fwto

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Shaun of the Dead


-->
Υπόθεση : Η ζωή δεν φέρετε σωστά στον Shaun (Simon Pegg). Ζει με τον καλύτερο του φίλου Ed(Nick Frost), παραμελεί την κοπέλα του και απεχθάνεται τον πατριό του. Όταν η Liz, η κοπέλα του, τον χωρίζει, εκείνος ορκίζετε να ξαναφέρει την ζωή του, στην θέση της. Δυστυχώς για εκείνον, εκείνη την μέρα, μια επιδημία σκορπίζετε στην χώρα και όλοι οι κάτοικοι μετατρέπονται σε αιμοδιψή ζόμπι. Με ένα ρόπαλο και με τον φίλο του Ed, ο Shan προσπαθεί να σώσει αυτούς που αγαπά και να τους προσφέρει προστασία, στο μόνο ασφαλές σημείο στην πόλη…. στο αγαπημένο του bar.
Κατηγορία ταινίας : Μπύρα, Τρόμπα και Ζόμπι
Γενικά : Το ότι η ταινία αναφέρετε σε ζόμπι, δεν σημαίνει, πως είναι θρίλερ, αν γνωρίζεις έστω και λίγο τους ηθοποιούς, θα καταλάβεις σύντομα, πως πρόκειται για μεγάλη τρόμπα. Δεν περίμενα σε μια ταινία με αρκετό σουρεαλιστικό χιούμορ, να δω τόσο πολύ επαγγελματισμό και τόση προσοχή στην λεπτομέρεια, ίσως αυτό να έκανε την ταινία τόσο καλή, δεν είναι δηλαδή, μια χαζοκωμωδία όπως τόσες που βγαίνουν, φαίνετε πως έπεσε δουλειά. Η σκηνοθεσία είναι καταπληκτική και οι σκηνές που διαδέχονται η μια την άλλη, είναι εξαίσιες και προσφέρουν πολύ γέλιο. Το σενάριο είναι ελαφρώς ότι να ναι, καθώς οι χαρακτήρες που έχουν επιβιώσει από τα ζόμπι, βρίσκουν καταφύγιο στην μπυραρία, που συχνάζουν όλη μέρα. Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές από όλους τους ηθοποιούς, ο Simon Pegg, έδειξε ότι μπορεί να παίξει έναν πολύ κωμικό ρόλο και όταν οι καταστάσεις το απαιτούν, να γίνει πολύ συναισθηματικός. Ο Nick Frost, ήταν απερίγραπτα γελοίος και απίστευτος τρόμπας, βγάζει το περισσότερο γέλιο στην ταινία, γιατί είναι το κλασσικό ρεμάλι, πολύ όλη μέρα παίζει βιντεοπαιχνίδια και το βράδυ πίνει μπύρες στο αγαπημένο του bar. Εξαιρετικός είναι και ο Bill Nighy, που υποδύεται τον πατριό του Shaun, είναι εκπληκτικός ηθοποιός αυτός ο τύπος, ειδικά στους κωμικούς του ρόλους (δες το ¨The Boat That Rocked¨ ). Κλείνοντας, η ταινία έχει πολλές δόσης σουρεαλιστικού αγγλικού χιούμορ, πολύ καλή σκηνοθεσία και σενάριο. Μια πολύ καλή ταινία, για να περάσει ευχάριστα και με δόσεις γέλιου, η ώρα μας.
Αγαπημένη σκηνή : Όταν εμφανίζονται 2 ζόμπι στο σπίτι των ηρώων και εκείνοι προσπαθούν να τα εξοντώσουν, πετώντας τους δίσκους βινυλίου, βέβαια πετάνε μόνο εκείνους, που είναι για πέταμα και το καλό πράμα το κρατάνε.
Χειρότερη σκηνή : Απλά θα ήθελα τα ζόμπι, να κινούνται πιο γρήγορα, να είναι λίγο πιο τρομακτικά, για να έχει και γέλιο και τρόμο η ταινία.
Δες την : Γιατί έχει πολύ γέλιο, είναι ευχάριστη, παρά το σκοτεινό και μακάβριο θέμα της και επίσης για την πολύ προσεγμένη δουλειά, που έχει γίνει, στο τεχνικό μέρος της ταινίας.
Μην την δεις : Αν ακόμα και σε κωμωδία, εσύ κοιτάς τα ζόμπι και σκιάζεσαι…. Αν είναι δυνατόν, βρε παιδί μου, δείξε λίγο σθένος!!!!
Με ποιον να την δεις : Δες την με τον κολλητό σου, που παίζετε όλη την ώρα PS3 και γενικώς το έχετε κάψει… θα ταυτιστείτε τουλάχιστον με αυτό το κομμάτι του έργου. Τώρα, αν σας χτυπήσουν την πόρτα τίποτα ζόμπι, εσείς μην ανοίξετε και συνεχίστε να παίζετε Pro.
Μην την δεις με : Με τους φίλους μας, τα ζόμπι!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis