fwto

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Toy Story 3


Υπόθεση : Ο Andy έγινε 17 χρονών (καιρός ήταν) και ήρθε η ώρα να φύγει από το σπίτι και να πάει να σπουδάσει. Αυτό σημαίνει πως ο Woody (Tom Hanks), ο Buzz (Tim Allen), η Jessie (Joan Cusack) και η υπόλοιπη παιχνιδοπαρέα έχουν ανησυχίες για το τι μπορεί να τους συμβεί στο αβέβαιο μέλλον τους. Όταν μετά από λάθος τα παιχνίδια δωρίζονται στο παιδικό σταθμό Sunnyside, γεμίζουν με χαρά στην προοπτική ότι παιδιά θα ξανά παίξουν μαζί τους, αλλά ο ενθουσιασμός τους εξανεμίζετε όταν καταλαβαίνουν τα πραγματικά σχέδια του Lotso του αρκούδου-διοικητή του παιδικού σταθμού. Τώρα όλα τα παιχνίδια θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια τελική, τρελή και ξεκαρδιστική περιπέτεια για να αποδράσουν από το παιδικό σταθμό και να γυρίσουν πίσω στο σπίτι του Andy.


Κατηγορία ταινίας : 3D Παιδικό!


Γενικά : Η αλήθεια είναι πως ήθελα να δω τα 2 πρώτα Toy Story και μετά να γράψω για το 3 αλλά πάνω κάτω κάτι θυμάμαι, στο πρώτο έρχεται ο Buzz, στο δεύτερο φεύγει ο Woody και τώρα για ΓΚΡΑΝΤ φινάλε φεύγουν όλα τα παιχνίδια. Μετά από 2 ½ χρονιά προετοιμασίας το σενάριο ήταν έτοιμο και κατά την άποψη μου καταπληκτικό, ήταν σίγουρα πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα της σειράς από όποια πλευρά και αν το δεις. Καταρχήν τα γραφικά ήταν συγκλονιστικά, το πρόσωπο του 17χρονου πλέον Andy ήταν ακριβώς όπως θα ήταν στην πραγματικότητα, σαν να έβλεπες έναν κανονικό άνθρωπο και όχι ένα καρτούν. Βέβαια οι τεχνικοί της ταινίας δεν έμειναν μόνο εκεί, έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στην λεπτομερέστατη απεικόνιση των παιχνιδιών. Έτσι μπορείς να δεις μέχρι και την γραμμή στο λαιμό της Barbie που είναι το διαχωριστικό σημείο του κορμού από το κεφάλι, ακόμα βλέπεις ολοκάθαρα στο σώμα του αρκουδιού Lotso ίχνη βρομιάς στην στρογγυλή κοιλία του, ίχνος της πραγματικής βρόμικης συμπεριφοράς του. Οι νέοι χαρακτήρες είναι όλοι αξιαγάπητη, εκτός βέβαια των κακών της παρέας. Το χειρότερο μου βέβαια είναι μια κούκλα – μωρό που περπατάει μόνη της και έχει το ένα μάτι γυρισμένο και το άλλο κανονικό, σκιάζεσαι λίγο που το βλέπεις να περπατάει σαν πραγματικό βρέφος με το μπιμπερό του. Τα 3D γραφικά ήταν σκωτικά καλά, αλλά μην περιμένεις και πολλά πράγματα. Ο Tom Hanks και ο Tim Allen έδωσαν για μια ακόμα φορά τις φωνές τους στους δυο κεντρικούς ήρωες δίνοντας κυριολεκτικά ζωή στα παιχνίδια. Γενικά η υπόθεση του έργου είναι πολύ καλή, το σενάριο είναι γεμάτο με σκηνές περιπέτειας, χιούμορ και πολύ γέλιου. Πιστεύω ότι είναι ένα καταπληκτικό κλείσιμο μιας καταπληκτικής σειράς animation ταινιών που μπορούν να την δουν μικροί και μεγάλοι.


Ποιον θα έπαιζα : Τον Mr. Potato Head γιατί είναι ένας από τους χαρακτήρες που μου είχε κάνει εντύπωση από τις πρώτες ταινίες και σε αυτή έχει μερικές απίθανες ατάκες.


Αγαπημένη σκηνή : Κάποια στιγμή ο Buzz μπαίνει σε Ισπανική λειτουργιά και αρχίζει να μιλά Ισπανικά για αρκετή ώρα, έβγαζε πραγματικά πολύ γέλιο γιατί ταυτόχρονα την έπεφτε στην καουμπόισσα Jessie λέγοντας της ερωτόλογα. Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν όταν ξαφνικά άρχισε να της κάνει χορευτικές φιγούρες και να την κοιτά με λάγνο ύφος. Πέθανα στο γέλιο!!!


Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω, απλά όταν έβλεπα εκείνη την κούκλα - μωρό να περπατάει σαν κανονικό βρέφος, πραγματικά ξιπαζόμουν.


Δες την : Γιατί είναι η καλύτερη από τις προγενέστερες της, θέλεις να νιώσεις μέσα σου παιδί, θέλεις να γελάσεις, θέλεις να συγκινηθείς και γενικά να περάσεις όμορφα και ευχάριστα 2 ώρες.


Μην την δεις : Γιατί δεν έχεις δει τις προηγούμενες ταινίες και ακόμη γιατί δεν είσαι φαν τον παιδικών.


Με ποιον να την δεις : Μπορείς να την δεις με φίλους ή με την οικογένεια σου, με την κοπέλα σου, τα παιδιά σου, ακόμα και με τους εχθρούς σου!!!


Μην την δεις με : Με ξινά άτομα, που είμαι σίγουρος ότι έχεις τριγύρω σου, γιατί τα έχω και εγώ και ξέρω. Το ένα θα τους ξινίζει και το άλλο θα τους βρωμάει και στο τέλος θα σπάσουν τα δικά σου νεύρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis