fwto

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Iron Man 2Υπόθεση : Με όλο τον κόσμο πλέον να γνωρίζει για το πραγματικό πρόσωπο του Iron Man ο εκατομμυριούχος – ιδιοφυής Toni Stark έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο το κοινό και τους δημοσιογράφους άλλα και την κυβέρνηση, η όποια τον πιέζει να σταματήσει την χρίση της πανοπλίας του, με την κατηγορία πως είναι επικίνδυνη και πως υπάρχει η πιθανότητα οι εχθροί της χώρας να κατασκευάσουν μια παρόμοια. Αρνούμενος να υπακούσει στις κυβερνητικές αποφάσεις ο Toni μαζί με την βοηθό του Pepper Potts και τον φίλο του James Rhodes, αναζήτα καινούργιες συμμαχίες για να καταπολεμήσει τους νέους του εχθρούς.


Με μια κουβέντα : Απάντησε μου ειλικρινά, ο Mickey Rourke μετά από τις αποτυχημένες πλαστικές δεν έχει τα ίδια ακριβώς χείλι με εκείνα την Donatella Versace;;;


Γενικά : Η απόλυτη αποτυχία. Είναι συχνό φαινόμενο, πιστεύω, να βλέπεις τα sequel των μεγάλων εμπορικών επιτυχιών να βουλιάζουν τόσο πολύ που ο τιτανικός μπροστά τους μοιάζει να επιπλέει. Πραγματικά σε σύγκριση με την πρώτη ταινία, η δεύτερη είναι απερίγραπτα βαρετή και απίστευτα πρόχειρη, καταντά αστείο το πόσο τσαπατσούλικα γίνανε όλα, με αποτέλεσμα ακόμα και οι καινούργιοι ρόλοι να μην έχουν τον απαιτούμενο χώρο για να ανατηχθούν και να παρουσιαστούν σωστά στο κοινό. Βέβαια σε όλο αυτό το χάος ο μόνος σταθερός βράχος είναι ο Robert Downey Jr. που προσπαθεί να σώσει την κατάσταση όπως μπορεί και φυσικά τα οπτικά εφέ που είναι ακόμα καλύτερα. Αυτά είναι και τα μόνα θετικά. Από τα πάμπολλα αρνητικά είναι ο ρόλος του Mickey Rourke που έχει καταντήσει σαν ξεκουτιασμένη γριά. Η γιατί – είσαι – εδώ Scarlett Johansson, που προφανώς πήγαινε στα γυρίσματα άλλης ταινίας και μπέρδεψε τα στούντιο, γιατί αλλιώς δεν εξηγείτε η ύπαρξη της στο έργο και για το τέλος σας άφησα την λατρεμένη μου Gwyneth Paltrow, που πολύ θα ήθελα να την δω στην πρώτη σκηνή να την καταπίνει ένας κροκόδειλος, άλλα δεν στάθηκα καθόλου τυχερός και έτσι την έφαγα στην μάπα για 2 ώρες! Αχ… κουράγιο φώναζα στον εαυτό μου για να κάνω υπομονή και να την δω μέχρι το τέλος. Άλλα για να μην λες πως γίνομαι άδικος, θα πω πως από σκηνές δράσης, ξύλου και εφέ η ταινία παρά φτωχή είναι, άλλα τι να το κάνεις πες μου, όταν όλα τα άλλα είναι κουτσά , στραβά και ανάποδα;


Η Ατάκα : Justin Hammer: «Ο Κύριος Stark έχει φτιάξει ένα σπαθί, άλλα επιμένει να το χρησιμοποιεί σαν ασπίδα!»


Ποιον θα έπαιζα : Κανέναν.


Αγαπημένη σκηνή : Δεν έχω.


Χειρότερη σκηνή : Από τις πρώτες σκηνές που βλέπουμε τον Iron Man να σκάει από ψηλά σε μια πίστα όπου δεκάδες χορεύτριες χόρευαν καν – καν.. Έλεος!


Δες την : Για τα εφέ και τον Robert Downey Jr.


Μην την δεις : Γιατί δεν έχει τίποτα να κερδίσεις από αυτήν, δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη, είναι βαρετή, δεν έχει αξιόλογους δεύτερους ρόλους και η σκηνοθεσία είναι τόσο πρόχειρη που γελάς μαζί της.


Με ποιον να την δεις : Μόνος, με κανέναν άλλον.


Μην την δεις με : Την κοπέλα σου, εδώ δεν είδατε την πρώτη ταινία μαζί, λες να κάτσει να δει την δεύτερη που είναι εκατό φόρες χειρότερη;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis