fwto

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Teen Wolf


Υπόθεση : Ο Scott Howard (Michael J. Fox), είναι ο γνωστός σε όλους ¨Χαμένος¨ έφηβος, που κλασσικά δεν μπορεί να ρίξει την θεογκόμενα του σχολείου και για την κερδίσει κάνει χαζό – θελήματα, ενώ η μέτρια κολλητή του είναι μυστικά ερωτευμένη μαζί του. Ταυτόχρονα οι επιδώσεις του στο μπάσκετ είναι ελεεινές και η γενικότερα η ζωή του με την δουλεία στο μαγαζί του μπαμπά του, δεν είναι και ότι καλύτερο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά μια ωραία πρωία παρατηρεί διάφορες αλλαγές πάνω του, φτάνοντας βέβαια στην στιγμή που μεταμορφώνετε σε λυκάνθρωπο. Έναν έφηβο – λύκο, όπως η ¨στιλάτος¨ κολλητός τους τον βαφτίζει και τον κάνει μασκότ του σχολείου. Έτσι ο Scott, γίνετε η πρώτη μούρη του σχολείου, αλλά με αποτέλεσμα να χάσει τον σεβασμό των δικών του ανθρώπων.


Κατηγορία ταινίας : Και το Bikini, τέλειο κορίτσια!!!


Γενικά : Ααααχ! Αυτές οι γλυκανάλατες εφηβικές ταινίες από το μακρινό 80’, ποτέ δεν θα σταματήσουν να μου φέρνουν ναυτία. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι τα ρούχα, δεν είναι οι βάτες, δεν είναι τα λαστιχάκια στα μαλλιά, δεν είναι τα εμπριμέ πουκάμισα, δεν είναι το ίδιο εφηβικό μοτίβο, όπως σε όλες εκείνες τις ταινίες με τον γκαφατζή και άχρηστο πρωταγωνιστή, είναι η ηλιθιότητα στο σενάριο. Πες μου σε παρακαλώ πολύ, έχεις δει έστω και μια ταινία με λυκάνθρωπο που να μην έχει κόσμο να ουρλιάζει; Οκ ο λυκάνθρωπος στην προκομμένη περίπτωση είναι καλός και δεν δαγκώνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο υπόλοιπος κόσμος θα τον πάρει με καλό μάτι, θα τον ανακηρύξει σε ¨Θεό¨ του σχολείου και η θεογκόμενα του γυμνάσιου θα φτιάχνετε από τις τρίχες…. Και επειδή οι σεναριογράφοι είδαν ότι δεν πτοούμαι εύκολα μου ονόμασαν, την μέτρια και μυστικά ερωτευμένη με εκείνον, φίλη του πρωταγωνιστή, Boof (Μπούφ στα ελληνικά). ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;; Ποιος ανισσόροπος ονομάζει το παιδί του Μπούφ ; Σε μια κουβέντα που είχα προχθές με μια έγκυο της πρότεινα τα ονόματα: ¨Κλαούντια¨, ¨Ναούμα¨ και ¨Φιλίππα¨ και μου τα απέρριψε και τα τρία, δηλαδή αν της έλεγα Μπούφ τι θα έκανε, θα μου πέταγε την τάρτα στα μούτρα;;; Άντε εσύ τώρα να κάνεις καριέρα με το Μπούφ , άσε δε το ξύλο που θα φας στο σχολείο… Η ταινία δεν λέει πολλά, ίσως να μην λέει και τίποτα, δεν έχει κάποιο ενδιαφέρον εκτός από την μουσική που ακούγετε, η οποία είναι καθαρά 80’s. Βέβαια από διάφορες αναφορές που γίνονται σε αμερικανικές σειρές, πιστεύω ότι πολύς κόσμος στιγματίστηκε από το τέλος αυτού του έργου όταν ο Scott Howard, κερδίζει το σχολικό πρωτάθλημα (στο μπάσκετ) όχι με την μορφή λύκου, όπως έκανε παλιά, αλλά με την ανθρώπινη μορφή του, αφήνοντας έτσι μια γλυκιά και συγκινητική νότα στις ψυχές των πιτσιρικάδων της τότε εποχής, που από εκείνη την μέρα γράφτηκαν όλα στην ερασιτεχνική ομάδα της γειτονίας τους. Κλείνοντας αν δεν έχεις κάποια άμεση σχέση με την νοοτροπία των ταινιών από εκείνη την μισητή – λατρεμένη εποχή, τότε καλά θα κάνεις να την αποφύγεις.


Ποιον θα έπαιζα : Την Μπούφ !!! Χαχαχα!!


Αγαπημένη σκηνή : Όταν ο Scott μεταμορφώνετε για πρώτη φορά και ο πατέρας του, του χτύπα την πόρτο, όταν εκείνος ανοίγει βλέπει τον πατέρα του στην ίδια ακριβώς κατάσταση, μα φυσικά ήταν και εκείνος λυκάνθρωπος… Σοι πάει το βασίλειο!!!


Χειρότερη σκηνή : Όταν ο Scott μεταμορφώνετε για πρώτη φορά μπροστά σε κόσμο, κατά την διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ, στην αρχή κανείς δεν βγάζει άχνα και μετά το παιχνίδι συνεχίζετε κανονικά. Είναι ένα καθημερινό φαινόμενο να σκάει λυκάνθρωπος σε σχολικούς αγώνες.


Δες την : Για τις αναμνήσεις της εποχής.


Μην την δεις : Γιατί είναι η απόλυτη μετριότητα και το αίσθημα της αδιαφορίας σε πνίγει μέχρι να πεθάνεις στον καναπέ σου.


Με ποιον να την δεις : Με κάποιον φίλο σου, που μαζί περάσατε τα σχολικά σας χρόνια την δεκαετία του 80’ και ο Michael J. Fox ήταν το είδωλο σας.


Μην την δεις με : Με κομμωτή, θα του έρθει σκοτοδίνη με τόσες τρίχες!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis