fwto

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

SHREK




Τίτλος: Shrek
Σκηνοθεσία: Andrew Adamson, Vicky Jenson
Πρωταγωνιστούν: Mike Mayers, Cameron Diaz, Eddie Murphy
Εναλλακτικός τίτλος: " Με τύφλωσε η ομορφιά σου!"

Υπόθεση: Ο Shrek (Mike Mayers) είναι ένας καλοκάγαθος και μοναχικός πράσινος γίγαντας που ζει ήσυχα τη ζωή του στο βάλτο του, μακριά από τους ανθρώπους που τον φοβούνται. Η ησυχία του διαταράσσεται όμως όταν ο λόρδος Farquaad αποφασίζει να απομακρύνει όλα τα φανταστικά πλάσματα που κατοικούν στη πόλη Duloc και να τα στείλει στον βάλτο που κατοικεί ο Shrek! Τότε αυτός αποφασίζει, με τον πολυλογά γάιδαρο φίλο του Donkey (Eddie Murphy) να πάνε να βρούνε τον λόρδο και να του ζητήσουν να πάρει όλους αυτούς μακριά από το σπίτι του! Ο λόρδος τότε, κάνει μία συμφωνία μαζί: θα πραγματοποιήσει την επιθυμία του μόνο αν αυτός πάει στο κάστρο που φυλάγεται από ένα δράκο και όπου είναι φυλακισμένη η μελλοντική και πανέμορφη σύζυγός του, πριγκίπισσα Fiona (Cameron Diaz) και να την φέρει πίσω. Ο Shrek δέχεται και ξεκινά με τον φοβητσιάρη και πολυλογά γάιδαρο να σώσει την πριγκίπισσα. Το καταφέρνει αλλά στο ταξίδι για το γυρισμό ο Shrek αρχίζει να συμπαθεί και να ερωτεύεται την όμορφη κοπέλα που του γλυκαίνει όλο και πιο πολύ την καρδιά αλλά και διαπιστώνεται ότι η πριγκίπισσα Fiona πρέπει να κρύβει ένα μεγάλο μυστικό....
Για πες, για πες: Μια καταπληκτική ταινία, απ'όλες τις απόψεις! Τόσο από άποψης εφέ και σχεδίασης, όσο και από πλευράς σεναρίου και χαρακτήρων! Επιτέλους μία ταινία που μπορούν να την δουν άνετα και οι μεγάλοι, χωρίς να ξενερώσουν από τα γλυκανάλατα και ανιαρά σαχλά αστεία που απευθύνονται μόνο σε 5χρονα! Εξάλλου, δεν παραλείπει να σατιρίσει πολλά από αυτά τα γλυκανάλατα στοιχεία, κυρίως των ταινιών της Disney αλλά και άλλων μεγάλων εμπορικών επιτυχιών! Έξυπνο και καυστικό χιούμορ, πρωτοποριακή τρισδιάστατη τεχνολογία, με πλάνα εκπληκτικής κίνησης και λεπτομέρειας, ταύτιση των χάρτινων ηρώων με τις φωνές των ηθοποιών, εξαιρετικός ο Eddie Murphy ως ο πολυλογάς γαιδαράκος και μία κλασική ιστορία παραμυθιού με εντελώς διαφορετική και ανατρεπτική ματιά, χωρίς ροζ συννεφάκια, ρομαντισμούς και τις λοιπές σαχλές βλακείες που συνοδεύουν συνήθως τα παραμύθια! Εδώ υμνείται η καλοσύνη, η πραγματική και αγνή αγάπη αλλά κυρίως.... η ομορφιά της ψυχής!
Με αρέσει: Όλα!!! Ευχάριστη ταινία, με πανέξυπνο χιούμορ, σάτιρα, γρήγορη πλοκή, γέλιο, συγκίνηση, εκπληκτικές ερμηνείες και πρωτοποριακή τεχνολογία! Τι άλλο θέλεις;
Δεν με αρέσει: Επειδή δεν βρίσκω κάτι ιδιαίτερο να πω, θα έλεγα ότι το μόνο που ίσως είναι ενοχλητικό στην ταινία είναι.... ο κοντός και εκνευριστικός λόρδος Farquaad με το τραγικό μαλλί και την -τρίχα για πουλόβερ- στο στήθος του!
Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Η Cameron Diaz, έχοντας εκπαιδευτεί εκείνη την περίοδο την τεχνική του Kung Fu για την ταινία " ''Άγγελοι του Τσάρλι" έκανε πολύ φυσικά τις κινήσεις Kung Fu για την μάχη της Fiona με τον Ρομπέν των Δασών και τους άντρες του και έτσι αντιγράφηκαν από τους ειδικούς και εφαρμόστηκαν στα εφέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis