fwto

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Beauty and the Beast


Υπόθεση : Μια φορά και έναν καιρό, στο λαμπρό κάστρο μιας μακρινής χώρας ζούσε ένας κακομαθημένος, εγωιστής και σκληρόκαρδος πρίγκιπας. Μια χειμωνιάτικη νύχτα ήρθε στο κάστρο μια γριά ζητιάνα ζητώντας καταφύγιο και για να τον ευχαριστήσει για την φιλοξενία, του πρόσφερε ένα τριαντάφυλλο. Ο πρίγκιπας αηδιασμένος από την όψη της ζητιάνας, πέταξε το δώρο της και την έδιωξε. Τότε εκείνη του είπε πως δεν πρέπει να κρίνει τους ανθρώπους από την εμφάνιση τους, γιατί η πραγματική ομορφιά βρίσκεται βαθιά μέσα μας. Εκείνος όμως την έδιωξε και πάλι και τότε εκείνη μεταμορφώθηκε σε μια γοητευτική μάγισσα και για να τιμωρήσει την μαύρη του καρδιά τον μεταμόρφωσε σε τέρας και έριξε βαριά κατάρα πάνω στο κάστρο. Όσο για το μαγικό τριαντάφυλλο θα παρέμενε ανθισμένο μέχρι τα εικοστά πρώτα του γενέθλια. Αν κάποτε το τέρας ένοιωθε και κέρδιζε την αγάπη, πριν το τριαντάφυλλο χάσει και το τελευταίο του πέταλο, τότε θα έσπαγαν και τα μάγια, αν όχι, τότε το τέρας θα ήταν καταδικασμένο να παραμείνει τέρας για μια ολόκληρη ζωή, γιατί ποιος άραγε θα μπορούσε ποτέ του να αγαπήσει ένα τέρας;



Με μια κουβέντα : Η αγαπημένη μου ταινία κινουμένων σχεδίων!


Γενικά : Προσκυνάω.. απλά προσκυνάω αυτή την ταινία. Ένα σου λέω, μέσα στο 2011 (Όπως μου λένε οι πληροφορίες μου) θα βγει ξανά στους κινηματογράφους σε 3D και εγώ θα είμαι από τους πρώτους που θα τρέξουν να την δουν. Οι λόγοι που με έχουν κάνει τόσο πωρωμένο με την συγκεκριμένη ταινία είναι πάμπολλοι και θα τους αναλύσω αμέσως παρακάτω. Πρώτος, κύριος και σημαντικότατος: Ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που ήταν υποψήφια για Oscar καλύτερης ταινίας, η δεύτερη που κατάφερε να μπει στην ιδία κατηγορία ήταν το ¨Up¨ 20 χρόνια αργότερα! Δεύτερος λόγος: Τα δυο Oscar, ένα για την καλύτερη μουσική και ένα ακόμα δώρο, για την Celine Dion στο ομότιτλο τραγούδι. Λόγος Τρίτος: Το μήνυμα του έργου, απλό και λιτό, μην μένεις στην εξωτερική εμφάνιση γιατί θα φας τα μούτρα σου. Και αφού αναφέραμε μερικούς λόγους που πραγματικά αξίζει να την δεις την ταινία, θα περάσουμε στις πληροφορίες. Πληροφορία πρώτη: Το Πρόσωπο της Μπέλ είναι μια πραγματική απεικόνιση της Sherri Stoner. Πληροφορία δεύτερη: Τα περισσότερα αγάλματα μέσα και έξω από το κάστρο είναι απεικονίσεις των πρωταρχικών σκίτσων για τον ρόλο του τέρατος. Πληροφορία τρίτη: Η όψη του τέρατος είναι ένα μίγμα από λιοντάρι, βίσωνα, αγριόχοιρου, λύκου, γορίλα και αρκούδας. Πληροφορία τέταρτη: όταν η Paige O'Hara (η φωνή της Μπέλ) έκανε την οντισιόν της, έπεσε μια τούφα από τα μαλλιά της και εκείνη την σήκωσε, έτσι οι παραγωγοί πήραν αυτό το στοιχείο και το βαλαν στον χαρακτήρα της Μπέλ, για αυτό τον λόγο βλέπουμε την Μπέλ να σηκώνει πάντα μια τούφα από τα μαλλιά της. Πληροφορία πέμπτη: Αν και ποτέ δεν αναφέρεται το όνομα του τέρατος, έσκασε είδηση ότι ονομάζεται Adam. Ουφ κουράστηκα! Άιντε φτάνει πολλά είπαμε, αν δεν την έχεις δει την ταινία, κάτσε να την δεις, μπορεί να είσαι μεγάλος πια και να έχουν ασπρίσει τα μαλλιά σου, αλλά όπως λέει και ο υπότιτλος του έργου έχουμε να κάνουμε με μια ιστορία που είναι παλιά όσο ο χρόνος!


Η Ατάκα : Θρυψαλάκι: «Ω! ωραίες που είναι οι περιπέτειες!»


Ποιον θα έπαιζα : Λέω να κάνω τον Λουμιέρ ή αλλιώς τον Φού-Φού και αν ακόμα δεν κατάλαβες, θα έκανα το κηροπήγιο!


Αγαπημένη σκηνή : Ο πρόλογος του έργου, με την απεικόνιση των πρωταρχικών γεγονότων σε βιτρό παράθυρα και αυτή η φωνή του Έλληνα αφηγητή ακόμα με ανατριχιάζει!


Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω!


Δες την : Γιατί είναι μια αρτιότατη ταινία κενουμένων σχεδίων ακόμα και για τα χρόνια της, ακόμα δες την για να θυμηθείς τα νιάτα σου, δες την για να φορτιστείς συναισθηματικά και για να συγκινηθείς.


Μην την δεις : Αν είσαι νεκρός μέσα σου!


Με ποιον να την δεις : Μονός σου, να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια ή με την κοπέλα σου αγκαλιά!!!


Μην την δεις με : Με την αντροπαρέα σου, μα καλά για παιδικά είμαστε τώρα;;;


P.s.: Η καλύτερη επιλογή σου είναι να δεις την ταινία στα Ελληνικά με την μεταγλώττιση που έγινε το 1991, γιατί οι επανεκδόσεις είναι τραγικά μεταγλωττισμένες!!!




2 σχόλια:

  1. bonjour bonjour bonjour bonjour να και ο φουρναρης με το ταψι του πουλαει φραντζολες και γλυκα!σε επιασα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ola moiazoun xtesina,toso kathimerina sto mikro mas to xwrio!!! pragmatika me epiases!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis