fwto

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

The Witches of Eastwick


Υπόθεση : Η Alex Medford (Cher), η Jane Spofford (Susan Sarandon) και η Sukie Ridgemont (Michelle Pfeiffer) είναι 3 χωρισμένες φίλες, που νοιώθουν σεξουαλικά αλλά και συναισθηματικά καταπιεσμένες. Μια μέρα και μετά από μια συζήτηση που είχαν σχετικά με τους άντρες του Eastwick, αναλύουν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο ¨τέλειος¨ άντρας. Την ιδία στιγμή καταφθάνει στο Eastwick ο μυστηριώδης Daryl Van Horne (Jack Nicholson). Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είναι ξεδιάντροπος, χοντροκομμένος, αγενής και όχι ιδιαίτερα όμορφος, ο Daryl καταφέρνει να δαμάσει τα συναισθήματα των τριών φίλων και να τις ξελογιάσει, παράλληλα εκείνες ανθίζουν συναισθηματικά αλλά και σεξουαλικά, με αποτέλεσμα να είναι ολοκληρωτικά δοσμένες στον μυστηριώδη άντρα. Μετά από τον θάνατο μιας ευυπόληπτης γυναίκας της πόλης, οι 3 γυναίκες αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως ο Daryl τις έχει μαγέψει με τους τρόπους του και αποφασίζουν να αναλάβουν δράση.


Κατηγορία ταινίας : Ακαταλαβίστικο!


Γενικά : Έχω ένα κενό μετά το τέλος της ταινίας και πίστεψε με δεν είναι το στομάχι μου, αυτό δεν είναι ποτέ άδειο.... Τα περισσότερα πράγματα μέσα στην ταινία δεν μας εξηγούνται. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρετε η λέξη μάγισσα ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να προκαλέσει υποψίες. Μια ξαφνική βροχή, μια μικρή διαίσθηση και ένα τυχαίο πέταγμα στον αέρα και μας δημιουργείτε η ιδέα ότι οι 3 πρωταγωνίστριες είναι μάγισσες. Από την άλλη πλευρά ο Daryl Van Horne μας παρουσιάζετε σαν τον άντρα που με κάποιον τρόπο ζητούσαν οι 3 φίλες και τσουπ έσκασε μύτη, μετά βέβαια μας παρουσιαζόταν σαν τον διάβολο, αλλά και για αυτό δεν είμαι σίγουρος. Θέλω λοιπόν να τονίσω ότι το σενάριο είναι ελλιπές και μας αφήνει με ένα τεράστιο κενό και με ένα μεγάλο μπέρδεμα. Οι ερμηνείες είναι τρομερές πραγματικά, από την μια η Cher, που δεν της το είχα, από την άλλη η Sarandon που περνά την φάση της καλόγριας – πουτάνας και για το τέλος η γοητευτική και αφελής Pfeiffer, που είναι σαν να βλέπεις μια ερωτευμένη 17χρόνη. Ο Nicholson κλασσικά απολαυστικός, το μάτι του τρελού σε όλο τους το μεγαλείο. Ενώ λοιπόν αυτή η ταινία θα είχε κάνει τρομερή επιτυχία με τέτοιες ερμηνείες χάνει παρά πολύ από το κουτσό και στραβό σενάριο. Δεν ξέρω τι άλλο να προσθέσω, γιατί δεν κατάλαβα τι γίνετε, όχι επειδή δεν μου κόβει, αλλά επειδή δεν μας δίνονται εξηγήσεις από το σενάριο, ήταν σαν να είχαν φάει σκόροι τις σελίδες και να έλεγαν οι ηθοποιοί τα μισά από όσα έπρεπε.


Ποιον θα έπαιζα : Αν είχα να διαλέξω θα επέλεγα τον ρόλο της Sarandon, από εκεί που ήταν σεμνότυφη με τον κότσο και τον σταυρό, ξαφνικά γίνετε μια σεξουάλα με μια πορτοκαλί αφάνα και κάνει προστυχιές. Πραγματικά απολαυστική!


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου ο Nicholson επισκέπτεται για πρώτη φορά την Sarandon με σκοπό να την ξελογιάσει.


Χειρότερη σκηνή : Όταν ο Nicholson μεταμορφώνετε σε ένα γιγάντιο τέρας και στο τέλος όταν νικάτε από τις 3 γυναίκες, μεταμορφώνετε σε ένα μικρό πράγμα που αδυνατώ να εξηγήσω με τι έμοιαζε και ξαφνικά εξαφανίζετε… Δεν κατάλαβα Χριστό!!!


Δες την : Για τις μαγευτικές ερμηνείες!


Μην την δεις : Γιατί και εγώ που την είδα, δεν κατάλαβα τίποτα απολύτως, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν χάσιμο χρόνου.


Με ποιον να την δεις : Με μια φίλη σου ή μόνος.


Μην την δεις με : Με πολλούς φίλους, γιατί θα βαρεθείτε και στο τέλος δεν θα δείτε την ταινία. Μην σου πω ότι πιο πιθανό είναι να βάλετε άλλη ταινία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis