fwto

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΚΙΚΟΥΤΖΙΡΟ(1998)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΕΦΑΓΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΡΕ ΜΑΝΑ!!
Παίζουν:Takeshi Kitano,Yusuke Sekiguchi
Σκηνοθεσία:Takeshi Kitano

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΔΡΑΜΑ, ΚΩΜΩΔΙΑ,ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ


Ο Masao είναι ένα παιδί που ζει με τη γιαγιά του στην Ιαπωνία. Ο πατέρας του έχει πεθάνει, και η μητέρα του είναι σε άλλη πόλη γιατί εργάζεται. Όταν το σχολείο κλείνει για τις καλοκαιρινές διακοπές ο Masao δεν έχει τι να κάνει και με ποιον να παίξει και έτσι αποφασίζει με τη βοήθεια ενός γείτονα, του Κικουτζίρο, να πάει να βρεί τη μητέρα του. Και οι 2 έχουν να ανακαλύψουν πολλά στην πορεία του ταξιδιού τους.....


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Μια πολύ γλυκιά και τρυφερή ταινία,road trip movie για την ακρίβεια, από τον ιαπωνικό κινηματογράφο που συνήθως μας συνηθίζει σε πιο σκληροπυρηνικές ταινίες.
Ο Masao είναι πολύ μελαγχολικό αγόρι γιατί πέρα του ότι δεν έχει φίλους ,δεν έχει ούτε οικογένεια, αφού η γιαγιά του λείπει όλη μέρα , ο πατέρας του δε ζει και η μητέρα του εργάζεται σε άλλη πόλη.Βρίσκει την παρέα με έναν μικροαπατεώνα γείτονα ο οποίος έχει το νου του στο πως να βγάλει λεφτά από ποδηλατοδρομίες και βρίσκει το γούρι του στο Masao.Δυστυχώς η τύχη δεν είναι με το μέρος τους αλλά ο Μασαο καταφερνει να πείσει τον Κικουτζίρο να πάνε να βρουν την μητέρα του. Στην πορεία συναντούν πολλές δυσκολίες αλλά κερδίζουν και πολλά πράγματα. Ο Κικουτζίρο, ένας επιπόλαιος και επιφανειακός συναισθηματικά άνθρωπος, ωριμάζει μέσα από διάφορες καταστάσεις και μετατρέπεται σε πατρική φιγούρα για τον μικρό,φίλος αλλά και φύλακας άγγελος του , ενώ ο Μασάο ανακαλύπτει το χαμένο χαμόγελο, καθώς και φίλους που γίνονται η δεύτερη οικογένεια του, και το στήριγμα του.

Φοβερός ο Takeshi Kitano(ναι ο πασίγνωστος TAKESHI, με το καστρο του TAKESHI στον ΣΚΑΙ!!!!!!) πολύ ανθρώπινος και παίζει με απίστευτη φυσικότητα , πολύ καλός και ο μικρός που ειλικρινά δεν γελούσε καθόλου στην ταινία, πλοκή που τρέχει σχετικά γρήγορα( δεν βαριέσαι, γιατί υπάρχει δραματικό στοιχείο , κωμικό(ω ναι γέλασα όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ), περιπέτεια,φαντασία,νοσταλγία, τρυφερότητα ).
Σας προτείνω να τη δείτε, πρώτον γιατί περνά ευχάριστα η ώρα και για πρώτη φορά βλέπω να μην προβάλλεται τόσο η παραδοσιακή ζωή της Ιαπωνίας όπως μας συνηθίζουν πολλές Ιαπωνικές ταινίες,ενώ δεύτερον θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια αφού στην ταινία κάποια στιγμή η παρέα παίζει αγαλματάκια αμίλητα , ακούνητα , αγέλαστα (το θυμάστε το παιχνίδι?)και ειλικρινά εντυπωσιάστηκα γιατί με πήγε χρόοοονια πίσω και σίγουρα δεν το περίμενα να το παίζουν στην Ιαπωνία(πόσο μοιάζουμε τελικά)!!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)--2,5+\5 ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?(ΚΛΑΜΑ)-1,5\5 ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)- 3,5\5 ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ, ΤΟΣΟ ΑΘΩΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5 ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)- 3\5 ΦΙΛΙΑ, ΙΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ,ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3,5\5 ΝΟΜΙΖΩ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΠΑΙΡΝΕΙ!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-2\5 ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ , ΟΣΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑ,(ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ HEAVY-ΜΕΤΑΛΛΑΔΕΣ ΙΑΠΩΝΕΣ!!ΧΑΧΑΧΑ!ΠΟΛΛΑ ΑΣΤΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ!)

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?SOUNDTRACK)-3\5 ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, AN KAI ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥΛΑ!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:7,5\10

ΕΒΑΛΑ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ SOUNDTRACK ΕΠΙΣΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis