fwto

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Date Night



Υπόθεση : Ο Phil (Steve Carell) και η Claire Foster (Tina Fey), είναι ένα ζευγάρι, που είναι παντρεμένο αρκετά χρόνια. Η καθημερινή ρουτίνα της ζωής τους, τους έχει κουράσει, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η φλόγα της σχέσης τους. Παρόλα αυτά πάντα βρίσκουν χρόνο για μια νύχτα, όπου βγαίνουν έξω και περνούν λίγο χρόνο μαζί. Σε ένα από εκείνα τα βράδια, αποφασίζουν να ¨κλέψουν¨ την κράτηση ενός άλλου ζευγαριού, που δεν είχε εμφανιστή στο εστιατόριο και να πάρουν την θέση τους, για να απολαύσουν ένα υπέροχο δείπνο. Κάποια στιγμή εμφανίζονται δυο μυστήριοι τύποι και τους ζητούν να τους ακολουθήσουν. Το ζευγάρι νομίζοντας πως είναι υπάλληλοι του εστιατορίου συνεχίζουν το θέατρο τους, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν θα πίστευαν αυτά, που θα ζούσαν τις επόμενες ώρες. 
Κατηγορία ταινίας : Ζευγαράκια
Γενικά : Πριν κανένα μήνα σχεδόν είχα γράψει για την ταινία ¨Did You Hear About the Morgans?¨, όπου ένα διαζευγμένο ζευγάρι, βγαίνει για φαγητό, με σκοπό την συμφιλίωση του. βγαίνοντας από το εστιατόριο γίνονται μάρτυρες μια δολοφονίας και ο δολοφόνος αρχίζει να τους κυνηγάει. Εκείνοι απευθύνονται στην αστυνομία για να τους βάλει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Η ταινία, που γράφω σήμερα, είναι σε γενικές γραμμές ακριβώς το ίδιο. Ένα ζευγάρι, που σε αντίθεση με τους Morgans, δεν έχει χωρίσει ακόμα (αλλά είναι στα πρόθυρα), βγαίνει για φαγητό και ύστερα από ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας, βρίσκονται κυνηγημένοι από 2 άγνωστους τύπους. Αυτό το ζευγάρι, όπως ακριβώς και οι Morgans, πηγαίνει στην αστυνομία, αλλά αυτή την φορά, η αστυνομία δεν βοηθάει ιδιαίτερα, έτσι το ζευγάρι (σε αντίθεση με τους Morgans), αναλαμβάνει να λύσει μόνο του το μυστήριο και να δεχτεί όλα τα πυρά (γίνανε όπως λέμε ¨Γκαν-Γκαααααν¨). Η ταινία είναι φυσικά πολύ καλύτερη από τους Morgans , το σενάριο είναι έτη φωτός πιο έξυπνο και αστείο, ενώ η σκηνοθεσία έχει μικρές στιγμές, καθαρής ταινίας δράσης. Σημαντική διαφορά, από τους Morgans, είναι φυσικά οι πρωταγωνιστές. Ο Steve Carell, έχει έναν πολύ ωραίο και καθαρό κωμικό ρόλο σε μια ταινία, που ευτυχώς για τον Carell, δεν είναι η κλασσική τρόμπα, που τον έχουμε συνηθίσει να παίζει. Τώρα θα μιλήσουμε για την τρομερή Tina Fey, η οποία στην συγκεκριμένη ταινία δίνει τον καλύτερο κωμικό της εαυτό!!!. Θα πρέπει να πω πως η Tina μοιάζει σκανδαλωδώς στην ¨καμένη¨ σινεφίλ και φίλη, Λαμπρινή. Βέβαια οι κακεντρεχείς της ¨καμένης¨ παρέας λένε, πως μόνο εγώ το βλέπω αυτό. Anyway, η Tina -Λαμπρινή-Fey δεν μας έχει συνηθίσει, σε πολλές κινηματογραφικές εμφανίσεις, αντιθέτως παίζει στην τηλεοπτική σειρά ¨30Rock¨ (Που κυριολεκτικά σκίζει!!!) και καθισμένη στο πλατό του "Saturday Night Live", σατιρίζει όλη την Αμερική. Κλείνοντας να πω, πως είναι μια καλή και ανάλαφρη ταινία, μέσα στην μαυρίλα, που βγαίνει συνέχεια, ενώ οι ηθοποιοί και το σενάριο σώζουν την κατάσταση και κάνουν την ταινία άξια παρακολούθησης.
Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα να κάνω τον Steve Carell, ήταν πραγματικά πολύ καλός στο κωμικό του ρόλο και μπορώ να πω, πως με έκανε να γελάσω λιγάκι, σε αντίθεση με παλιές του ταινίες, που ήταν απλά για καθυστερημένους (αν προσβληθήκατε, έχετε την μύγα).
Αγαπημένη σκηνή : Όλες εκείνες οι σκηνές, όπου το ζευγάρι επισκέπτεται το σπίτι του Mark Wahlberg, ο οποίος είναι σε όλη την ταινία γυμνός από την μέση και πάνω και ο Steve Carell, είχε φρικάρει και φώναζε συνέχεια «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ»
Χειρότερη σκηνή : Κοίτα, λογικά χειρότερη σκηνή είναι η εκείνη στο εστιατόριο, όπου είναι και η αρχή της περιπέτειας τους. Χειρότερη γιατί πολύ απλά κανένα ζευγάρι δεν μπλέκει έτσι άσχημα, αλλά άμα δεν έμπλεκε, δεν θα βλέπαμε αυτή την ταινία.
Δες την : Για το καλογραμμένο σενάριο, την γρήγορη πλοκή και τους θαυμάσιο κωμικό δίδυμο των Steve Carell και Tina -Λαμπρινή-Fey…
Μην την δεις : Γιατί υπάρχουν πολλές σκηνές, που λες δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, από ένα απλό ζευγάρι, από την μια να πίνουν αμέριμνοι το κρασί τους και από την άλλη να οδηγούν ανάποδα αυτοκίνητα στους κεντρικούς δρόμους της Ν.Υ.
Με ποιον να την δεις : Δες την χαλαρά μόνος σου, άντε με έναν – δυο φίλους σου.
Μην την δεις με : Με άτομα που βλέπουν μόνο σοβαρές και βραβευμένες ταινίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis