fwto

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Palais royal!


Υπόθεση : Η Ευγενία (Catherine Deneuve), είναι η βασίλισσα μιας φανταστικής χώρας. Όταν ο άνδρας της και βασιλιάς πεθαίνει αναπάντεχα σε ένα δυστύχημα με ελικόπτερο, η χώρα μένει χωρίς βασιλεία. Σύμφωνα με τον νόμο, ο νέος βασιλείας πρέπει να είναι παντρεμένος, για να αφήσει έναν διάδοχο. Ο νεότερος γιος της , πρίγκιπας Αρναντ είναι παντρεμένος με την γλυκιά και αφελή Αρμέλ (Valérie Lemercier) και έχουν δυο μικρά παιδία. Γίνονται λοιπόν οι μελλοντικοί κυβερνήτες της χώρας, αλλά το θέμα είναι, αν η γλυκιά Αρμέλ, θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις καινούργιες της απαιτήσεις.


Κατηγορία ταινίας : Ζαμπούνης με πέρλες.


Γενικά : Νομίζω, πως η φωτογραφία της ταινίας μιλάει από μόνη της. Μια καθωσπρέπει οικογένεια (λογικό, αφού είναι βασιλική οικογένεια), και στην άκρη μια γυναίκα που χαιρετά περιχαρείς τον φωτογραφικό φακό, όλο αυτό το σκηνικό σε προϊδεάζει για το τι πρόκειται να δεις. Εμένα δεν με απογοήτευσε η ταινία, ήταν πάνω – κάτω αυτό που περίμενα και έλπιζα να δω, σε βαθμό που δεν πίστευα ότι θα γελάσω τόσο πολύ. Το έργο είναι κομμένο και ραμμένο για την Valérie Lemercier, που έκανε την σκηνοθεσία, το σενάριο και έπαιξε την μελλοντική βασίλισσα, οπότε πρέπει να περιμένεις τα κλασσικά αρνητικά και τα κλασσικά θετικά τέτοιων προσπαθειών. Το αρνητικό είναι πως επειδή ένα άτομο σκηνοθετεί, γράφει και παίζει, θα έχει τις καλύτερες ατάκες και σκηνές, οπότε όλοι οι άλλοι έχουν τελείως συνοδευτικό ρόλο (όπως ακριβός και στα σήριαλ του Παπακαλιάτη). Το θετικό από την άλλη είναι ακριβός αυτό, γίνετε πιο δουλευμένη δουλειά και δίνετε προσοχή σε έναν χαρακτήρα που τελειοποιείτε σε τέτοιο βαθμό που αγγίζει αμέσως το κοινό, με τα όποιο χαρακτήρα, εκείνο διαθέτει, είτε είναι κωμικό, είτε δραματικό. Το θέμα της ταινίας σατιρίζει ελαφρός το story της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μια κοπέλα που δεν περίμενε να γίνει βασίλισσα, από την μια μέρα στην άλλη πρέπει να συμπεριφέρεται σαν γαλαζοαίματη, στην αρχή κάνει πολλές γκάφες και βγάζει πολύ γέλιο, αλλά όταν μαθαίνει ότι ο άντρας της και μελλοντικός βασιλιάς της χωρά, έχει παράλληλο δεσμό με την κουμπάρα της, αποφασίζει να κλέψει τα φώτα από όλους και να γίνει το επίκεντρο συζητήσεων, για την καλή της αγωγή και συμπεριφορά. Την Valérie Lemercier, εγώ την γνώρισα ως την μητέρα του μικρού Νικόλα, στην ομώνυμη ταινία και μου άρεσε πάρα πολύ ο ρόλος της εκεί. Σε αυτή την ταινία πραγματικά ξεσαλώνει, βγάζει γέλιο σε πολλές σκηνές, αλλά γίνετε και πολύ συναισθηματική σε πολλές άλλες. Η Catherine Deneuve που υποδύεται την βασίλισσα ήταν, ψυχρή, άγευστη και άοσμη σαν χαρακτήρας αλλά και σαν παίξιμο δεν λέει τίποτα το σπουδαίο. Τέλος μου άρεσε πολύ η σκηνοθετική ιδέα, η ταινία να ξεκίνα με την κηδεία της μελλοντικής βασίλισσας και ύστερα να μας λέει την ιστορία της.


Αγαπημένη σκηνή : Όλες οι σκηνές που έπαιζε σε αυτές η Valérie Lemercier, ήταν πολύ αστείες, αλλά η πιο αγαπημένη μου , που με έκανε να γελάσω, είναι εκείνη στον οίκο ευγηρίας, όπου τις πάτωνε μια τούρτα, και εκείνη σωριάζετε στο πάτωμα (καθώς ήταν εξουθενωμένη από την αιμοδοσία) και έβλεπες τις κρέμες να στάζουν και κανένας να μην την βοηθάει… ήταν πολύ αστείο!!!


Χειρότερη σκηνή : Στην κηδεία της Αρμέλ τα δυο της κοριτσάκια ήταν ακίνητα, αμίλητα, ανέκφραστα… μπορεί κανείς να μου πει, γιατί χρησιμοποιούν ακόμα ατάλαντα παιδάκια στις ταινίες;;;


Δες την : Γιατί έχει λίγο γέλιο, δεν λέω ότι θα πέσεις στα πατώματα, αλλά ο χαρακτήρας της Lemercier είναι πολύ κωμικός από πολλές απόψεις. Επίσης μου άρεσε το Soundtrack, όχι τόσο πολύ για την ποικιλία των τραγουδιών, αλλά κυρίως για το ποσό κολλούσαν με τις σκηνές.


Μην την δεις : Γιατί δεν είσαι και πολύ Fan με τα έργα που δείχνουν τον βασιλικό βίο, ακόμα και αν τον διακωμωδούν. Ακόμη η ταινία είναι στα Γαλλικά, οπότε ίσως να μην σου αρέσει ο ήχος της γλωσσάς στα αυτιά σου.


Με ποιον να την δεις : Είναι μια ωραία ταινία που μπορείς να την δεις άνετα με παρέα ή και με την κοπέλα σου.


Μην την δεις με : Με κανένα γόνο βασιλικής οικογένειας ή με κανέναν κουμουνιστή ή ακόμα χειρότερα και με τους δυο μαζί…. Αν όμως κάνεις κάτι τέτοιο, θέλω φωτογραφίες!!!


P.S: Δεν βρήκα video, οπότε βολευτείτε με αυτό….






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis