fwto

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Misery


Υπόθεση : Ο Paul Sheldon (James Caan), είναι ένας επιτυχημένος συγγραφέας, που έχει πουλήσει πολλά Best-sellers και μόλις ολοκλήρωσε το τελευταίο toy βιβλίο σχετικά με την ηρωίδα του Misery. Την μέρα που επέστρεφε σπίτι του, τον έπιασε μια χιονοθύελλα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και πέσει στην πλαγιά του βουνού. Βαριά τραυματισμένος σώζετε από την Annie Wilkes (Kathy Bates), πρώην νοσοκόμα και κάτοικος ενός σπιτιού αποκομμένο από το υπόλοιπο χωρίο. Η Annie ισχυρίζεται ότι είναι η νούμερο ένα θαυμάστρια του Paul και προθυμοποιείτε να τον βοηθήσει στην ανάρρωση του, μέχρι να ανοίξουν οι δρόμοι και να μπορέσει να τον πάει στο νοσοκομείο. Πολύ σύντομα όμως, ο Paul θα ανακαλύψει, πως η Annie δεν είναι η καλόκαρδη νοσοκόμα που πίστευε ότι είναι και πως μέσα στο μυαλό της τα πράγματα είναι αλλιώς σχεδιασμένα, για την κατάληξη του.


Κατηγορία ταινίας : Του Γιατρού (κι’ αυτή)


Γενικά : Χωρίς καμία αμφιβολία είναι μια από της πιο καλές ταινίες που είδα αυτή την περίοδο. Μια καθαρή ταινία τρόμου, χωρίς τα τρομακτικά τέρατα, τους εξωγήινους και τα τρομερά οπτικά εφέ, μόνο το παιχνίδι που κάνει το σενάριο με το μυαλό σου, καθώς πλέον δεν ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς. Είναι η δεύτερη ταινία, που βασίζετε σε βιβλίο του Stephen King, που βλέπω και μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί. Μιας και ποτέ δεν είχα διαβάσει βιβλίο του, μπορώ να δω τις ταινίες χωρίς να έχω ψηλά τον πήχη και πραγματικά να τις ευαρεστηθώ. Σε σχέση με την ¨Λάμψη¨ (Η πρώτη ταινία του Blog!) υπάρχει το κοινό αίσθημα του εγκλωβισμού, που σου δημιουργείτε καθώς και στις 2 ταινίες ο βασανισμένος και κυνηγημένος πρωταγωνιστής έχει αποκλειστεί από τον έξω κόσμο εξαιτίας τον καιρικών συνθηκών (Ευτυχώς που δεν έχουμε τόσα χιόνια εδώ!!!). Παράλληλα για να ανατηχθεί περισσότερο αυτό το αίσθημα του εγκλωβισμού ο πρωταγωνιστής βρίσκετε με σπασμένα πόδια ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει από το κακό που τον βρήκε. Καλά όλα αυτά, αλλά η ταινία χάνει στο γεγονός, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες τα ξύνανε κυριολεκτικά και δεν καιγόντουσαν παρά πολύ για τον εξαφανισμένο συγγραφέα. Ο μόνος που την ψυλλιάστηκε ήταν ο γερόλυκος - σερίφης του χωριού και εκείνος μετά από εβδομάδες. Η Kathy Bates κέρδισε επάξια το Oscar Α’ Γυναικείου ρόλου και κατά την άποψη μου είναι ίσως ο μοναδικός λόγος, που θα κάτσει κάποιος να δει αυτή την ταινία. Είναι τρομερή στο ρόλο της, από την μια είναι μια χαρωπή βλαχοπούλα του βουνού και απ την άλλη γίνετε η σχιζοφρενής δολοφόνος με την βαριοπούλα… Είναι απίστευτο το ότι κατάφερε να κάνει μια φρικιαστική σκηνή, όπως εκείνη που σπάει τα πόδια του Paul με την βαριά, να μοιάζει τελείως αθώα και φυσιολογική, ασχέτως με το πόσο τρομακτική και να ήταν. Ο James Caan όπως είναι φυσικό επισκιάζετε από την ερμηνεία της Bates και ότι και αν έκανε δεν μπόρεσε να την φτάσει. Η σκηνοθεσία είναι ικανοποιητική αλλά το σενάριο όπως είναι φυσικό είναι μαρκαν καλύτερο, οπότε επισκιάζει την σκηνοθεσία.


Ποιον θα έπαιζα : Δεν ξέρω ποιον θα ήθελα να κάνω. Να κάνω την Annie; Όχι είναι τρελή. Να κάνω τον Paul; Όχι είναι μεγάλος γκαντέμης. Να κάνω τον σερίφη; Όχι είναι μεγάλος κοιμήσης… Άρα θα απορρίψω την ταινία και δεν θα συμμετάσχω σε αυτή την παραγωγή.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή που η Annie σπάει τα πόδια του Paul με την βαριοπούλα είναι απλά τρομακτική.


Χειρότερη σκηνή : Με τα πολλά ο Paul καταφέρνει και βγαίνει από το δωμάτιο του και αρχίζει και εξερευνά το σπίτι της Annie και αρχίζει ο αθεόφοβος να κάνει του κόσμου τις ζημιές και μετά να τις καλύπτει με τσαπατσουλιές. Έλεος ρε φίλε, είσαι που είσαι σακατεμένος, με την τρελή που έμπλεξες, πας και πειράζεις τα πράγματα της; είσαι με τα καλά σου;;;


Δες την : Για την συγκολλητική ερμηνεία της Kathy Bates, που είναι απλά καθηλωτική και για την υπόθεση που είναι γραμμένη από τον μετρ του τρόμου Stephen King.


Μην την δεις : Γιατί δεν είσαι φαν των ταινιών τρόμου και δεν θες να δεις μια ψυχοπαθή να σπάει αβέρτα πόδια.


Με ποιον να την δεις : Καθώς η ταινία είναι θρίλερ ψηφίζω να την δεις μόνο σου, για να μην τρομάξεις και κανέναν βραδιάτικα.


Μην την δεις με : Με κάποιον, που έχεις αποκλειστεί μαζί του στα χιόνια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis