fwto

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

UNTHINKABLE(2010)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΑΙΜΑ, ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑΣ
Παίζουν:Samuel L. Jackson,Carrie Anne Moss,Michael Sheen,Martin Donovan
Σκηνοθεσία:Gregor Jordan

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

O STEPHEN ARTHUR(MICHAEL SHEEN) είναι Αμερικανός πολίτης,με μουσουλμανικό θρήσκευμα και καταζητείται από τον Αμερικανικό στρατό καθώς απειλεί να ανατινάξει 3 άγνωστες τοποθεσίες με πυρηνικές βόμβες αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του. Η HELEN BRODY(CARRIE ANNE MOSS), Πράκτορας του FBI, δεν έχει ενημερωθεί από κανένα για την εξέλιξη της υπόθεσης και αφού ο ARTHUR συλληφθεί από την υπηρεσία, και οι 2 τους θα βρεθούν σε μία απομακρυσμένη στρατιωτική βάση.Εκεί η HELEN θα συνεργαστεί με τον H(SAMUEL L. JACKSON) ,που με βασανιστήρια θα προσπαθήσει να ''σπάσει'' τον STEPHEN να ομολογήσει τις τοποθεσίες με τις βόμβες.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Μία ταινία με πολλά βασανιστήρια ρε παιδί μου!Αυτού του Η γύαλιζε το μάτι του από την αρχή της ταινίας,οπότε δεν πέφτεις και από τα σύννεφα όταν κάνει όσα κάνει στην ταινία(καλά μη φανταστείς ότι θα δεις τον jack τον Αντεροβγάλτη!!δεν είναι splutteτ,ούτε δείχνει αποκρουστικές εικόνες!).Αν δεν ήταν υπάλληλος του στρατού θα μπορούσε άνετα να είναι μανιακός δολοφόνος.Από την άλλη, η Helen στο άλλο άκρο είναι μία ήσυχη, νέα γυναίκα, μόνη ψάχνει, που δεν έχει ιδέα ότι για απόσπαση πληροφοριών γίνονται βασανιστήρια!και εγω θα πω:ναι σιγά,είναι το ολίγον κουλό στοιχείο της ταινίας!!
ANYWAY,αυτή αντιδρά έντονα και αν δεν ήταν πράκτορας σίγουρα θα μπορούσε να είναι μία δεύτερη ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ ή θα μπορούσε να δουλέψει σε ανθρωπιστική ομάδα κατά της χρήσης βίας!
Για την ταινία τώρα, είναι πάρα πολύ καλή , μου άρεσε, γιατί αν και ξεκινάει κάπως βαρετά , αποκτά κλιμακωτά ενδιαφέρον και στο τέλος σίγουρα σε αποζημιώνει με το unthinkable ,όνομα και πράγμα, τέλος της.Το μεγάλο μέρος της ταινίας αναλώνεται όπως προανέφερα σε βασανιστήρια αλλά μη νομίσεις ότι θα τρομάξεις ή κάτι τέτοιο, καμία σχέση!Φαντάζει κλισέ η ιστορία ,τρομοκράτης απειλεί να ανατινάξει την Αμερική,ο πατριώτης-βασανιστής που κάνει τα πάντα να πετύχει το στόχο του, η πράκτορας-διαλλακτική-ευαίσθητη,αλλά δεν είναι απλά αυτό,trust me!
Νομίζω θα περάσεις 1:50' γεμάτα αγωνία,δράση καλή, και σίγουρα γεμάτα ψυχολογική ένταση!!!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-0\5 ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ(Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!!)ΚΑΙ ΣΥ ΘΕΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ?

ΘΑ ΚΛΑΨΩ(ΚΛΑΜΑ)-0\5 Ε ΔΕΝ ΚΛΑΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-0,5\5 ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΞΕΝΕΡΩΤΗ Η HELEN ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΕΡΩΤΙΚΟ ΦΟΝΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ....

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)- 1,5\5ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ JACK H SAW ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΒΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-1,2,3\5 ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΟΥ!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-1,5\5 ΩΧΟΥ!!!ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ!ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-1,5\5 ΥΠΟΘΕΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ,ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-2,5\5 ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΩΡΑΙΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ,ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΗ!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:7+\10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis