fwto

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

The Brothers Grimm


Υπόθεση : 1811, σε μια κατεκτημένη Γερμανία από τους Γάλλους, συναντάμε τον Jake (Heath Ledger) και τον Will (Matt Damon) Grimm που παριστάνουν τους εξολοθρευτές μαγικών πλασμάτων με σκοπό την απόκτηση χρημάτων, από την εξαπάτηση αθώων χωρικών. Για αυτές τους τις πράξεις συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σε θάνατο, αλλά τους δίνετε η ευκαιρία να γλιτώσουν την κρεμάλα με την εξιχνίαση ενός μυστηρίου στο χωρίο Marbaden, όπου 10 κορίτσια εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Ο Jake και ο Will μαζί με την βοήθεια μιας ντόπιας κοπέλας θα οδηγηθούν σε ένα δάσος, που οι θρύλοι το θέλουν μαγεμένο από μια όμορφη βασίλισσα.


Κατηγορία ταινίας : Άπάτη


Γενικά : Η ταινία κατατάσσετε στην κατηγορία άπάτη γιατί ενώ έχει ένα πολύ δυνατό δίδυμο πρωταγωνιστών και μια Monica Bellucci για βιτρίνα, καταφέρνει με όλα τα άλλα στοιχειά της, όχι απλός να πατώσει αλλά να τρυπήσει το έδαφος και να βρεθεί στην Κίνα. Όλα μέσα στην ταινία ήταν για πέταμα, οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών βέβαια με μπέρδευαν. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν ο Damon και ο Ledger έπαιξαν καλά ή απλά έπαιξαν άθλια δυο ρόλους άσχημα σκηνοθετημένους και με φτηνά λόγια. Ναι, αν το καλοσκεφτείς η ταινία είναι άθλια, η σκηνοθεσία μπερδεμένη, με ατσούμπαλα κομμένες σκηνές, ένα σενάριο με πραγματικά φτωχά και ψεύτικα λόγια, με μεγάλα κενά στην ιστορία, με γελοίους χαρακτήρες και με μια υπόθεση που όπως αποδεικνύετε ήταν πολύ απλή αν σκεφτείς την λάμψη με την οποία μας είχε παρουσιαστεί η ταινία, όταν πρωτοβγήκε. Ο Damon και ο Ledger δεν μου άρεσαν, τι να κάνουμε γούστα είναι αυτά, την Bellucci, η κάμερα την δείχνει δυο λεπτά μέσα σε δυο ώρες και στα δυο λεπτά είπε 3 ατάκες. Πίστευα και εγώ ότι θα δω τα παραμύθια των αδελφών Grimm σε μια ελαφρώς πιο σκοτεινή κινηματογραφική έκδοση και αντί για αυτό πήρα…. Να μην πω τι πήρα… και καλά θα κάνεις να μην πάρεις ούτε εσύ αυτή την ταινία, μακριά….


Ποιον θα έπαιζα : Κανέναν


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή με την κοκκινοσκουφίτσα ήταν και η μόνη που είχε ένα ενδιαφέρον και μια τάση προς την δημιουργία φόβου.


Χειρότερη σκηνή : Η σκηνή με το γδάρσιμο του λαγού…. Τώρα αυτό έγινε στην πραγματικότητα ή υπήρξε κανένα τρικ σε αυτό.


Δες την : Για να χάσεις τον χρόνο σου.


Μην την δεις : Γιατί σου είπα και πιο πάνω, δεν αξίζει, δεν προσφέρει τίποτα, ούτε αγωνιά, ούτε δράση, ούτε χιούμορ, ούτε τίποτα.


Με ποιον να την δεις : Με τον αδελφό σου, αν δεν έχεις τότε μονός σου.


Μην την δεις με : Με φίλους και ανθρώπους που αγαπάς, άσε τους να ζήσουν χωρίς να έχουν δει αυτή την ταινια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis