fwto

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

X-Men: First Class



Υπόθεση : Πριν ο Charles Xavier (James McAvoy) και ο Erik Lensherr (Michael Fassbender) γίνουν ο Professor X και ο Magneto, ήταν δυο νέοι άντρες που ανακάλυπταν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά. Πολύ πριν γίνουν αιώνιοι εχθροί ήταν στενοί φίλοι και δούλευαν μαζί με άλλους μεταλλαγμένους για να σταματήσουν την μεγαλύτερη απειλή που θα αντιμετώπιζε ο κόσμος. Κατά την διάρκεια αυτής της προσπάθειας θα δημιουργηθεί ένα χάσμα ανάμεσα στους δυο άντρες φέρνοντας τους αντιμέτωπους.

Με μια κουβέντα : Μη μου πεις ότι ήταν καλύτερο από τα προηγούμενα;
 ΣύνδεσμοςΓενικά : Όταν είχα μάθει ότι θα κυκλοφορήσει αυτή η ταινία προσωπικά είχα απογοητευτεί, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έπρεπε να δημιουργήσουν μια ακόμα ταινία για του X-Men την στιγμή που υπάρχουν ήδη τέσσερεις; Οκ.. καταλαβαίνω ότι σαν φαν ψοφάς για ταινίες που έχουν να κάνουν με τους X-Men αλλά δεν νομίζεις ότι η δημιουργία μιας ταινίας σχετικά με την απαρχή της ιστορίας μπορεί να χαλάσει την τέλεια εικόνα που είχες φτιάξει στο μυαλό σου για τους ήρωες; Τέλος πάντων, ξέρω ότι δεν με ακούς και σίγουρα την έχεις δει την ταινία ή είσαι ήδη ένα βήμα απ’ το να την κατεβάσεις από το internet και δεν σε αποθαρρύνω από αυτή σου την πράξη, γιατί η ταινία είναι σε γενικές γραμμές καλή, έχει τα μειονεκτήματα της αλλά για το είδος της είναι μια χαρά. Καταρχήν όποιος έχει ψάξει και γουστάρει τους X-Men θα παρατηρήσει πολλές ανακρίβειες, χρονολογικά λάθη και άλλες κακοτοπιές που οι συντελεστές της ταινίες δεν κατάφεραν να αποφύγουν, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που εγώ παρατήρησα και με ενόχλησε. Όταν λες ότι θα πάω να δω τους X-Men έχεις στο μυαλό σου κάτι μεταλλαγμένους που μπορούν να κάνουν ένα σωρό ευφάνταστα πράγματα, αντί για αυτό κάθισα δυο ώρες και έβλεπα μια περιπέτεια ¨επιστημονικής φαντασίας¨ που δεν είχε και πολύ φαντασία, δηλαδή όλες κι όλες οι επιδείξεις των υπερδυνάμεων των μεταλλαγμένων ήταν ελάχιστες μέσα στο έργο. Βέβαια μου άρεσε πολύ η συσχέτιση των γεγονότων του ψυχρού πολέμου με την ιστορία των μεταλλαγμένων, αλλά από κάποιο σημείο και μετά νομίζω ότι ξέφυγε πολύ το θέμα. Η σκηνοθεσία, το σενάριο ήταν μια χαρά για περιπέτεια, τα εφέ το ίδιο αν και πολλοί λένε ότι δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά όσο της τρίτης ταινίας. Οι ερμηνείες ήταν αρκετά καλές από όλους αλλά έχω πάλι ένσταση. Πρώτον ο Kevin Bacon είναι για τον πέο, για προσωπικούς μου λόγους (παρόλα αυτά έπαιξε καλά). Δεύτερον ο Michael Fassbender που παίζει τον Magneto ήταν λιγάκι υπερβολικός και τρίτον ο James McAvoy όσο κάλος ηθοποιός και να είναι δεν παύει να είναι πολύ φλούφλης για τον ρόλο του Καθ. Xavier. Και αφού είπα ότι με πίκρανε ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα αντικειμενικά, καταρχήν το στόρι με τους μεταλλαγμένους πουλάει και αρέσει σαν τρελό, δεύτερον τα εφέ είναι εντυπωσιακά και τρίτον είναι ωραίο να βλέπεις πως ξεκινάει η ιστορία των μεταλλαγμένων και να βλέπεις γνώριμες φάτσες στα νιάτα τους.
Η Ατάκα : Charles Xavier: «Άκουσε με πολύ προσεκτικά φιλέ μου: Το να σκοτώνεις δεν θα σου φέρει γαλήνη»
Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα να κάνω τον ερευνητή Hank McCoy που μετά από ένα ατύχημα γίνεται το ¨Τέρας¨.
Αγαπημένη σκηνή : Μου άρεσε πολύ η σκηνή οπού ο Charles Xavier τραυματίζεται και έτσι γίνεται ανάπηρος, ωραία σκηνή και μπορώ να πω ότι με έπιασε στον ύπνο, αν και οι παλαιότερες ταινίες αναφέρουν ότι ο Xavier γίνεται ανάπηρος το 1980, ενώ το όλο συμβάν εκτυλίσσεται το 60’!
Χειρότερη σκηνή : Είπα και πιο πάνω ότι δεν συμπαθώ τον Kevin Bacon, αλλά πέρα από αυτό, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί στην αρχή του έργου όταν ήταν γερμανός διοικητής (ή κάτι τέτοιο) έμοιαζε 40 χρόνων και όταν τον ξαναβλέπουμε στην συνέχεια του έργου (ενώ έχουν περάσει τουλάχιστον 20 χρόνια) είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα (μη σου πω και πιο νέος);
Δες την : Γιατί σου αρέσουν οι ταινίες με μεταλλαγμένους.
Μην την δεις : Αν έχεις βαρεθεί τέτοιου είδους ταινίες.
Με ποιον να την δεις : Με τα ξαδέλφια σου που έχουν τρέλα με τους X-Men.
Μην την δεις με : Κουλτουρέ φίλους σου, πηγαίνετε καλύτερα σε μια συναυλία πνευστών για να χαλαρώσετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis