fwto

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ABRE LOS OJOS(1997)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
 Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ......
Παίζουν:Penelope Cruz ,Eduardo Noriega,
Fele Martinez
Σκηνοθεσία:Alejandro Amenabar

Ένας όμορφος νεαρός(Eduardo Noriega) βρίσκει τον έρωτα της ζωής του(Penelope Cruz) .'Ομως ένα ατύχημα θα παραμορφώσει το πρόσωπο του και ο ίδιος θα κλειστεί στον εαυτό του ,προσπαθώντας να αναπλάσει το προσωπο του , ξαναβρίσκοντας έτσι την παλιά του ζωή!

 Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

 Η ταινία αυτή ειναι η original  στην οποία βασιστηκε το vanilla sky!! Ηταν κάτι που το αγνοούσα παντελώς ,αλλά τουλάχιστον για άλλη μια φορά κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι oi original movies είναι μακράν καλύτερες από τα remake!
Πρωτότυπο στόρυ, με φιλοσοφικές αναζητήσεις περί ομορφιάς , τη δύναμη του χρήματος και πως αυτά επηρεάζουν τις επιλογές μας σε φίλους και ερωτικούς συντρόφους αλλά και την απατηλότητα που αυτά χαρίζουν, αφού χάνονται μέσα σε μια στιγμή!
Η ταινία εστιάζει πολύ στην ψυχολογία αυτού που τα κατέχει  όλα αυτά και δεν είναι άλλος από τον πανέμορφο Ισπανό Eduardo Noriega!Όμορφος , με πολλά χρήματα έχει όποια γυναίκα επιθυμεί, προκαλώντας ακόμη και τη ζήλια του φίλου του που δεν έχει την ίδια τύχη!Όταν όμως πάθει ένα ατύχημα και παραμορφωθεί η ζωή του αλλάζει ριζικά!Χάνει τον εαυτό του και αυτό που ήταν ,και όλοι γύρω του αλλάζουν , μα πιο πολύ αυτός!
Πραγματικότητα και φαντασία μπλέκονται μεσά στο μυαλό του και εμείς δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε αν ότι ζει είναι αλήθεια ή ψέμα, ζωή ή θάνατος!Δυνατές ερμηνείες, (η Πενελοπε το χει στις ισπανικές),στόρυ και σκηνοθεσία πολύ καλά αναπτυσσόμενα ,καλοί διάλογοι, κακοφτιαγμένο το παραμορφωμένο πρόσςπο του Noriega αλλά never mind! και ένα τέλος σκέτο ερωτηματικά και αμφιβολία!!!!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-0\5
μπα.....

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-0\5
όχι!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-4\5
αγαπάμε το είναι ή το φαίνεσθαι?

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5 
όχι!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5
άκρως ενδιαφέρουσα!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-4\5
ομορφιά , χρήματα, μια δύναμη που δεν διαρκεί στον χρόνο!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-2\5 
χμμμ...κάπως κακοφτιαγμένα, αλλά δεν πειράζει!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-1\5 
όχι πολλά!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-8\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis