fwto

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

French & Saunders Still Alive


Υπόθεση : Δεν έχει μια συγκεκριμένη υπόθεση. Κάθε σατυρικό σκετς, καυτηριάζει ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως: η πρώτη φορά στο σεξ, η σχέση της ξεσαλωμένης μάνας, με την κόρη της, η αποξενωμένοι έφηβοι και οι τρελές γριές με τα αμαξίδια. Μεταξύ αυτών παρουσιάζονται και μερικά εσωτερικά αστεία όπως το κλασσικό αφιέρωμα στην Madonna και στην Catherine Zeta Jones, η σοκολατοεξάρτιση της French και η ικανότητα της στο χορό και η τρελή μίμηση της Marlene Dietrich, από την Saunders. Όλα αυτά παρουσιάζονται μπροστά ένα κοινό, που έχει πέσει στο πάτωμα από τα γέλια.


Κατηγορία ταινίας : Θεατρικό


Γενικά : Έχοντας εντρυφήσει για τα καλά στην Αγγλική σάτιρα, από τους πρωτοπόρους του είδους, τους Monty Python, είπα να κάνω και μια αναφορά, στις αγαπημένες μου French and Saunders. Οι Dawn French και η Jennifer Saunders, είναι ένα κωμικό ντουέτο που ξεκίνησε στα τέλη του 80΄ και έγινε ευρέος γνωστό στις αρχές του 90΄, πρωταγωνιστώντας σε μια κωμικοσατυρική εκπομπή με το όνομα French and Saunders. Ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές του BBC, σατιρίζοντας την ποπ κουλτούρα, ταινίες, διάσημους και γενικότερα την τέχνη. Παράλληλα με την κοινή τους πορεία, η κάθε μια έκανε τις δικές της προσωπικές δουλειές, με εξίσου μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Στις 27 Δεκεμβρίου του 2005, προβλήθηκε το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο, που ήταν και το τελευταίο τους. Το 2006 ανακοίνωσαν, πως το show τους, έχει πεθάνει και πως σκοπεύουν να ασχοληθούν με κάτι πιο κατάλληλο για την ηλικία τους. Η τελευταία τους παράσταση ως δίδυμο έγινε με την περιοδεία τους που είχε τον τίτλο Still Alive (Ακόμα Ζωντανές), η οποία ολοκληρώθηκε το 2008. Εδώ μιλάμε, για αυτή την παράσταση, η οποία είναι απλά καταπληκτική. Παρουσιάζονται παλιά και αγαπημένα σκετσάκια, αλλά και καινούργια, που προκαλούν τρομερό γέλιο. Έχοντας παρακολουθήσει αρκετό από το υλικό τους, μέσα από τα πολλά χρόνια που είναι στην δουλειά, πραγματικά χάρηκα όσο δεν φαντάζεσαι όταν ξόδεψα αυτές τις δυο ώρες, για να δω την παράσταση. Κάθε ατάκα ειπωμένη την κατάλληλη στιγμή, προκαλώντας τα ασταμάτητα γέλια του κοινού, αλλά και τα δικά μου. Τρελές σκηνές όπως: όταν η French κατεβαίνει από την σκηνή και πάει στο κοινό, με μια συσκευή ανίχνευσης γλυκών. Από την άλλη η Saunders, κάνει ένα τελευταίο αφιέρωμα στην Madonna, χορεύοντας στους ρυθμούς του¨ Hung Up¨. Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες ολόκληρες για αυτό το εξαιρετικό δίδυμο, που επί χρόνια διασκεδάζει το (κωλόφαρδο) Βρετανικό κοινό, αλλά δεν θα το κάνω, γιατί δεν χρειάζεται, τα πράγματα είναι απλά… Θες να γελάσεις μέχρι δακρίων;;; Αν αναφώνησες ΝΑΙ!!!! Τότε πολύ απλά ψάξε για αυτές, βρες την σειρά, που παιζόταν στην τηλεόραση, βρες το DVD της παράστασης και θα με θυμηθείς.


Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα να ήμουν το κοινό, που είχε την τύχη να δει ζωντανά αυτές τις δυο γυναίκες, που για χρόνια χαρίζουν γέλιο στον Βρετανικό λαό (Βρετανικέ λαέ ψόφα, όλα τα καλά εκεί ξεκινάνε!!)


Αγαπημένη σκηνή : Επειδή έχω μια αγάπη στην French, θα πω την μίμηση που κάνει στην Catherine Zeta Jones, που εμφανίζετε πάντα με ένα στέμμα στο κεφάλι και αυτοαποκαλείτε βασίλισσα της Ουαλίας και μιλάει για την σεξουαλική ζωή του συζύγου της Michael Douglas. Έχει πλάκα, γιατί εμφανίζετε πάντα χτυπώντας ένα ξυλόφωνο και χαιρετά πάντα με την φράση: Hello Campers… παράλληλα μοιάζει όχι μόνο στο πρόσωπο την Jones, αλλά και στην προφορά που έχει.


Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.


Δες την : Γιατί θα ξεραθείς στα γέλια. Λίγο αν μπεις στην νοοτροπία τους, θα πεθάνεις στα γέλια. Οι French and Saunders είναι απλά καταπληκτικές και ξεκαρδιστικές.


Μην την δεις : Γιατί πολύ απλά δεν μπόρεσες να βρεις το συγκεκριμένο θεατρικό σε DVD ή στο internet!


Με ποιον να την δεις : Δες την με παρέα, είναι καλύτερα αν το γέλιο μοιράζετε.


Μην την δεις με : Άτομα που δεν μπορούν, να δουν σκετς παιγμένα στο θέατρο, με ελάχιστα σκηνικά και μπόλικη σάτιρα και γέλιο... Με λίγα λόγια με άτομα που νομίζουν, πως σάτιρα είναι μόνο ο Λαζόπουλος….


P.s.: Δεν Βρήκα video που να παρουσιάζει την παράσταση, οπότε δες την σκηνή με την Madonna!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis