fwto

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

HOCUS POCUS(1993)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
OI 3 ΜΑΓΙΣΣΕΣ
Παίζουν:Bette Middler,Sarah Jessica Parker,Kathy Najimy,Thora Birch,Vinessa Shaw
Σκηνοθεσία:Kenny Ortega

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ,ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Τρεις μαγισσες  επιστρέφουν μετά από 300 χρόνια στη ζωή και ζητούν εκδίκηση, θέλοντας να κλέψουν  την νεότητα από όλα τα παιδιά της πόλης.Μια παρέα όμως, με τη βοήθεια μιας γάτας που μιλάει θα προσπαθήσουν να τις εμποδίσουν.


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ 

Οταν είχαμε συγκεντρωθεί με τον συνάδελφο Κλεάνθη για να αποφασίσουμε τι ταινίες θα βάλουμε για το αφιέρωμα μας η πρώτη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η συγκεκριμένη, που είναι μία απο τις αγαπημένες μου μιας και με γυρνάει και τόσα χρόνια πίσω!!
Με θυμάμαι να κάθομαι στον καναπέ με την τηλεοράση παλιάς τεχνολογίας!χαχαχαχαχα (που ναι τα χρονια ωραία χρόνια!)!στο mega και να την παρακολουθώ όποτε κι αν την έβαζε.
Πιθανώς ευθύνεται το κλίμα της που κατ.εμέ ήταν πολύ πετυχημένο, και 100%μέσα στη μαγεία και τα σχετικά!
Βέβαια παρακολουθώντας τη με ενήλικο μάτι πλέον,παρατήρησα πολλές αδυναμίες και ελαφρότητες, όπως επίσης το ότι είναι αρκετά ακατάλληλη για μικρά παιδιά!αλλά δεν βαριέσαι τώρα τα παιδάκια έχουν δει και χειρότερα!
Θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει και στο αφιέρωμα HALOWEEEN αφού η ταινία διαδραματίζεται εκείνη την περίοδο!Καταπληκτική BETE MIDDLER στο ρόλο της πιο κακιάς από τις υπόλοιπες μάγισσες, η Sarah στα νιάτα της ακόμη , από τότε γκομένιζε και φαινόταν ότι θα παίξει στο sex and the city, αφού είχε το νου της όλο στα αγοράκια και είχε περιπετειούλα με τον γκόμενο της αδερφής της!τσ τσ τσ! ενώ η KATHY,άσημη ηθοποιός  συμμετείχε πιο διακριτικά απλά μυρίζοντας τα παιδάκια, αλλά έβγαζες γέλιο και μ'αυτή που και που.
Η πιο κουλή σκηνή της ταινίας είναι όταν ένας εκ των πρωταγωνιστών  ο MAX μέσα στη σχολική τάξη και έν ώρα μαθήματος λέει πως δεν πιστεύει σε μάγισσες.Μία αλλη πρωταγωνίστρια,η ALISON του λέει πως ουσιαστικά πρόκειται για την γιορτή των ψυχών που προσδοκούν να ξανάρθουν στη ζωή και εκείνος σηκώνεται και της απαντά:ok, σε περίπτωση που αναστηθεί ο Jimmy Hendrix αυτό είναι το τηλέφωνο μου!! ώπα ρε δον ζουάν τι μας λες!για χαλάρωσε!!!!
Κατά τα άλλα αν τη δεις για πρώτη φορά τώρα σίγουρα θα πεις πως πρόκειται για μέτρια ταινιούλα αλλά οκ μωρέ κούλαρε το 1993 γυρίστηκε!!


 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-2\5 
Θα κουνηθεί το χειλάκι σου λίγο!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ ?(ΚΛΑΜΑ)-0\5 
no!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?
(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-1,5 
ρομάντζο σχολιαρόπαιδων!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-1\5 
οπως είπα αν και disney είναι λίγο περισσότερο τρομαχτική από όσο θα έπρεπε! 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3\5  
Βλέπεται ευχάριστα!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-0,5\5 
1993-2010 Χριστέ μου πως περνούν έτσι τα χρόνια!!!!!!!!!!!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-3,5\5 
Μάγισσες,zombie, μαγικό βιβλίο με ένα μάτι κτλ...

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-2\5 
εκτέλεση από τη BETTE MIDDLER toy ''i put a spell on you! ''

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:6\10

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ: 8,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis