fwto

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl


Υπόθεση : Οι πειρατές της Καραϊβικής είναι μια γερή περιπέτεια, που εξελίσσετε σε μια περίοδο, όπου πειρατές όργωναν και λεηλατούσαν τις θάλασσες ανά το κόσμο. Η ελαφρώς μπερδεμένη ιστορία ξεκινάει με την συμμαχία δυο διαφορετικών ανθρώπων, του νεαρού Will Turner (Orlando Bloom) και του άγριου και κάπως περίεργου πειρατή Jack Sparrow (Johnny Depp). Οι δυο τους, για να μπορέσουν να σώσουν την Elizabeth (Keira Knightley), την αγαπημένη του Will ,θα αντιμετωπίσουν μια στρατιά από τους πιο άγριους πειρατές της Καραϊβικής, η οποία έχει για καπετάνιο της, τον καταραμένο Barbossa (Geoffrey Rush). Παράλληλα ο Will και ο Jack, θα προσπαθήσουν να επιτάξουν το καταραμένο ¨Μαύρο Μαργαριτάρι¨ ,να σώσουν τον Βρετανικό στόλο και να επιστρέψουν πίσω όλο τον καταραμένο θησαυρό, για να λυθεί η κατάρα των πειρατών.


Κατηγορία ταινίας : Ει! Πειρατή το Τόπι μου!!


Γενικά : Ότι πρέπει είναι αυτή η ταινία και γενικώς όλη η τριλογία, με τέτοιον καιρό που έχει. Βλέπεις ρε παιδί μου όλες εκείνες τις εξωτικές εικόνες, τις αμμώδης παραλίες, τα φοινικόδεντρα, την θάλασσα, το αεράκι να σκάει στο πρόσωπων των λυσσαλέων πειρατών και νομίζεις πως είσαι εκεί και ένα κομμάτι της ζέστης φεύγει από πάνω σου. Βρήκα λοιπόν και εγώ την ευκαιρία να δω ξανά τους πειρατές της καραϊβικής για τρεις βασικούς λόγος. Ο πρώτος είναι αυτός που είπα πιο πάνω, για να δω τα εξωτικά και δροσερά τοπία, ο δεύτερος είναι για να θυμηθώ τις ταινίες, γιατί τις είχα μπερδέψει μέσα στο μυαλό μου και ο τρίτος λόγος είναι πως προγραμματίζετε εδώ και καιρό να γυριστεί μια τέταρτη ταινία, αλλά περαιτέρω πληροφορίες όταν έρθει ο καιρός. Η ταινία αυτή σου προσφέρει ότι ακριβώς θέλεις να δεις, ίσως και κάτι παραπάνω, αφού κρατά γύρο στις 2 ώρες. Μάχες, ξιφομαχίες, καράβια, λεηλασίες, κατάρες και πολύ χρυσάφι. Ο Johnny Depp νομίζω είναι ένας από τους βασικότερους λόγους, που αυτή η ταινία είχε επιτυχία και συνεχίστηκε. Έδωσε ένα νέο νόημα στον ορισμό του πειρατή, που μέχρι να βγει η ταινία, φανταζόσουν για πειρατή έναν φαφούτη, άγριο τύπο με μπλεγμένα γένια και μούσι, γάτο στο χέρι και ξύλινο πόδι. Σκάει μύτη λοιπόν, η ταινία και βγαίνει ο Johnny Depp, ντυμένος πειρατικό ρεβεγιόν, στην τρίχα όλα, πουκάμισο, γιλέκο, παντελόνι όλα σε απόλυτη αρμονία, άσε δε το eyeliner, που την βρήκε την Max Factor ο πειρατής, μου λες;;; Πέρα από το ενδυματολογικό, σαν παίξιμο είναι πραγματικά απολαυστικός, δεν έχεις ιδέα τι σκέφτεται και σου δημιουργεί το αίσθημα της εμπιστοσύνης αλλά από την άλλη σου την κάνει γυριστή. Μπορούμε να πούμε πλέον ότι η χαρακτηριστική μεθυσμένη – αδελφίστικη κίνηση του, έγινε το σήμα κατατεθέν του Jack Sparrow, που κανένας από τους υποψήφιους ηθοποιούς δεν θα μπορούσε να καταφέρει. Ο Orlando Bloom στην πρώτη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία που κάνει μετά των Άρχοντα, επιστρέφει για μια ακόμα φορά να τρελάνει τα κοριτσούδια, να μας δείξει ότι ξέρει να παλεύει, ότι μπορεί να αφήσει γενάκι και ότι μπορεί να παίξει καλά. Η Keira Knightley ήταν ο λόγος που μπήκα στην διαδικασία να δω την ταινία για πρώτη φορά, είναι από τις αγαπημένες μου, έπαιξε πολύ καλά το ατίθασο και γεννημένο για περιπέτεια κορίτσι, που παρά την ευγενή της καταγωγή, γίνετε μια μικρή κουρσάρος, άσε δε τα τρομερά της χείλη. Το σενάριο είναι ελαφρώς μπλεγμένο πολλά ονόματα και ο Jack Sparrow που άλλαζε συνέχεια στρατόπεδο δεν βοηθούσε ειδικότερα. Παρόλα αυτά το σενάριο κάνει την ανατροπή του, καθώς νομίζεις ότι κατά την μέση του έργου όλα τελειώνουν αλλά τα πράγματα μπλέκουν ακόμα περισσότερο. Η σκηνοθεσία πολύ καλή και με σωστή χρίση της ψηφιακής τεχνολογίας, πάνω στους πειρατές – σκελετούς. Η μουσική θα μείνει μάλλον στην ιστορία γιατί είναι πολύ ιδιαίτερη και δεινή το στίγμα της ταινίας. Κλείνοντας είναι μια δυναμική και γρήγορη ταινία, που δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς βλέποντας την, καθαρή εγγύηση!!!


Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα να κάνω τον Gibbs είναι εκείνος που πάντα ξέρει κάτι παραπάνω και που όλοι απευθύνονται σε αυτόν για συμβουλές. Με λίγα λόγια ο φωτεινός παντογνώστης των πειρατών.


Αγαπημένη σκηνή : Εκείνες οι σκηνές που δείχνουν τις μάχες. Ξιφομαχίες και κακό να δει το μάτι σου να ανοίξει, για αυτό κάθεσαι και βλέπεις περιπέτεια.


Χειρότερη σκηνή : Θεωρώ ότι είναι λίγο χαζό που βαλαν μαχαιροπίρουνα και κηροπήγια στα κανόνια. Δηλαδή τί μπορεί να καταφέρει ένα μαχαίρι καρφωμένο σε κάποιο σημείο του πλοίου.


Δες την : Για εξωτικά και μαγευτικά τοπία της Καραϊβικής που σου προσφέρει, για τις καταπληκτικές ερμηνείες, όχι μόνο των τριών πρωταγωνιστών αλλά γενικότερα όλου του καστ των ηθοποιιών. Δες την ακόμη για την γρήγορη πλοκή της και την έξυπνη σκηνοθεσία της, για την πολύ ωραία και αγωνιώδης μουσική της και για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις την συνέχεια των επόμενων 2 ταινιών.


Μην την δεις : Αν γενικότερα βαριέσαι να δεις μια ταινία μέσα στην ζέστη και γιατί δεν είσαι φαν τον ταινιών δράσης στις οποίες παίζουν πειρατές.


Με ποιον να την δεις : Είναι μια ταινία που μπορείς να την δεις μόνος σου, αλλά και με παρέα κανέναν φίλο σου, πιστεύω ότι θα περάσεις καλύτερα.


Μην την δεις με : Δύσκολα μια κοπέλα να κάτσει να δει μια ταινία δράσης με πειρατές, ο μόνος λογικός λόγος είναι, αν εκείνη είναι φαν του Johnny Depp και του Orlando Bloom.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis