fwto

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Harry Potter and the Goblet of Fire


Υπόθεση : Ο Harry (Daniel Radcliffe), επιστρέφει στο Hogwarts για το τέταρτο έτος της φοίτησης του, όπου το Τρίαθλο μαγείας θα ξαναοργανωθεί μετά από δεκαετίες. Οι μαθητές που μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό πρέπει να είναι πάνω από 17 χρονών. Ο Harry λόγω του περιορισμού αυτού, δεν μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό, γι’αυτό και ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους όταν βγήκε το όνομα του από το Κύπελλο της Φωτιάς. Παρά τις έντονες αντιδράσεις του Harry, πως δεν είχε καμία ανάμιξη με την τοποθέτηση του ονόματος τους στο Κύπελλο, είναι πλέον υποχρεωμένος να συμμετάσχει στο Τρίαθλο και να νικήσει δράκους, θαλάσσια πλάσματα και να βγει σώος από έναν τεράστιο λαβύρινθο και τελικά να αντιμετωπίσει αυτό που φοβάται πιο πολύ από όλα.


Κατηγορία ταινίας : Χαριποτερομανία!!!


Γενικά : Καλοκαίρι του 2005, βγαίνοντας από τον θερινό κινηματογράφο με την φίλη μου Ελένη, έχοντας μόλις δει το ¨Ο Πόλεμος των Κόσμων¨, ζαλισμένος και ντροπιασμένος για αυτή μου την πράξη κατάφερα μόνο να πω: «Θα μου το πληρώσεις!». Έτσι μετά από μερικούς μήνες την τραβολόγησα, όπως ακριβώς και εκείνη, για να δούμε το Harry Potter #4. Από τότε πέρασαν 5 χρόνια και ακόμα λέει για το πόσο φρικτά πέρασε περιτριγυρισμένη από δωδεκάχρονους φαν. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή ήθελα να γράψω και για τις 6 ταινίες, αλλά μετά είδα ότι τον Αύγουστο μαζί με τις παχιές μύγες είναι και δύσκολο να δεις ταινίες, πόσο μάλλον να γράψεις για αυτές και δίνοντας στους εαυτούς μας άδεια, το πήρα πολύ χαλαρά το θέμα, έτσι ξεκινάει το σερί του Harry από την τέταρτη. Η τέταρτη ταινία έχει 3 δυνατά χαρτιά που έκαναν τους φαν της σειράς να κάνουν ουρά στους κινηματογράφους. Πρώτο ατού, η πρώτη εμφάνιση του Voldemort, βασικού κακού και θανάσιμου εχθρού του Harry, επιτέλους βλέπαμε με τι είχαμε να κάνουμε, μεταξύ μας τον περίμενα πιο τρομακτικό. Δεύτερο χαρτί, το στόρι από μόνο του, διότι έχουμε την επίσκεψη μαθητών από δυο διαφορετικά σχολεία με σκοπό την διεξαγωγή του τρίαθλου μαγείας (3 μαθητές, ένας από κάθε σχολή, 3 άθλοι, ένας νικητής). Αυτό από μόνο του είναι ατού, διότι ζωντανεύει την ταινία. Τρίτο και τελευταίο σημαντικό της ταινίας είναι ο έρωτας. Επιτέλους βλέπουμε τον έναν μετά τον άλλον τους ήρωες να έχουν τα πρώτα τους (πραγματικά) αδέξια ερωτικά σκιρτήματα. Κατά τα άλλα η ταινία μπορώ να πω ότι βιαζόταν να τελειώσει, πότε ξεκίνησε, πότε έγιναν οι άθλοι κανείς δεν κατάλαβε, προσπάθησαν να χωρέσουν ένα τεράστιο βιβλίο μέσα σε 2 ώρες και τους βγήκε προχειροδουλειά. Τώρα από πλευρά υποκριτικής δεν θα σχολιάσω τους βετεράνους του είδους, ούτε την πρωταγωνιστική τριάδα, απλά θα αναφέρω πως ο Robert Pattinson έχει ένα μικρό ρόλο στην ταινία και φαίνετε καθαρά ότι το παιδί αυτό δεν έχει καθόλου ταλέντο και έχει τις ίδιες κοιμισμένες αντιδράσεις όπως και στην σειρά του Λυκόφως.


Ποιον θα έπαιζα : Θα κάνω την δημοσιογράφο Rita Skeeter.


Αγαπημένη σκηνή : Ο ερχομός των δυο αντίπαλων σχολείων.


Χειρότερη σκηνή : Η σκηνή του λαβυρίνθου. Δεν έχει καμία σχέση με το βιβλίο και είναι μια πραγματική απογοήτευση.


Δες την : Γιατί είσαι φαν του Harry, θέλεις να δεις τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα της παρέας, σου αρέσει η μαγεία, έχεις δει τις προηγούμενες τρεις και θέλεις να συνεχίσεις την σειρά.


Μην την δεις: Αν πιστεύεις ότι οι ταινίες του Harry Potter είναι για παιδιά.


Με ποιον να την δεις : Με κάποιο φίλο σου, που έχει την ίδια τρέλα με την δική σου πάνω στο θέμα Harry Potter.


Μην την δεις με : Με τους γονείς σου, θα κοιμηθούν πριν ο Harry καταφέρει να επιστρέψει στο σχολείο για την καινούργια σχολική χρονιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis