fwto

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

New Moon


-->
Υπόθεση : Η συνέχεια του Λυκόφωτος, είναι η Νέα Σελήνη, μια μαύρη και σκοτεινή περίοδος για την Μπέλα (Kristen Stewart), που μετά από ένα αιματηρό ατύχημα, ο γκόμενος της Έντουαρτ (Robert Pattinson) αποφασίζει μαζί με την βρικολακοoικογένεια του να φύγει μακριά από την Μπέλα, για την δική της προστασία. Μετά από μια περίοδο κατάθλιψης η Μπέλα ξεκινά να κάνει παρέα με τον παλιό της φίλο Τζέικομπ (Taylor Lautner), ο οποίος την βοηθά στην επισκευή κάποιων μηχανών. Με τον καιρό τα συναισθήματα του Τζέικομπ, γίνονται πιο ερωτικά, αλλά ταυτόχρονα, βιώνει και μια άλλη πιο απρόσμενη και μεγάλη αλλαγή στην ζωή του. Μετά από παρερμήνευση πληροφοριών, ο Έντουαρτ πιστεύει λανθασμένα, ότι η Μπέλα είναι νεκρή και αποφασίζει να επισκεφτεί τους ¨Βασιλικούς¨ βρικόλακες στην Ιταλία, όπου και θα δώσει τέλος στην ζωή του.

Κατηγορία ταινίας : Νεκροφιλία Vs Κτηνοβασία

Γενικά : Βλέπω την ταινία με την αδελφή μου, η οποία γυρίζει σε κάποια φάση του έργου και λέει: Α! την χαμένη, έχει πέσει το πιο τρελό μωρό του χωριού στα πόδια της και εκείνη είναι ακόμα κολλημένη με τον κοκαλιάρη. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου με την αδελφή μου, γιατί έχοντας διαβάσει τα βιβλία (πείτε ότι θέλετε, χέστικα) ήμουν πάντα με το μέρος του λυκάνθρωπου, γιατί είναι χτυπημένος και από τα βέλη του έρωτα αλλά και από την μοίρα. Στο δεύτερο μέρος της τετραλογίας, έχουμε την εγκατάλειψη της Μπέλας (Η μοιραία του χωριού) από τον Έντουαρτ (βρικόλακας- δαγκωμένος από την μοίρα) και την εμφάνιση του Τζέικομπ (Προσεχώς λυκάνθρωπος – χτυπημένος από την μοίρα), ο οποίος είναι ερωτευμένος με την Μπέλα, αλλά εκείνη είναι κολλημένη με τον βρικόλακα. Πρέπει να αναφέρω, πως η δεύτερη ταινία είναι πολύ καλύτερη από την πρώτη, αλλά σε καμία περίπτωση καλύτερη από το βιβλίο. Η Kristen Stewart εξακολουθεί να έχει αυτό το νυσταλέο και δήθεν ερωτικό ηφάκι. Ο Robert Pattinson, δεν εμφανίζεται πάνω από 20 λεπτά σε όλη την ταινία, πράγμα που μου άρεσε γιατί δεν τον πολύ χωνεύω, άσε δε που μυρίζει από χιλιόμετρα η μπίχλα του. Ο Taylor Lautner από την άλλη φούσκωσε, γραμμώθηκε και κούρεψε το μαλλί, εγώ το έλεγα πέρσι, που είχε ακόμα μικρό ρόλο, ότι στο 2 μέρος θα γίνει μεγάλο μπαμ με αυτόν και δικαιώθηκα. Μπορώ να πω, πως έπαιξε καλύτερα από τους άλλους 2, αλλά μην φανταστείτε και Οσκαρική ερμηνεία. Το μόνο που θα πω για τον Τζέικομπ είναι: Τζέικομπ ξεκόλλα η ζωή συνεχίζετε!!! Η μουσική της ταινίας, όχι τόσο καλή όσο της πρώτης, αλλά και εδώ μπορείς να βρεις ωραία κομμάτια, όπως: το ¨Hearing Damage¨ του Thom Yorke, το ¨Possibility¨ της Lykke Li και το ¨I Belong To You¨ των Muse. Κλείνοντας η ταινία είναι καλούτσικη, παρακολουθείτε άνετα, δεν βαριέσαι, γιατί το θέμα είναι ιντριγκαδόρικο (Ερωτικό τρίγωνο με μια θνητή, έναν βρικόλακα, και έναν λυκάνθρωπο) η μουσική είναι καλή και όπου να ναι, βγαίνει το τρίτο μέρος της σειράς.

Ποιον θα έπαιζα : (Είναι λίγο τραγικό, αλλά εγώ θα το πω) Θα ήθελα τον ρόλο της Dakota Fanning, η οποία πέταξε από πάνω της, την αθώα της πλευρά, έπιασε τα μαλλιά κότσο, έβαλε κόκκινα μάτια και έγινε μια μικρή μαύρη σκύλα.

Αγαπημένη σκηνή : Μου άρεσε αρκετά η σκηνή που δείχνει την Μπέλα σε μια καρέκλα και η κάμερα να κάνει κύκλους γύρω από αυτήν, ενώ από το παράθυρο παρουσιαζόταν η αλλαγή των εποχών.

Χειρότερη σκηνή : Όλες εκείνες οι σκηνές, που έδειχναν την Μπέλα να ξυπνάει από τους εφιάλτες της και να ουρλιάζει σαν δαιμονισμένη. Σίγα μαντάμ και εμείς έχουμε δει, αλλά δεν κάναμε και έτσι.

Δες την : Εφόσον έχεις δει το πρώτο μέρος της σειράς και θες να συνεχίσεις την ιστορία. Ένας άλλος λόγος είναι πως σε ένα μήνα (πάνω - κάτω) θα βγει το τρίτο μέρος της σειράς και θες να δεις τι έγινε στο τελευταίο επεισόδιο. Τέλος, επειδή έχεις διαβάσει τα βιβλία και θες να δεις την κινηματογραφική μεταφορά, των όσων διάβαζες.

Μην την δεις : Αν είσαι εκ πεποιθήσεως κατά αυτής της τρέλας με τους βρικόλακες και κυρίως με την συγκεκριμένη σειρά, που τα ξεκίνησε όλα. Επίσης για το μέτριο παίξιμο και το κοιμισμένο βλέμμα της Kristen Stewart.

Με ποιον να την δεις : Εφόσον γλίτωσες την κοπέλα σου, που θα σε έβαζε να το δεις με το ζόρι, τότε δεν υπάρχει άλλος λόγος για να δεις την ταινία…. Χα… χα… ναι καλά, έλα τώρα, όχι ψέματα σε μένα, όποιος λέει ότι δεν θέλει να δει αυτή την ταινία, γιατί είναι για ζαβλακωμένα κοριτσάκια, είναι ψεύτης… Και οι δυο ξέρουμε πως θα πας κρυφά, να την νοικιάσεις, φορώντας γυαλιά και καπέλο, σαν να παίρνεις τσόντα.

Μην την δεις με : Επειδή εσύ θα την νοίκιαζες για να την δεις κρυφά, δεν σημάνει ότι οι φίλοι σου θα ήθελαν να την δουν μαζί σου. Ας τους να την δουν μόνοι τους και αυτοί!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis