fwto

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Splash


Υπόθεση : Ο Allen Bauer (Tom Hanks), είναι ένας καθημερινός και φυσιολογικός άνθρωπος, που έχει μια αποθήκη ζαρζαβατικών και φρούτων. Μια μέρα η κοπέλα του, τον παρατάει γιατί όπως εκείνη ισχυρίζεται δεν έμαθε πότε του να την αγαπάει. Τα περίεργα αρχίζουν να συμβαίνουν όταν μια μυστηριώδης και πανέμορφη κοπέλα τον σώζει μετά από ένα ατύχημα που είχε στην θάλασσα και σαν να μην έφτανε αυτό μετά από δυο μέρες η ίδια κοπέλα βρίσκετε στο άγαλμα της ελευθερίας τελείως γυμνή και χωρίς να μπορεί να μιλήσει. Ο Allen είναι εκείνος ο οποίος θα καλεστεί να βοηθήσει την κοπέλα των ονείρων του, αλλά πολύ σύντομα θα διαπιστώσει ότι αυτή η κοπέλα έχει ένα πολύ μεγάλο μυστικό.


Κατηγορία ταινίας : Η Μικρή Γοργόνα


Γενικά : Αφιερωμένη αυτή η ταινία στις δικές μου μικρές γοργόνες, που δεν ξέρω πως έγινε, αλλά μαζεύτηκαν δυο-τρεις. Έχοντας από μικρός ακόμα, ένα μικρό πολύ μικρό αλήθεια, κολληματάκι με την Άριελ, είναι πιστεύω απολύτως φυσιολογικό αυτή η ταινία να με συνέπαιρνε, καθώς μου παρουσίαζε ένα από τα αγαπημένα μου παιδικά, στην ανθρώπινη μορφή του. Βέβαια δεν έχει την μαγεία του παιδικού, είναι πιο ρεαλιστικό, όσο πιο ρεαλιστικό μπορεί να γίνει ένα έργο με γοργόνες, αλλά είναι μια κλασική ρομαντική ταινία από την δεκαετία του 80’. Ο Tom Hanks, παιδί τότε και με μια τάση να παίζει σε ρομαντικές ταινίες, μέχρι να αναδειχτεί σε μεγάλο αστέρι. Η Daryl Hannah πάρα πολύ καλή, όχι ότι έπαιξε καλά, απλώς ήταν πολύ όμορφη και ειδικά στις πρώτες σκηνές που ήταν ολόγυμνη και με εκείνο το εξωτικό ξανθό μακρύ μαλλί και με εκείνο το ολοστρόγγυλο κωλαράκι. Η ιστορία είναι γλυκεία και ελαφριά, ότι πρέπει για ένα ζεστό απόγευμα, που δεν αντέχετε να βγεις έξω από την κάψα, οπότε μένεις μέσα και αφήνεσαι στο ρομαντισμό και την μαγεία μιας γοργόνας, που ανέβηκε στην στεριά για να βρει τον άντρα που αγάπησε. Η ταινία εκτός από τον ρομαντισμό και την γλύκα που προσφέρει, δείχνει και το σκληρό πρόσωπο των ανθρώπων, που ο καθένας μπορεί να κανιβαλίσει σε κάτι το διαφορετικό και γενικά να μην το αφήσει στην ησυχία του. Η μουσική της ταινίας δεν λέει και πάρα πολλά, απλή και ορχηστρική, έτσι ώστε να ταιριάζει καλύτερα με το υποθαλάσσιο κλίμα του έργου.


Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα να κάνω τον ρόλο του John Candy, που έκανε τον αδελφό του Allen,όχι ότι τρελάθηκα με τον ρόλο αυτό, απλά ήταν ο πιο κωμικός και σε σχέση με τους υπόλοιπους, ήταν κάτι που εγώ θα μπορούσα να κάνω… Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν μπορώ να κάνω και τον γοργόνο… με φαντάζεσαι με ουρά και λέπια;;;


Αγαπημένη σκηνή : Ήταν πολύ ωραία σκηνή με την Daryl Hannah ως γοργόνα μέσα στον βυθό, να έχει μπει μέσα σε ένα ναυαγισμένο πλοίο και να ψάχνει στους χάρτες να βρει που μένει ο αγαπημένος της και με εκείνη την μαλλούρα να κινείτε με τα ρεύματα του βυθού.


Χειρότερη σκηνή : Ήταν εκείνη που απεικόνιζε την σκληρότητα και τον κανιβαλισμό του κόσμου, όταν ανακάλυψαν ότι η κοπέλα ήταν γοργόνα, έπεσαν όλοι σαν τα όρνια να την φάνε.


Δες την : Γιατί είναι μια ευαίσθητη και γλυκεία ταινία, με αρκετές δώσεις ρομαντισμού πάνω σε ένα παραμύθι. Ακόμη οι δυο πρωταγωνιστές ήταν αρκετά καλοί και νεότατοι.


Μην την δεις : Γιατί είσαι πολύ μεγάλος για να δεις μια ταινία σαν παραμύθι, που δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να σου προσφέρει.


Με ποιον να την δεις : Δες την με την Άριελ!!!


Μην την δεις με : Με ψαράδες. Θα θέλουν την μισή να την πουλήσουν και την άλλη μισή να την γα…!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis