fwto

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

INSIDIOUS(2010)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
 ΣΩΜΑ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ!
Παίζουν:Patrick Wilson,Rose Byrne
Σκηνοθεσία:James Wan

Ένα νεαρό ζευγάρι , ο Josh και η Renai μετακομίζει μαζί με τον γιό τους, Dalton και το νεογέννητο μωρό τους στο καινούργιο τους σπίτι.Θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή και όλα φαίνεται να είναι με το μέρος τους.Ώσπου κάποια μέρα περιέργοι θόρυβοι ακούγονται , η Renai ισχυρίζεται πως βλέπει κάποιον μέσα στο σπίτι κτλ.Ώσπου σαν αποκορύφωμα ένα πρωί ο Dalton πέφτει ανεξήγητα σε κώμα.  H Eπιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει το φαινόμενο και έτσι οι 2 γονείς, καταφεύγουν στην μεταφυσική.

 Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Κάτι με έχει πιάσει τελευταία, ίσως φταιει και η πολύ ζέστη και το έχω ρίξει στα θριλερ που ανεβάζουν την αδρελανίνη μου και τους παλμούς και με κρατούν σε εγρήγορση μέσα στην βραδυκινησία του θέρους!
Για το συγκεκριμένο θριλερ είχα ακούσει ότι είναι αρκετά τρομακτικό και φυτεύτηκε μέσα μου ο σπόρος της περιέργειας να δω περί τίνος πρόκειται!
Έκανα τη σοφή επιλογή να μη το δω νύχτα , γιατί δεν θέλω περιέργους επισκέπτες στα όνειρα μου,ούτε να τινάζομαι κάθε φορά που θα ακούω  τον παραμικρό θόρυβο εντός και εκτός σπιτιού!
Βέβαια για να είμαι και δίκαια θα σας πω , πως αυτό είναι φαουλ από τη μεριά μου, γιατί το να δεις θριλερ τη μέρα σημαίνει αυτόματα πως η αίσθηση του φόβου μειώνεται χάρη στο άπλετο φως που επικρατεί στο δωμάτιο!Έτσι λοιπόν θα σε συμβούλευα για καλυτερη απόλαυση να το δεις βράδυ!
Στο θέμα μας τώρα , η ταινία έχει την κλασσική δομή ενός θρίλερ.Όλα ξεκινούν ήρεμα και ευτυχισμένα ώσπου να λάβει χώρα το μεταφυσικό γεγονός και εσύ να ξεκινήσεις να κλάνεις μέντες!Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση η ώρα που έκλασα μέντες , ήταν προς το τέλος κυρίως γιατί καθ όλη τη διάρκεια ένιωθες μεν πως κάτι παράξενο υπάρχει αλλά δεν ξεκαθάριζε το τοπίο!Έτσι η αγωνία μου ήταν σε ψηλά επίπεδα καθόλη τη διαρκεια για να απογειωθεί στο τέλος, που όντως ομολογώ πως αν και μέρα πάλι με τρόμαξε!Το σενάριο τρέχει γρήγορα, αν και κάπου κάπως χάνει, οι ερμηνείες είναι καλές ( αν και στο θρίλερ δεν είναι αυτό το ζητούμενο) και ίσως όπως συζητούσα με κάποια φίλη να νιώσεις πως η ατμόσφαιρα αναδύει κάτι παλιό, από 80 ΄s.Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ίσως γιατί απλά ο σκηνοθέτης ήθελε να κάνει μια αναφορά στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο παλιό και θρυλικό poltergeist !
Νομίζω θα την απολαύσεις, ψήσε ποπ κορν,σβήσε το φως και ξεκινάμε!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-0\5
δεν υπάρχει λόγος!....

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-0\5
.....ούτε αιτία!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-1\5
μπα.......

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-4\5
όσο προχωρά η ταινία η αίσθηση του φόβου ανεβαίνει!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5
θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αλλά η αγωνία μένει σε αρκετά ψηλά επίπεδα!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-0\5
ασε, και μόνο στην ιδέα σκιάζομαι!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-2\5
προς το τέλος, κάτι γίνεται!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-2\5
ίσα για να ανεβαίνει η αγωνία!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-7.5\10

2 σχόλια:

  1. καλησπέρα.
    Μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι η ταινία αυτή λέγεται έτσι που πήγα ένα βράδυ 23.30 να δω με τον ξάδελφό μου Νικόλα - το γιο της θείας μου Φωτούλας Τσαούση- και το Sol ένα κοινό φίλο. Είναι λοιπόν αυτή με την κακιά γριά που φαγώθηκε μέχρι που τα κατάφερε;
    Αν κι έχει κανείς την αίσθηση ότι δε φοβάται, ο Νικόλας εξέφρασε την απογοήτευσή του βγαίνοντας από το σινεμά αλλά την άλλη μέρα με πήρε εν εξάλλω και είπε 'Τι ωραία ταινία!", του μένει μια τρομάρα καθότι η ταινία έχει αυτό που λέω την κλασσική δομή ενός εφιάλτη που νομίζεις ότι την γλίτωσες αλλά αμ δε!
    Να εξομολογηθώ κάποιο τέρας δε τα είδα, ναι κρύφτηκα κάτω από το κάθισμα, αλλά μου είπαν πως ήταν πολύ κομψό σαν τραγουδιστής Χέβυ Μέταλ. Αλήθεια, ψέμα θα σας γελάσω.
    Καλό βράδυ -και δροσερότερο απ εδώ όπως μαθαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kalhspera an kai kapws argoporhmena!xaxa! ayto me ton tragoydisth ths heavy metal moy arese poly, tha mporoyses na peis oti ontws emoiaze poly me kati tetoio para me daimona!gi ayto anefera oti h atmosfaira vgazei kati palio apo 80 's!
    gia na anakalypsw to genealogiko mas dentro se parakalw tha moy peis to onoma soy,thymamai oti eixes ksanaaferei oti anhkeis sto endoxo tsaoysosoi(syggeneia den exoyme vevaia!)alla den eixa katalavei to diko soy onoma oyte to poy vriskeste!anyway kalh synexeia!!!!!!
    p.s den htan kai poly kakia h gria mwre thn lyphthika sto telos!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis