fwto

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Terms of Endearment

Υπόθεση : Η Aurora(Shirley MacLaine) και η Emma(Debra Winger) είναι μάνα και κόρη, που έχουν διαφορετικές απόψεις για την ζωή. Ξεκινώντας με τον γάμο της Emma, η Aurora δείχνει πόσο δύσκολη και στοργική μπορεί να γίνει. Η ταινία καλύπτει μερικά χρόνια από τις ζωές αυτών των δυο γυναικών και πως καταφέρνουν να βρουν την χαρά και λόγους για να ζήσουν. Η Aurora, το βρίσκει αυτό στο πρόσωπο του Garrett Breedlove (Jack Nicholson), ενός συνταξιούχου αστροναύτη και γείτονα της. Στο τέλος διαφορετικοί άνθρωποι, δείχνουν την αγάπη τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.


Κατηγορία ταινίας : Παπάτζα


Γενικά : Είδα αυτή την ταινία για να μου απαντηθούν κάποια ερωτήματα όπως: ποια είναι αυτή η ταινία που όλοι μιλάνε για αυτήν; γιατί έχει κερδίσει 5 Oscars; ποιο είναι το θέμα της και πως είναι άραγε η Shirley MacLaine νέα;;; Έχοντας πλέον δει την ταινία τα ερωτήματα μου απαντήθηκαν αλλά μου γεννήθηκαν άλλα όπως: για πιο λόγο δημιουργήθηκε αυτή η ταινία; τι ήθελε να μας πει; γιατί κέρδισε 5 Oscars; Τι δουλειά είχε ο Danny DeVito στην ταινία; γιατί κράτησε δυο ολόκληρες ώρες; γιατί όλοι μιλούν για αυτήν και κυρίως γιατί ήταν τόσο χάλια η Shirley MacLaine;;; Άκουγα και ξανά άκουγα για αυτή την ταινία και είπα οκ θα κάτσω ένα βράδυ και θα την δω, την έψαξα λίγο και είδα ότι κέρδισε και 5 Oscars (Β Καλύτερου Ανδρικού, Α Καλύτερου Γυναικείου, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Καλύτερης Ταινίας), οπότε λέω θα είναι πολύ καλή, αλλά για την ακρίβεια, ήταν μια μπούρδα και μισή. Καθόμουν 2 ώρες παρατηρώντας την ζωή μιας οικογένειας, όπου η γυναίκα μίλαγε όλη την ώρα στο τηλέφωνο με την μάνα της , ενώ προσπαθούσε να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά, παράλληλα ο άντρας της, την απατούσε, αλλά και εκείνη τον απατούσε, με έναν χωριάτη, όταν δεν μιλούσε με την μάνα της στο τηλέφωνο. Δυο ώρες έβλεπα αυτό που περιέγραψα πιο πάνω, βαρέθηκα του θανατά. Το σενάριο με κούρασε, δεν είχε καθόλου ενδιαφέρων και έκανε τους χαρακτήρες εξωπραγματικούς, μα είναι δυνατόν η Emma στο τέλος να αρρωσταίνει και στο νεκροκρέβατο της, να λέει πως, θα δώσει τα παιδιά να τα μεγαλώσει η μάνα της και ο πατέρας να λέει: ναι μωρέ, καλύτερα έτσι, δεν τα πάω καλά με τις ευθύνες (εντωμεταξύ ο πατέρας μια χαρά μπορούσε να μεγαλώσει τα παιδιά, απλά ήταν μαλάκας). Η Shirley MacLaine από την άλλη πραγματικά άξιζε το Oscar έπαιξε πολύ καλά, αλλά κατέληξα στο συμπέρασμα, πως μου αρέσει πιο πολύ ως ηλικιωμένη πάρα όπως ήταν σε αυτή την ταινία. Το άλλο πιο κούφο της ιστορία είναι πως στην ταινία παίζει και ο Danny DeVito, δεν το ήξερα, στους τίτλους το διάβασα, γιατί τον βάλανε τρίτο στην σειρά. Ο ρόλος λοιπόν του DeVito είχε σύνολο πέντε ατάκες, εμφανίστηκε δυο φορές μέσα στις δυο ώρες και πολύ απλά αν δεν υπήρχε, κανείς δεν θα το πρόσεχε. Ο Nicholson από την άλλη έπαιξε και εκείνος καλά, αλλά δεν άξιζε και Oscar ήταν τρομερή υπερβολή. Ένα άλλο ενοχλητικό στοιχειό της ταινίας, τώρα που το θυμήθηκα, είναι ότι τον σύζυγο της Emma, τον ενσάρκωσε ο Jeff Daniels που έπαιζε στο ηλίθιος και ο πανηλίθιος και μετά από αυτό, δεν περιγράφω άλλο…..!!!!


Αγαπημένη σκηνή : Στην σκηνή όπου η Emma αποχαιρετούσε τα παιδιά της (ήταν άρρωστη και πέθαινε). Το μικρό αγοράκι έκλαιγε τόσο, μα τόσο, ωραία που νόμιζες, πως έκλαιγε για την πραγματική του μητέρα.


Χειρότερη σκηνή : Χειρότερη σκηνή είναι αυτή που είπα και πιο πάνω, όταν η Emma λέει στον σύζυγο της, πως τα παιδιά θα τα μεγαλώσει η μάνα της και εκείνος, ο άχρηστος άνθρωπος, το δέχτηκε τόσο ήρεμα, που ήθελα πραγματικά να τον πλακώσω στο ξύλο.


Δες την : Δεν ξέρω τι να σου πω πραγματικά, ο μόνος λόγος είναι για την MacLaine και για τον Nicholson, μόνο και μόνο επειδή είναι τρομεροί ηθοποιοί (πρέπει να ομολογήσω πως η σκηνή με το αυτοκίνητο στην θάλασσα είναι καταπληκτική), κατά τα άλλα η ταινία δεν λέει τίποτα.


Μην την δεις : Για την αργή και πραγματικά ανούσια και άσκοπη υπόθεση της.


Με ποιον να την δεις : Μόνος, πίστεψε με, δεν θες να πάρεις κανέναν μαζί σου.


Μην την δεις με : Με κανένα κολλητό σου, είναι καθαρά ταινία για γυναίκειο κοινό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis