fwto

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Soul Kitchen


Υπόθεση : Στο Hamburg, ένας Γερμανό-Έλληνας μάγειρας ο Ζήνος (Adam Bousdoukos), περνάει μια δύσκολη φάση της ζωής του. Η Nadine (Pheline Roggan), η κοπέλα του, φεύγει ανταποκρίτρια στην Σαγκάη, το εστιατόριο πάει κατά διαόλου και ο αδελφός του ο Ηλίας(Moritz Bleibtreu) είναι στην φυλακή και βγαίνει, για να κάνει μικροαπατεωνιες. Μέσα σε όλα αυτά έρχεται για να τον αποτελειώσει ένα πρόβλημα στην μέση του, που τον καθιστά ανίκανο να δουλέψει άνετα στο μαγαζί. Για να ανταπεξέλθει στα έξοδα του μαγαζιού, ο Ζήνος ζητά την βοήθεια ενός γνωστού αλλά απολυμένου σεφ, για να εργαστεί στο μαγαζί του. Μαζί με τον καινούργιο σεφ, ο Ζήνος θα μάθει την πραγματική τέχνη της μαγειρικής, και με την βοήθεια της τύχης το μαγαζί αρχίζει να έχει και πάλι δουλειές, με αποτέλεσμα να είναι πολλοί εκείνοι, που να θέλουν να του πάρουν το μαγαζί μέσα, από τα χέρια.


Κατηγορία ταινίας : Κουζινομαγιρέματα


Γενικά : Για να κάνουμε την συνταγή μας, θέλουμε:

1) Μια σειρά πέρλες (ας είναι και ψεύτικες, το θέμα είναι να μοιάζουμε στην Βέφα!)

2) Δυο καταπληκτικούς ηθοποιούς

3) Ένα πολύ έξυπνο σενάριο
4) Αλάτι

5) Πιπέρι

6) και Soul Μουσική!!!!!!

Η ταινία είναι πέρα πολύ καλή, έχει πάρα πολλά κωμικά στοιχεία, χωρίς να γίνετε τρόμπα. Έχει πιασάρικο θέμα, είναι και αυτό το ελληνικό στοιχείο, που δίνει μια πιο ενδιαφέρουσα νότα, καθώς περιμένεις να ακούσεις κανένα: malaka, ante gamisou… Α! παράπονο δεν έχω, τα άκουσα τα μπινελίκια μου. Η μουσική είναι απλά τρομερή, η ταινία μπορεί να λέγετε Soul Kitchen αλλά δεν ακούγονται μόνο soul ήχοι στην 1μιση ώρα του έργου. Ένα θα σου πω, κάποια στιγμή ακούγονται οι Locomondo να τραγουδάνε: Μια φούντωση μια φλόγα που έχω μέσα στην καρδία….. και για το τέλος μου φύλαγαν το καλύτερο, καθώς ο Πασχάλης τραγουδάτε για τότε που πηγαίναμε μαζί σχολείο… Βλέποντας την ταινία έλεγα συνέχεια για τον αδελφό, που ήταν στην φυλακή, ότι κάποιον μου θύμιζε και αφού θα έσκαγε άμα δεν το έβρισκα, τον έψαξα στο internet και βρέθηκα προς ευχάριστης έκπληξης, καθώς ο αδελφός αυτός είναι ο ηθοποιός Moritz Bleibtreu, που είχε παίξει στο ¨Πείραμα¨ (Τρομερή ταινία!!!). Δεν ξέρω τι άλλο να πω, η ταινία είναι απλά υπέροχη, έχει πολύ συμπαθητικούς και τελείως αταίριαστους χαρακτήρες, που κάποιους μισείς και κάποιους αγαπάς, έχει πολύ καλή πλοκή, τρομερά αστείες σκηνές, μουσική που μιλάει μέσα σου και φαγητό, που και αυτό πάλι μέσα σου μιλάει και όπως είπε και ο σεφ κάποια στιγμή: «Τροφή για την ψύχη, Soul Kitchen».


Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα να κάνω τον Ζήνο, είχε πολύ πλακά, που σε όλη την ταινία είχε δύσκοκυλι και περπατούσε περίεργα, αλλά το πιο αστείο ήταν όταν έκανε ασκήσεις για την μέση του, όπου και αν βρισκόταν!!!


Αγαπημένη σκηνή : Θα πω δυο σκηνές που δεν μπορώ να ξεχωρίσω… Στην ταινία υπάρχει η εφοριακός Frau Schuster (Ελλ. Κυρία Σούστερ), η οποία είναι πολύ Frau (πολύ σκύλα) και κάποια στιγμή την κερνάνε ένα γλυκό, στο οποίο είχαν βάλει μεγάλη δόση αφροδίσιου μπαχαρικού. Ε λοιπόν πετάει το ταγέρ η Frau, λύνει το μαλλί και ορμάει στον βοηθό της, μετά βέβαια ξεσάλωσε κι’ άλλο αλλά δεν αποκαλύπτω τίποτα άλλο…. Η δεύτερη σκηνή, που μου άρεσε ήταν στην κηδεία της γιαγιάς, της κοπέλας του Ζήνου… Ένα θα σου πω… σε αργή κίνηση τρέχει ο Ζήνος, σκοντάφτει πάνω στο μοχλό της εξέδρας, σπάει ο μοχλός και το φέρετρο πέφτει απότομα στο τάφο και ανοίγει, πραγματικά πέθανα στο γέλιο!!!!


Χειρότερη σκηνή : Όταν ο Ηλίας παίζει το εστιατόριο στα χαρτιά και χάνει, νευρίασα τόσο πολύ, που ήθελα να σταματήσω την ταινία, ευτυχώς βέβαια που δεν το έκανα, γιατί η ταινία δεν είχε ακόμα τελειώσει.


Δες την : Γιατί είναι μια ευχάριστη ταινία, έχει κωμικές σκηνές, σου ανοίγει την όρεξη, έχει καταπληκτική groovy μουσική, ενώ οι ηθοποιοί είναι απλά απολαυστικοί!!!


Μην την δεις : Ο μόνος λόγος είναι η γερμανική γλώσσα, που μπορεί να είναι λίγο σκληρή στα αυτιά μας.


Με ποιον να την δεις : Με φίλους, που τους αρέσει το καλό φαγητό και η καλή μουσική!


Μην την δεις με : Με την Βέφα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis