fwto

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ratatouille


Υπόθεση : Ένας αρουραίος με το όνομα Remy ονειρεύεται να γίνει chef παρά τις επιθυμίες της οικογένειας του, αλλά και της ανθρώπινης κοινωνίας γενικότερα. Όταν η μοίρα τοποθετεί τον Remy από τους υπόνομους του Παρισιού στο εστιατόριο του αγαπημένου του chef όλα αλλάζουν. Εκεί γνωρίζεται με τον Linguini, το παιδί που βγάζει τα σκουπίδια έξω και παρά την αρχική του φρίκη απέναντι στον Remi, δέχεται να συνεργαστούν και να κατακτήσουν μαζί την κουζίνα του εστιατορίου. Το πάθος του Remi για την Γαλλική κουζίνα σύντομα θέτει την όλη κατάσταση κάτω από ξεκαρδιστικά περιστατικά που φέρνουν τα πάνω κάτω στην μαγειρική και κριτική ζωή του Παρισιού.


Με μια κουβέντα : Και κάνεις δεν ήξερε να προφέρει σωστά το όνομα της ταινίας.


Γενικά : Μέσα σε μια περίοδο όπου το Animation είχε πολύ μέτρια αποτελέσματα, έσκασε μύτη ένας αρουραίος που ήταν κάτι μεταξύ master chef και top chef. Το Ratatouille είναι μια πολύ ευχάριστη ταινία, που έσπασε τα ταμεία σε όλες τις χώρες που προβλήθηκε. Η συγκεκριμένη ταινία διαθέτει για την εποχή της μια από τις καλύτερες απεικονίσεις ανθρώπινων φιγούρων σε κινούμενο σχέδιο, έτσι εκτός ότι όλα ήταν σαν αληθινά, ήταν και άριστα προσεγμένα, για να καταλάβεις, οι τεχνικοί των οπτικών εφέ, έντυσαν έναν βοηθό σαν chef και τον έριξαν στην πισίνα, για να δουν σε πια σημεία του σώματος του κολάει η στολή του και όλο αυτό για μια σκηνή μέσα στο έργο που έπρεπε να φανεί ο Linguini βρεγμένος. Παράλληλα η ταινία διαθέτει ένα ωραίο soundtrack με jazz νότες και μερικές πινελιές από γαλλική κουλτούρα. Το μάθημα που μας δίνει η συγκεκριμένη ταινία είναι πως πάντα πρέπει να ακλουθείς τα όνειρα σου και να παλεύεις για αυτά, ώστε να τα κάνεις πραγματικότητα. Κλείνοντας πρέπει να ομολογήσω πως αν και στην αρχή δεν ήθελα να την δω, λόγο των διθυραμβικών σχόλιων που απέσπασε, κατάφερε να με εκπλήξει ευχάριτα και να μου δώσει 2 ώρες χαλάρωσης, γέλιου και συγκίνησης.


Η Ατάκα : Colette: «Λυπάμαι που είμαστε αγενής, αλλά είμαστε Γάλλοι!»


Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα να είμαι ο Remy το ποντικάκι!


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου σερβίρεται το Ratatouille στον απαιτητικό chef και είναι τόσο καλό, που τον μεταφέρει στην παιδική του ηλικία.


Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω, μου άρεσαν όλα.


Δες την : Για τις εκπληκτικές τεχνικές στα οπτικά εφέ, για την ευαίσθητη και τρυφερή ιστορία και για να σε εμπνεύσει στο μαγείρεμα.


Μην την δεις : Αν αυτή την περίοδο έχεις πήξει με όλες τις εκπομπές μαγειρικής.


Με ποιον να την δεις : Με τον Ηλία Μαμαλάκη.


Μην την δεις με : Την Βέφα. Η Μαντάμ Β. έχει τόσο απαρχαιωμένες αντιλήψεις γύρω από την κουζίνα που δεν θα αντέχει να την δει, καθώς δεν έχει ιδέα τι είναι το Ratatouille!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis