fwto

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Pirates of the Caribbean: At World's End

Υπόθεση : O Will (Orlando Bloom), η Elizabeth (Keira Knightley) και το πλήρωμα του Μαύρου Μαργαριταριού, σαλπάρουν προς την άκρη του κόσμου, με την βοήθεια της μυστηριώδους Tia Dalma και του Καπετάνιου Barbossa (Geoffrey Rush), που επέστρεψε από τους νεκρούς, για να σώσουν τον Jack Sparrow (Johnny Depp), ο οποίος έχει καταδικαστεί να περάσει μια αιωνιότητα στο κενό, μέσα στο σεντούκι του Davey Jones. Αλλά η διάσωση του Jack δεν θα είναι το δύσκολο κομμάτι αυτής της περιπέτειας. Θα πρέπει να ειδοποιήσουν από όλες τις γωνιές της γης, τους 9 Πειρατές Λόρδους ώστε να συναντηθούν και να αποφασίσουν την μοίρα της ¨κρυμμένης¨ θεάς Καλυψώ και πως θα αντιμετωπίσουν τον Λόρδο Cutler Beckett, ο οποίος έχει στην κατοχή του την καρδία του Davey Jones και που με αυτήν μπορεί να ελέγχει την θάλασσα. Στην τρίτη αυτή ταινία όπου και κλίνει ένας κύκλος, όλοι συναντιούνται, για να γίνει η μεγαλύτερη μάχη που έγινε ποτέ ανάμεσα σε πειρατές και στον βρετανικό στόλο.


Κατηγορία ταινίας : Ει! Πειρατή το Τόπι μου!! / Θαλασσινά Καλιμμάνης!


Γενικά : Δυο ώρες και σαρανταοκτώ λεπτά κράτησε το τρίτο μέρος της σειράς. Βαρέθηκα, πραγματικά βαρέθηκα, ναι η ταινία ήταν καλή, ήταν πιο καλή από τις άλλες δυο, αλλά κάποια στιγμή τράβαγα τα μαλλιά μου από την βαρεμάρα για να μην κοιμηθώ. Θες κύριε να κάνεις μια ταινία; Καν’ την αλλά να μην κρατήσει σχεδόν 3 ώρες. Όχι ότι με πειράζουν οι μεγάλες ταινίες, έχω δει και έχω δει, αλλά σε αυτήν την συγκεκριμένη βαριέσαι και θες να τελειώσει γιατί γίνετε ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ. Μπορεί να έκανα ένα – δυο παραπονάκια στις προηγούμενες ταινίες αλλά σε αυτή το πράγμα κατάντησε γελοίο. Όλη την ώρα ο κάθε ήρωας άλλαζε σχέδια, άλλαζε στρατόπεδα και γενικώς μπλέκανε συνέχεια τα μπούτια τους. Είμαι σίγουρος πως αν πάει κανείς να ρωτήσει τους ηθοποιούς για το πια πλευρά υποστήριζε ο ήρωας του, δεν θα ξέρει τι να σου απαντήσει, γιατί πολύ απλά τις υποστήριζε όλες και παράλληλα καμία. Χωρίς όλα αυτά τα μπερδέματα η ταινία θα έπιανε ένα ωραιότατο 2ωρο (όπως οι προηγούμενες) και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τέλος πάντων, σε αυτό μέρος της, ας πούμε τριλογίας, έχουμε ένα κλείσιμο μιας ιστορίας που ξεκίνησε ουσιαστικά από την δεύτερη ταινία, αλλά έχει μαζί της ήρωες από την πρώτη. Απορίες και ερωτήματα λύνονται, σου δημιουργούνται μερικά άλλα, αλλά και εκείνα κάποια στιγμή λύνονται (αν βγάλεις άκρη!). Επειδή έχω αλήθεια βαρεθεί να τα λέω ξανά και ξανά θα τα πω στα γρήγορα. Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley καλοί και ταλαντούχοι όπως πάντα. Σκηνοθεσία εντυπωσιακή όπως και τα εφέ, σενάριο μπλεγμένο σαν κουβάρι, μουσική το ίδιο καλή αλλά με μερικές αλλαγές. Κλείνοντας μια πολύ καλή ταινία, για να είμαστε και αντικειμενικοί, πολύ καλή (αλλά πάντα μπλεγμένη) πλοκή και πολύ καλό παίξιμο από τους ηθοποιούς που έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό. Πληροφορίες λένε, πως γυρίζετε ή θα γυριστεί τέταρτη ταινία αλλά Bloom και Knightley δεν θα είναι μέσα στο καστ.


Ποιον θα έπαιζα : Gibbs… Εγγύηση!


Αγαπημένη σκηνή :Η σκηνή που προσπαθούν να φύγουν από την άκρη του κόσμου και γυρνάνε το καράβι μέσα στην θάλασσα. Ήταν πολύ εντυπωσιακό.


Χειρότερη σκηνή : Η σκηνή όπου η Tia Dalma ως θεά Καλυψώ, ψηλώνει και ψηλώνει και κοντεύει να βουλιάξει το πλοίο από το βάρος. Βρίζει κάτι σε κάποιους, σε ποιούς δεν κατάλαβα και μετά σπάει σε χιλιάδες καβούρια. Παράλογοοοο… δεν απαντάει άρα λογικό…


Δες την : Για τους κλασσικούς λόγους: αμμουδιές, μάχες, ερμηνείες, εφέ, μουσική, σκηνοθεσία.


Μην την δεις : Γιατί είναι κουραστική, τόση ώρα που κρατάει και ταυτόχρονα είναι πάρα πολύ μπερδεμένη ιστορία. Αν βέβαια ακόμα δεν έχει δει τις 2 πρώτες ταινίες, τότε καλά θα κάνεις να μην δεις ούτε την τρίτη, δεν θα βγάλεις άκρη.


Με ποιον να την δεις : Δες την μόνος σου.


Μην την δεις με : Με την κοπέλα σου.


P.S: Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι που ξέχασα. Τις ταινίες των πειρατών της Καραϊβικής της αφιερώνω στην πολύ καλή μου φίλη Νικολέτα!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis