fwto

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Sleepy Hollow


Υπόθεση : Το 1799, ο αστυνομικός Ichabod Crane (Johnny Depp), καταφθάνει από την Νέα Υόρκη στο Sleepy Hollow για να εξιχνιάσει το μυστήριο που κρύβουν μερικές δολοφονίες. Με τα κεφάλια όλων των θυμάτων να λείπουν από το σώμα τους, αρχίζουν να φουντώνουν οι ψίθυροι για το φάντασμα του ακέφαλου καβαλάρη, ο οποίος ζήτα μανιασμένα εκδίκηση για τον θάνατο του, που έγινε πριν πολλά χρόνια. Ο Crane, που πάνω από όλα πιστεύει στην λογική, αρνείται να ακούσει τις φανταστικές ιστορίες των κατοίκων και ξεκινά τις έρευνες του, για να ανακαλύψει τελικά και μόνος του, ότι οι θρύλοι για τον σατανικό καβαλάρη είναι αληθινοί. Άραγε θα καταφέρει ο Crane να λύσει το μυστήριο ή θα είναι εκείνος που θα χάσει το κεφάλι του από τον ακέφαλο καβαλάρη.


Με μια κουβέντα : Από τις τόσες φορές που την έχω δει μου έχει φύγει και ο φόβος.


Γενικά : Το 1999 που πρωτοβγήκε πρέπει να τρόμαξε κόσμο δεν το συζητάω, άσε δε το σούσουρο που είχε γίνει, για να τραβήξει κόσμο στο κινηματογράφο, αλλά μετά από 12 χρόνια τι να φτουρήσει, ιδίως αν την έχεις δει πενήντα φορές στο Star. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ταινία είναι ένα παραμύθι, που χάρη στην σκηνοθετική ματιά του Tim Burton μετατρέπεται σε ένα σκοτεινό παραμύθι, το οποίο δεν στερείτε από άλλα θρίλερ, το μυστήριο και κυρίως τον φόβο. Ο Burton για άλλη μια φορά μας παρουσιάζει το ¨σκοτεινό¨ μυαλό του και μας βάζει τον κεντρικό ήρωα (που για άλλη μια φορά είναι ο Johnny Depp) να έχει παιδικά τραύματα από τον πατέρα του, να είναι κατάχλωμος και να παρεξηγεί τα αισθήματα της δεσποσύνης. Παράλληλα, ομίχλη, κολοκύθες, χιόνι και μουντά χρώματα δίνουν το παρόν και σε αυτή του την ταινία. Ο Johnny Depp, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην ταινία σε σημείο να αναρωτιέσαι αν θα δεις ποτέ κάποιο πλάνο με κανέναν άλλον ηθοποιό στο κέντρο εκτός από εκείνον, άλλα θα μου πεις κουμπάρος του σκηνοθέτη είναι, υπάρχει μεγαλύτερο δόντι από αυτό; Στην ταινία παίζει η Christina Ricci, που πρέπει να είναι η μοναδική της ταινία που βγαίνει, απειροελάχιστα πάντα, καλή. Τα φώτα φυσικά κλέβει ο Christopher Walken, που αν και δεν είπε ούτε μισή ατάκα, κατάφερε να σου σηκώσει την τρίχα κάγκελο. Τέλος η ταινία έχει όμορφη άλλα παράλληλα σκοτεινή φωτογραφία για να εντείνει το αίσθημα του κινδύνου, ενώ η μουσική σε παραπέμπει να φοβηθείς πριν καλά καλά, γίνει κάτι. Μια ενδιαφέρουσα ταινία που αξίζει τον κόπο να δεις, αν ακόμα δεν την έχεις πετύχει στην τηλεόραση.


Η Ατάκα : Lady Van Tassel: «Ο καβαλάρης έρχεται. Και απόψε έρχεται για σένα».


Ποιον θα έπαιζα : Τι με ρωτάς καημένε, φυσικά και θα κάνω τον Ichabod Crane. Γιατί δεν το κατάλαβα; Καλύτερος είναι ο Johnny, που μπήκε με δόντι στην ταινία;


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή που οι ήρωες βλέπουν για πρώτη φορά το δέντρο που από κάτω του θάφτηκε ο καβαλάρης.


Χειρότερη σκηνή : Η τελευταία σκηνή όπου έχουμε happy end με τον Johnny και την Ricci να επισκέπτονται την Νέα Υόρκη και μαζί τους να έχουν το ορφανό του χωριού, που το πήραν μαζί τους για να κουβαλάει τις βαλίτσες.


Δες την : Αν είσαι φαν των ταινιών του Burton, αν είσαι φαν του Johnny Depp και αν θες να δεις ένα θρίλερ που θυμίζει παραμύθι της γιαγιάς.


Μην την δεις : Αν ήδη την έχεις δει.


Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου.


Μην την δεις με : Τον ακέφαλο καβαλάρη.




2 σχόλια:

  1. o johnny einai fantastikos kai den mporeis na ton sxoliazeis esi h opoiosdipote allos -.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. agapite anwnume file
    Apla ekana thn diapistwsh poy exei kanei olos o kosmos. Stis mises tainies toy Burton o Johnny Depp einai mesa, ayto anefera kai oxi to talento toy, poy einai fysika ekseretiko!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis