fwto

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

In Time


Υπόθεση : Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, το γονίδιο του γήρατος έχει εξαφανιστεί, αφήνοντας όλο το κόσμο στην στάσιμη ηλικία των 25 χρόνων. Για την αποφυγή του υπερπληθυσμού, ο χρόνος έχει γίνει το καινούργιο ¨νόμισμα¨ του σύγχρονου κόσμου. Όπως είναι αναμενόμενο οι πλούσιοι ζουν για πάντα, εξαγοράζοντας τα πάντα με το χρόνο, ενώ οι κατώτερες τάξεις παλεύουν καθημερινά ενάντια στον θάνατο. Όταν ο Will Salas (Justin Timberlake) συναντά έναν βαριεστημένο πολυεκατομμυριούχο δέχεται το απόθεμα του σε χρόνο και γίνεται ο ίδιος πάμπλουτος σε μια στιγμή. Η τεράστια μεταφορά τόσου χρόνου έπεσε στο μάτι της ¨Αστυνομίας του Χρόνου¨ που πλέον καταδιώκει τον νεαρό Will.

Με μια κουβέντα : Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ο Justin θέλει σον και καλά να γίνει ηθοποιός;

Γενικά : Διάβασα προχθές μια συνέντευξη του επιτυχημένου celebrity και το μάτι μου έπεσε πάνω στην φράση: «Θα συνεχίσω να κάνω ταινίες, αυτό είναι που με γεμίζει τώρα, λατρεύω να καταπιάνομαι με κάθε είδους τέχνη». Μετά από αυτή την δήλωση είναι δυνατόν να μην τρομοκρατήθηκε ο κόσμος; Στην Αμερική οι μανάδες λένε στα παιδιά τους να φάνε όλο το φαί τους, γιατί αλλιώς θα βάλουν στο dvd ταινία του Justin. Αυτός λοιπόν ο new age μπαμπούλας το έβαλε σκοπό να μας πάρει τα κινηματογραφικά μυαλά μας και μέσα σε ένα χρόνο έχω δει τουλάχιστον τρεις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί (Βλέπε: εδώ και εδώ). Η συγκεκριμένη ταινία, είναι η αλήθεια πως, ταιριάζει περισσότερο στην φάτσα του αλητάμπουρα με την χρυσή καρδιά, που έχει και έτσι βλέπουμε τον πρώην pop star να ¨παίζει¨ σε μια φουτουριστική περιπέτεια, όπου δεν υπάρχουν λεφτά και το μέσω συναλλαγής είναι ο χρόνος. Συναντάμε ανθρώπους να έχουν ένα ενσωματωμένο (στο χέρι) ρόλοι το οποίο μετρά τον χρόνο σε δευτερόλεπτα, λεπτά και ανάλογα το πόσο ¨πλούσιος¨ είσαι μπορεί να φτάσει τα χρόνια και τους αιώνες. Ναι ναι, το ξέρω ακούγεται περίεργο, αλλά μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι είναι το μόνο πράγμα που με ενθουσίαζε στην ταινία, αυτό το συνεχόμενο ανεβοκατέβασμα του χρόνου στα ρολόγια των ηρώων, όπου έλεγες τώρα θα πεθάνουν, ύστερα θα πεθάνουν και πάει λέγοντας. Το σενάριο λίγο μπερδεύει και μερικές φορές τρέχει πολύ την υπόθεση με αποτέλεσμα να σου γεννούνται σημαντικές απορίες ως προς το πώς δουλεύει το όλο σύστημα χρόνος = χρήμα. Σίγουρα το στοιχείο της περιπέτειας είναι παντού γύρω μας, κυνηγητά, πυροβολισμοί, αγωνία, και φυσικά λίγο συναίσθημα, ιδίως στην σκηνή όπου η μάνα του Justin πεθαίνει, btw η μάνα του Justin είναι η Olivia Wilde, τρελό μωρό που το θυμόμαστε από την σειρά ¨House¨ και την ταινία ¨Tron Legacy¨. Στον γυναικείο ημι-πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε την Amanda Seyfried της οποίας η καριέρα έχει πάρει κατά πολύ την ανιούσα και ενώ έπαιξε καλά, υποσκιάζεται, όχι μόνο από τον χαρακτήρα του Justin, αλλά και από την τρισάθλια πορτοκαλί περούκα που φορούσε κατά την διάρκεια όλης της ταινία. Το τέλος του έργου με άφησε με ένα κενό μέσα μου καθώς ο Justin παρέα με την Amanda γίνονται ένα ζευγάρι τύπου Ρομπέν των δασών μοιράζοντας τον χρόνο στους φτωχούς, ανατρέποντας τις ταξικές διαφορές. Η ταινία, για να κλείσουμε, είναι καλούτσικη, την θεωρώ μια ωραία περιπέτεια για ένα βράδυ που δεν έχεις τίποτα άλλο να δεις, έχει μια ενδιαφέρουσα υπόθεση, αλλά δυστυχώς με κενά στο σενάριο και ανύπαρκτη ή υπερβολική ερμηνεία από τον Justin.

Η Ατάκα : Henry Hamilton: «Μην σπαταλάς τον χρόνο μου».

Ποιον θα έπαιζα : Κανέναν.

Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου η μάνα του Justin έτρεχε με εκείνο το κολασμένο κόκκινο φόρεμα λίγο προτού πεθάνει στην αγκαλιά του γιου της. Εννοείτε πως η σκηνή δεν μου άρεσε για το γελοίο κλάμα του Justin, αλλά για την αγωνία στο πρόσωπο της Olivia Wilde.

Χειρότερη σκηνή : Εκείνες οι σκηνές όπου η πλοκή έμοιαζε να πηδά κάποια επεξηγηματικά σημεία, κάνοντας με να χάσω την μπάλα της υπόθεσης.

Δες την : Γιατί είσαι groupie του Justin από τα παιδικά του χρόνια.

Μην την δεις : Γιατί έχεις και μια σινεφίλ φήμη να διατηρήσεις.

Με ποιον να την δεις : Κάποιον κολλητό σου.

Μην την δεις με : Την γκόμενα σου που γουστάρει να βλέπει τον Justin να τρέχει και να κάνει τον ήρωα που σώζει την μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis