fwto

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

RASHOMON(1950)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΩΡΑΚΙ!
Παίζουν:Toshiro Mifune,Machiko Kyo,
Masayuki Mori
Σκηνοθεσία:Akira Kurosawa

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

Ένας ιερέας και ενας ξυλοκόπος συζητάνε μπροστά στην πύλη Ράσομον.Ένας χωρικός τους πλησιαζει για να προστατευτεί από τη βροχή. Ακούει τη συζήτησή τους και μαθαίνει πως ένας σαμουράι δολοφονήθηκε, η σύζυγος του βιάστηκε και ένας τοπικός ληστής είναι ύποπτος.Ο χωρικός ακούει τις 4 διαφορετικές εκδοχές της ιστορίας.
Και οι 3 μάρτυρες πλην του νεκρού, που μας λέει την εκδοχή του μέσω μέντιουμ, ισχυρίζονται πως είναι οι δολοφόνοι, αλλά ποιος λέει πράγματι την αλήθεια?



Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Ταινία σταθμός για τον παγκόσμιο κινηματογράφο(όσκαρ ξενόγλωσσης) αλλά και τον ιαπωνικό αφού χάρη στην συγκεκριμένη ο ιαπωνικός κινηματογράφος έγινε γνωστός και πέρα της 'Απω Ανατολής.Βεβαια την ταινία προτείνω να μην τη δεις καλοκαίρι γιατί και κουλτούρ μουλτούρ είναι και γενικά είναι κάπως κουραστική, άσχετα αν είναι αριστούργημα.(πως γίνεται αυτό θα πουν πολλοί, αλλά τεσπά!)
Αν και παλιά ταινία, μ'άρεσε το θέμα της, γιατί ουσιαστικά μας λέει πως η αλήθεια είναι πάντοτε υποκειμενική και πως πάντα προσπαθούμε να την ωραιοποιήσουμε για να βγει πιο καλή προς τα ΄εξω.
Αν με ρωτάτε βέβαια για όλο αυτό το μπάχαλο που έγινε στην ταινία,ευθύνεται μία ασχημομούρα, θα μου επιτρέψεται τον όρο αν και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άσχημοι άνθρωποι που προκάλεσε όλη αυτή την αναταραχή!οκ είπαμε η ιαπωνική ομορφιά ορίζεται τελείως διαφορετικά σε σχέση με τα δυτικά πρότυπα πάντα, αλλά όχι και έτσι αγάπη μου!και η sharon τι να πει δηλαδή στο βασικό ένστικτο??πιο λίγο κακό προκάλεσε (που λέει ο λόγος) αλλά ήταν και ωραία και μοιραία!!!!!!
Από τεχνικής άποψης τώρα, περισσότερο εντύπωση μου έκαναν οι ερμηνείες που εννοείται είναι άκρως θεατρικές(το λέω γιατί το ιαπωνικό σινεμά έχει την τάση),θυμίζουν λίγο αρχαία ελληνική τραγωδία και οι διάλογοι που είναι ρεαλιστικοί, γεμάτοι αλήθειες διαχρονικές και βγάζουν συναίσθημα και σκέψεις, πολλές σκεψεις.Ασπρόμαυρο φόντο που ίσως κάποιους τους κουράζει,αλλά άψογα γυρισμένο με εξωτερικά πλάνα σε όλη τη διάρκεια της ταινίας.
Μου άρεσε όπως προανέφερα αλλά και γω ακόμη κουράστηκα γιατί 1.30 ώρα βλέπουμε την ίδια ιστορία με διαφορετικές εκδοχές ε!και λογικό βαριέσαι λίγο, δεν υπάρχει δράση αλλά έχει ζουμί και νόημα η ιστορία!
Αυστηρά για σινεφίλ και όσους αντέχουν!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-0\5
ούτε το χειλάκι σου δεν θα κουνηθεί

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?(ΚΛΑΜΑ)-0\5
εε όχι!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?

(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-2,5\5
sex δεν βλέπεις εννοείται, υπονοείται βέβαια, αλλά κοίτα να δεις εσύ η κοντή τι έκανε!!!!!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
δεν φοβάσαι με την καμία!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?
(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-2\5
δεν θα κρυφτώ, και γω κουράστηκα λίγο να βλέπω το ίδιο και το ίδιο!αλλά δες τη μωρε!λίγο υπομονή!!αξίζει νομίζω!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-4\5
Ποιος λέει την αλήθεια οεο?και αν την λέει είναι απόλυτα αληθινή και αντικειμενική?ή τα μασάει κάπως για να βγει ο καλός της ιστορίας ε?ε?ιδού η απορία!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5
μπα...στο 50 είμαστε, χαλάρωσε!!!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-0\5
γιατί υπάρχει το you tube, to radio ta cd mp3 ktl?, μην τα παραμελείς θα στενοχωριούνται!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:8\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis