
ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ...
Παρασκευή 29 Απριλίου 2011
Angel-A

Τρίτη 26 Απριλίου 2011
THE LOVER(1992)
IN THE REALM OF THE SENSES(1976)
Δευτέρα 25 Απριλίου 2011
Unfaithful

Υπόθεση : Η Connie Sumner (Diane Lane) είναι μια γυναίκα που με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι τα έχει όλα, όμορφο σύζυγο, καλό παιδί, σπίτι στα προάστια και οικονομική άνεση, αλλά παρόλα αυτά νοιώθει ένα κενό μέσα της. Μια μέρα και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες γνωρίζει τον γοητευτικό και πολύ νεότερο της Paul Martel (Olivier Martinez). Το πάθος που νοιώθουν ο ένας για τον άλλον είναι μεγάλο και σύντομα μπλέκονται σε μια σχέση γεμάτη μυστικές συναντήσεις και ερωτικά παιχνίδια. Σύντομα όμως ο Ed (Richard Gere), ο άντρας της Connie αντιλαμβάνεται την αλλαγή στην παράξενη συμπεριφορά της γυναίκας του και όταν ανακαλύπτει την απιστία τα πράγματα παίρνουν τρομακτική τροπή.
Με μια κουβέντα : Κυρά Diane Lane δεν μας τα πες αυτά!
Γενικά : Κοίταξε, η αλήθεια είναι πως δεν είναι και η απολυτή ερωτική ταινία, πρώτον δεν δείχνει πολλά πράγματα (καταλαβαίνεις) αλλά και οι ερωτικές σκηνές τελειώνουν από την μέση της ταινίας και αυτό γιατί από ερωτική ταινία μετατρέπεται σε δράμα. Η Diane Lane είναι από τις 40αρες του Hollywood που καταφέρνει να παραμένει όμορφη και σέξι όταν πρέπει, χωρίς αισθητικές επεμβάσεις και παραμορφώσεις. Σε αύτη λοιπόν την ταινία βλέπουμε την Diane να βγαίνει από τα γνωστά λημέρια της και να ερμηνεύει έναν ρόλο που της χάρισε την μια και μοναδική της υποψηφιότητα για Oscar. Πιστεύω πως αυτή η ταινία είχε τόσο μεγάλη επιτυχία γιατί η Diane Lane κατάφερε να μπει τόσο βαθειά στο ρόλο της που πραγματικά πίστευες ότι έχει μια ερωτική σχέση με έναν άλλο άντρα και κάνει σαν ζαλισμένο κοριτσάκι, άσε δε τις ερωτικές σκηνές, τέτοιο βογκητό και αναστεναγμό δεν το περίμενα με άναψε η αθεόφοβη. Στο ρόλο του τρίτου προσώπου βλέπουμε τον Olivier Martinez, ο οποίος με αυτή του την συμμετοχή κατάφερε να γίνει ο κρυφός πόθος χιλιάδων γυναικών που έχουν πρόβλημα με τον γάμο τους. Βεβαία ο χαρακτήρας του Olivier είναι λίγο παρατραβηγμένος γιατί και τόσο όμορφος και τόσο κουλτουρέ δεν γίνεται. Στον ρόλο του κερατά, σας έχω τον –για αυτή την ταινία- λαπά Richard Gere, ο οποίος έχει το κληρονομικό χάρισμα, γιατί δεν εξηγείτε αλλιώς το πώς ανακάλυψε ότι η γυναίκα του έχει γκόμενο. Κοίταξε λοιπόν τα καινούργια κομπινεζόν, είδε και κάτι καινούργιες γόβες και σκέφτηκε ότι η γυναίκα του τον άπατα, μέντιουμ σου λέω ο Richard, επικοινωνεί με το υπερπέραν. Α! μέσα σε αυτή την τριάδα των ηθοποιών σκάει μύτη ο πιτσιρικάς Erik Per Sullivan, που εκτός από μεγάλο όνομα έχει και μεγάλα αυτιά, τεράστια για την ακρίβεια! Το σενάριο λοιπόν δεν είναι τίποτα το ξεχωριστό, μια απλή ιστορία απιστίας που απλά παίρνει μεγάλες διαστάσεις, αλλά κατά την άποψη μου θα μπορούσε να έχει μικρότερη διάρκεια. Η σκηνοθεσία είναι καλούτσικη, τίποτα τρομερό, αλλά η μουσική είναι πραγματικά άπαικτη! Κλείνοντας θα αναφέρω πως αυτή η ταινία μπήκε στο αισθησιακό αφιέρωμα μόνο και μόνο για τα βογκητά της Lane που σώζουν την κατάσταση.
Η Ατάκα : Connie Sumner: «Γίνε ευτυχισμένος γι΄ αυτή την στιγμή, αυτή η στιγμή είναι η ζωή σου »
Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα τον ρόλο του αυταρά γιου, γιατί πολύ απλά είχε άγνοια κινδύνου.
Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή στην καφετέρια και το γρήγορο πήδημα στις τουαλέτες.
Χειρότερη σκηνή : Καλά όλα τα άλλα, αλλά αν δεν το πω θα σκάσω, πόσα μποφόρ είχε την μέρα που γνώρισε η Connie τον Paul; Είναι δυνατόν να φύσαγε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να περπατήσει; Να της σηκώνει ο αέρας την φούστα (και αυτή η αθεόφοβη, φούστα πήγε να βάλει με τέτοιο αέρα;) και να πέφτει (δήθεν) τυχαία πάνω στο κουλτουρέ πιπίνι;
Δες την : Για τους τρεις πολύ κάλους ηθοποιούς, για την μουσική και για τον αισθησιασμό της Diane Lane!
Μην την δεις : Αν ντρέπεσαι με τις πονηρές σκηνές ή πάλι θες μια πιο καυτή ταινία.
Με ποιον να την δεις : Είναι πιο γυναικεία ταινία, οπότε προτείνεται σε όλες τις γυναίκες κυρίως παντρεμένες για να ταυτιστούν.
Μην την δεις με : Τους άντρες αυτών των παντρεμένων γυναικών.
Crash

Υπόθεση : Ο James (James Spader) και η Catherine (Deborah Kara Unger) είναι ένα ανδρόγυνο που είναι πολύ ανοιχτό σε ότι έχει να κάνει με τον ερωτικό τομέα. Ένα βράδυ ο James τρακάρει με το αμάξι του και σκοτώνει τον σύζυγο της γιατρού Helen Remington (Holly Hunter). Σύντομα μετά το ατύχημα ο James και η Helen ανακαλύπτουν πως τα ατυχήματα τους διεγείρουν σεξουαλικά και έτσι προσηλυτίζονται από τον Vaughan (Elias Koteas) σε μια ομάδα όπου τα άτομα που την απαρτίζουν έχουν ως φετίχ τους τα αυτοκινητικά ατυχήματα. Έχοντας μπει σε έναν σουρεαλιστικό κόσμο όπου τα πάντα γύρω από τα τροχαία μπορούν να προκαλέσουν την αύξηση της σεξουαλικότητας του, ο James εντάσσει την γυναίκα του σε αυτόν, με αποτέλεσμα οι σχέσεις όλων των μελών της ομάδας να ενταθούν σε ένα καταστροφικό πάθος.
Με μια κουβέντα : Τι να πω…. Βίτσια είναι αυτά!!! Και ανακηρύσσω την ταινία αυτή στην Βασίλισσα του φετιχισμού.
Γενικά : Πριν σου αναλύσω το φετιχιστικό στοιχείο της ταινίας θα πρέπει να σου πω…. όχι… θα πρέπει να σε προειδοποιήσω πως η ταινία έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σεξ. Βασικά έχει μόνο σεξ, δεν έχει υπόθεση, δεν έχει σκηνοθεσίας, δεν έχει σενάριο, δεν έχει γερμάνισες, δεν έχει μουσική, το μόνο που έχει είναι σεξ. Μιλάμε για τέτοια ποσότητα σεξουαλικών σκηνών που καταντά αηδία! Για να σου δώσω να καταλάβεις, η ταινία έχει δυο είδη σκηνών, από την μια εκείνες όπου οι πρωταγωνιστές πηδιούνται κανονικότατα και από την άλλη εκείνες όπου οι πρωταγωνιστές μπορεί να μην πηδιούνται αλλά είναι τόσο σεξουαλικοί μεταξύ τους, που η κα**λα πλανάτε στον αέρα σαν ομίχλη που έχει καλύψει τα πάντα. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα ξεκολλάς από αυτή την ταινία, γιατί πολύ πριν τελειώσει αυτή που ήδη βλέπεις, εσύ επιθυμείς να δεις την επομένη και να φανταστείς πως αυτό γίνεται για μια ταινία όπου το σενάριο είναι για τα σκουπίδια. Τώρα, όσο αναφορά το θέμα του φετιχισμού, με πιάνεις αδιάβαστο. Εγώ ξέρω για φετίχ στα εσώρουχα, στα πόδια, στις στολές, στα ερωτικά παιχνίδια\βοηθήματα και σε κάποια άλλα που δεν λέγονται, αλλά ότι μπορεί κάποιος να φτιάχνεται με την θεά ενός κατεστραμμένου αμαξιού και ενός κορμιού που πασχίζει να κρατηθεί στην ζωή, δεν το ξέρα και ούτε περίμενα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Στην ταινία συναντάμε την βραβευμένη με Oscar, για την βουβή ερμηνεία της στο ¨The Piano¨, Holly Hunter που άφησε κατά μέρους τους ηθικούς φραγμούς και άρχισε να παίρνεται με κάτι καμένες τύπισσες σε μάντρες αυτοκινήτων (τς..τς..τς..). Εκτός από την Hunter, άλλη μια ηθοποιός χωρίς φραγμούς είναι η Deborah Kara Unger, που ναι μεν είχε τις πιο πολλές τσοντέ σκηνές, ήταν όμως τρομερά ξενέρωτη κατά την διάρκεια τους. Για να σου δώσω να καταλάβεις, είτε έμπαινε είτε έβγαινε το πουλάκι του συμπρωταγωνιστή της, εκείνη εκεί με το μάτι στο υπερπέραν! Βεβαία δεν μας χάλασε κιόλας που είχε τις αντιδράσεις μιας φουσκωτής κούκλας καθώς το μάτι μας το πήραμε και απόψε. Κλείνοντας γιατί δεν είναι να λεμέ και πολλά, το Crach είναι μια πολύ προκλητική ταινία, ελαφρώς ¨άρρωστη¨ και φυσικά περίεργη, αλλά πες μου δεν είσαι περίεργος να δεις ένα μάτσο ανθρώπους να τρίβονται πάνω στα καπό μιας vintage Lincoln;
Η Ατάκα : Vaughan: «Μετά από κάθε ατύχημα απελευθερώνεται μεγάλη ποσότητα σεξουαλικής ενέργειας.»
Ποιον θα έπαιζα : Κανέναν
Αγαπημένη σκηνή : Είναι η τελευταία όπου ύστερα από το ατύχημα της Catherine, εμφανίζεται από πίσω ο James και το κάνουν δίπλα στο αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο.
Χειρότερη σκηνή : Η σκηνή όπου ο Vaughan κάνει το τατουάζ του γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό.
Δες την : Αν είσαι διατιθέμενος να δεις μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες που έγιναν ποτέ.
Μην την δεις : Αν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις.
Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου, για ευνόητους λόγους. Ακόμη μπορείς να την δεις με τους φίλους γιατί θα βγάλετε γέλιο κοροϊδεύοντας την.
Μην την δεις με : Τέτοιες ταινίες είναι καλό να αποφεύγονται όταν είσαι μόνος σου, γιατί δεν θα έχεις που να εκτονώσεις την ερωτική σου διάθεση.
Young Adam

Υπόθεση : Στην παγωμένη Γλασκόβη ο Joe Taylor (Ewan McGregor) εργάζεται σε μια βάρκα\μαούνα που μεταφέρει πετρέλαιο και διάφορα άλλα υλικά. Μένει μέσα στην βάρκα μαζί με τον ναύτη Les Gault και την γυναίκα του Ella (Tilda Swinton) και μια μέρα ανακαλύπτουν το πτώμα μια κοπέλας να επιπλέει στην επιφάνεια του ποταμού. Καθώς ο καιρός περνά η σχέση της Ella και του Joe εξελίσσεται σε μοιραία έλξη που οδηγεί σε βραδείες πάθους, όταν ο Les είναι απών. Όταν κάποια στιγμή η αστυνομία συλλαμβάνει έναν ύποπτο για τον φόνο της πνιγμένης κοπέλας, ο Joe αρχίζει να θυμάται την σχέση που είχε με μια παλιά κοπέλα που πλέον δεν θέλει να θυμάται, γιατί ο ίδιος κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.
Με μια κουβέντα : Θεέ μου, πρώτη φορά βαρέθηκα με μια ταινία όπου οι πρωταγωνιστές δεν ξέραν τι θα πει ¨ρούχα¨!
Γενικά : Άκου να δεις τι γίνεται. Ο Ewan McGregor είναι ένας από τους ελάχιστους άνδρες ηθοποιούς που δεν έχει κανένα πρόβλημα να δείχνει όλα τα προσόντα του στις ταινίες που συμμετέχει (τσέκαρε το Pillow Book), έτσι και εδώ, στο Young Adam είδαμε πάλι το μεγάλοοο υποκριτικό του ταλέντο. Πέρα πάντως από την πλάκα ο Ewan είναι ένα από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς, έχει παίξει τόσο διαφορετικούς και ενδιαφέροντες ρόλους που μόλις έμαθα για αυτή την ταινία ήθελα αμέσως να την δω, όχι μόνο γιατί παίζει ο Ewan αλλά και γιατί η συμπρωταγωνίστρια του είναι η βασίλισσα του πάγου Tilda Swinton (προσκύνα την βασίλισσα… προσκύνα!). Είναι λοιπόν αυτοί οι δυο αγαπημένοι μου ηθοποιοί και περιμένω ο καημένος να δω μια αξιόλογη ταινία και περιμένω και περιμένω και περιμένω και δεν γίνεται τίποτα, τίποτα απολύτως. Ήταν πραγματικά από τις πιο βαρετές ταινίες που έχω δει. Εντάξει έχει σεξ, έχει γυμνό αλλά δεν έχει ενδιαφέρον και αυτό είναι κάπως αντιφατικό με το γεγονός ότι στην ταινία υπάρχει ένα πτώμα. Άσε δε τη βρώμα. Πα πα πα τι βρωμιά ήταν αυτή, φαντάζεσαι όλοι μέρα να είσαι μέσα σε ένα καΐκι\μαούνα χωρίς μπάνιο και να δουλεύεις σε μια βρόμικη δουλειά; Ε και για αυτό τον λόγο ο Ewan και η Tilda ήταν μέσα στην λίγδα, λογικά αν έστυβες τα μαλλιά τους θα έβγαζες λάδι για σαλάτα! Τέλος πάντων, όλη η ταινία διαδραματίζεται σε αυτό το πλοιάριο και σου δημιουργείται ένα αίσθημα πνιγμού με όλα εκείνα τα σκοτεινά χρώματα και τα χαμηλοτάβανα δωμάτια. Από την άλλη το στόρι όπως είπαμε δεν έχει ενδιαφέρον και η σκηνοθεσία δεν σώζει την κατάσταση, μην σου πω ότι εγώ σε κάποιο σημείο μπερδεύτηκα κιόλας. Οι ερμηνείες από την άλλη είναι καλές, αλλά τι να τις κάνεις αν τα λόγια είναι κυριολεκτικά λόγια της πλώρης και όσο για την μουσική δεν το συζητάω, το βάρκα στο γιαλό μεγαλύτερη επιτυχία θα είχε αν το συμπεριέλαβαν στο Soundtrack! Κλείνοντας γιατί έχουμε καλύτερες δουλειές να κάνουμε, φτάνω στο έσχατο σημείο να σε προειδοποιήσω και να σε αποτρέψω από την προβολή αυτής της ταινίας.
Η Ατάκα : Δεν έχει καμιά σοβαρή ατάκα.
Ποιον θα έπαιζα : Κανέναν
Αγαπημένη σκηνή : Μερικές από τις ερωτικές σκηνές γιατί είναι οι μόνες που αξίζουν.
Χειρότερη σκηνή : Ο τραγικός τρόπος που πνίγηκε η κοπέλα.
Δες την : Για τους δυο πρωταγωνιστές.
Μην την δεις : Αν δεν θες να χάσεις 2 ώρες από την ζωή σου.
Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου.
Μην την δεις με : Άτομα που δεν μπορούν βαριές\βαρετές ταινίες.