λίγα από μένα, κι ελπίζω να μην την έσπασα σε κανέναν με τα σχόλιά μου!

    Εις το επανειδήν! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητε αναγνώστη!! :DD καταρχας να πω οτι με κανεις να σκέφτομαι να μαζέψω το συμβουλιο των συναδελφων και να σε βαλουμε και σενα στο blog!
    ήσουν πραγματικός χείμμαρος!!
    Εύστοχα τα σχόλια σου και ομολογώ πως όντως παράλειψη δική μου ότι για τους φαν του είδους η ταινία είναι διαμαντάκι!
    Βεβαια είναι προσωπικό το ζήτημα μου με τα πλασματάκια εκτός γης που τα απεχθάνομαι και τι να κάνω μου βγήκαν αυθόρμητα όσα είπα!κατά τα άλλα αν πρόσεξες και μένα μου άρεσε σαν ταινία απλα το κοίταξα και λίγο με το γυναικείο στυλιστικό μου ματι!:DDD

    προς σε σένα φαν λοιπόν και σε όλους τους υπόλοιπους λέω πως η ταινία είναι ΔΙΑΜΑΝΤΙ για το είδος της!

    παντως οποιεδήποτε σχόλια και παρατηρήσεις είναι παντοτε ευπρόσδεκτα γιατί μας βοήθούν στη βελτίωωση του blog!
    thanks για τη συμετοχή και keep watching and reading!! :DDDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείται ότι σχολίασα γιατί σε ξέρω και σε πάω.. Γνωρίζοντας λοιπόν το πόσο αντικειμενική είσαι γι'αυτό λίγο μου κακοφάνηκε.. Ίσως μερικές φορές να "ξεφεύγω" και να κρίνω αρκετά αυστηρά.. Όπως καλή ώρα που τα έκρινες με το γυναικείο σου μάτι και δεν το υπολόγισα..

    Όπως και να έχει χαίρομαι που ένα πολύ όμορφο και καλοδουλεμένο blog δέχεται ακόμη και αρνητικά με τα reviews του σχόλια.. Ας μου επιτραπεί η έκφραση αλλά αυτό μου φέρνει λίγο σε "επαγγελματισμό"...

    Anyways, θα τα πούμε πολύ σύντομα σε κάποιο ακόμη ... χειμμαρώδες μου σχόλιο! Take care Kathreen! Nice job! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis