fwto

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

50 First Dates


Υπόθεση : Ο Henry Roth (Adam Sandler) είναι ένας εκπαιδευτής ζώων σε ένα θαλάσσιο πάρκο στην Χαβάη, ο οποίος κάνει ¨παρέα¨ σε όποια κοπέλα επισπευτεί το νησί, καθώς υπάρχει μικρό ποσοστό δέσμευσης μαζί τους. Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που γνωρίζει την Lucy Whitmore (Drew Barrymore), την οποία ερωτεύεται και πιστεύει πως μαζί της μπορεί να κάνει μια σοβαρή σχέση. Την επόμενη μέρα, όταν ξανασυναντιούνται η Lucy αδυνατεί να θυμηθεί τον Henry και ορκίζετε πως δεν τον έχει γνωρίσει ποτέ. Τότε είναι που ο Henry ανακαλύπτει πως η Lucy πάσχει από ένα ειδικό είδος αμνησίας, και εξαιτίας αυτής της ασθένειας η μνήμη της δεν μπορεί να συγκρατήσει καμία καινούργια πληροφορία. Ερωτευμένος καθώς είναι ο Henry θα κάνει ότι περνά από το χέρι του, για να κάνει την Lucy να τον ερωτευτεί ξανά και ξανά κάθε μέρα.


Κατηγορία ταινίας : Χρυσόψαρο


Γενικά : Βρες μου έναν άνθρωπο που να είδε αυτή την ταινία και να μην του άρεσε έστω και λίγο. Αυτή η ταινία είναι από εκείνες που έχουν αυτό το κάτι που τις κάνει αγαπημένες σε πολύ κόσμο. Στο είδος της είναι και για μένα μια από τις αγαπημένες μου, καθώς έχει τα πάντα. Έχει την πανέμορφη και αγαπημένη Drew Barrymore, έχει τον Adam Sandler σε έναν κωμικό ρόλο χωρίς να γίνετε γελοίος, έχει όμορφα Χαβανέζικα τοπία, ένα πολύ έξυπνο σενάριο και ένα καλοκαιρινό Soundtrack. Γενικά είναι μια ταινία που προσφέρει γέλιο, μην φανταστείς πως επειδή παίζει ο Sandler το έργο θα είναι μια γελοιότητα, καμία σχέση το σενάριο είναι αστείο και με μπόλικο χιούμορ, ενώ υπάρχουν σκηνές που προσφέρουν μια ελαφριά συγκίνηση. Παράλληλα το κλειδί τις επιτυχίας του έργου είναι η ευρηματικότητα στο σενάριο, που θέλει την Drew Barrymore να πάσχει από μια ειδική κατηγορία αμνησίας, κατά την οποία η μνήμη σταματάει να αποθηκεύει καινούργιες πληροφορίες από την μέρα που του ατυχήματος, από εκείνη την στιγμή και μετά η κοπέλα ζει την τελευταία της μέρα πριν το ατύχημα κάθε μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο. Εκεί είναι που έρχεται ο Adam Sandler, που ερωτεύεται την μικρή ξεχασιάρα και προσπαθεί να της θυμίζει κάθε μέρα ότι την αγαπάει. Α! δεν μπορείς να πεις, πολύ πιασάρικο το θέμα του έργου και σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί το μαγικό χαβανέζικο τοπίο, με τις αμμουδιές, και τα φοινικόδεντρα. Το αποκορύφωμα είναι η μουσική του έργου, η οποία ντύνει και στολίζει με χαβανέζικες φουστίτσες την ταινία. Ακούμε λοιπόν μπόλικο Bob Marley (Could You Be Loved και Is This Love),No Doubt (Underneath it All), Beach Boys (Wouldn't It Be Nice) και IZ σε μια καταπληκτική διασκευή του ¨Somewhere Over The Rainbow¨ και του ¨What A Wonderful World¨


Ποιον θα έπαιζα : Λέω να παίξω και τους δυο βασικούς ρόλους. Από την μια να κάνω την Lucy, που δεν θυμάται Χριστό και από την άλλη θα ήθελα να κάνω τον Henry, που ερωτεύεται βαθιά την γυναικά με την μνήμη χρυσόψαρου.


Αγαπημένη σκηνή : Οι σκηνές οπού γνωριστήκαν οι δυο χαρακτήρες, ένα αυθεντικό χαβανέζικο εστιατόριο, με πολύ ζωντανούς χαρακτήρες που πλαισίωναν το ζευγάρι.


Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.


Δες την : Γιατί είναι μια ταινία που απλά θα σε διασκεδάσει και θα θέλεις να την δεις ξανά. Όλοι οι χαρακτήρες είναι αγαπημένοι και παράλληλα όλοι οι ηθοποιοί είναι άπιαστοι. Το σενάριο είναι πανέξυπνο και η σκηνοθεσία πιάνει τον αέρα της Χαβάης.


Μην την δεις : Γιατί είσαι προκατειλημμένος με τα έργα του Adam Sandler και πιστεύεις πως ότι παίζει είναι μπούρδες. Ακόμη μην την δεις γιατί δεν έχεις χρόνο για λίγο χιούμορ και ξενοιασιά στην ζωή σου.


Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου, είναι μια πολύ ρομαντική και χιουμοριστική ταινία, που προσφέρει στιγμές χουχουλιάσματος με το ταίρι σου.


Μην την δεις με : Με τους άντρες φίλους σου, δεν είναι ώρα για χουχουλιάσματα και μαζί τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis