fwto

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Baby Mama



Υπόθεση : Η Kate (Tina Fey) είναι μια επιτυχημένη businesswoman. Στην ζωή της κύριο λόγο είχε πάντοτε η δουλειά της, στην οποία είναι άριστη, τώρα η μόνη της επιθυμία είναι να αποκτήσει ένα παιδί. Τα ραντεβού της κόβουν λάσπη μόλις ακούνε για μωρά, ενώ η μήτρα της είναι ιατρικά αποδειγμένη ως αφιλόξενος χώρος υποδοχής, ακόμα και για δωρητές σπέρματος. Μην έχοντας άλλο τρόπο για να αποκτήσει αυτό που τόσο πολύ επιθυμεί αποφασίζει να απευθυνθεί σε μια εταιρία ενοικίασης παρένθετων μητέρων και κάπως έτσι γνωρίζει την Angie (Amy Poehler) την παρένθετη μητέρα του μωρού της. Η σχέση όμως τον δυο γυναικών θα δοκιμαστεί καθώς είναι δυο τελείως αντίθετοι χαρακτήρες και έχουν διαφορετικές απόψεις για το πώς θα πρέπει να μεγαλώσει σωστά ένα έμβρυο.

Με μια κουβέντα : Λύσσα κακιά για ένα παιδί.

Γενικά : Εγώ είμαι της άποψης πως αν δεν μπορείς να κανείς παιδί και έχεις προσπαθήσει χιλιάδες φορές, έχεις κάνει σεξ, έχεις κάνει ορμονοθεραπεία, έχεις κανείς ότι είναι ανθρωπινός δυνατόν και πάλι τίποτα, τότε ήρθε η ώρα να το αφήσεις στην τύχη του. Δεν χρειάζεται να πασχίζεις να κάνεις παιδί όσο και αν το θες, αν δεν είναι γραφτό να γίνει, τότε τον κωλο σου να χτυπάς δεν θα γίνει! Έτσι και άδω η Kate έχει φάει κοσμική χυλόπιτα στο θέμα μωρό, ότι και αν έχει προσπαθήσει ήταν μάταιος κόπος, σαν έσχατη λύση καταφεύγει στις παρένθετες μητέρες και ύστερα από ένα ευκαταφρόνητο ποσό στην εταιρία των παρένθετων, άρχετε στο σπίτι της μια πολύ κουλ και φευγάτη τύπισσα η οποία θα κυοφορήσει το παιδί της. Η ταινία μας δείχνει την σχέση των δυο αντίθετων γυναικών και πως καταφέρνουν να συμβιώσουν μέσα στο ίδιο σπίτι τους 9 μήνες που τους χωρίζουν από την γέννα. Η ταινία μας περνά μέσα από μαθήματα ανώδυνου τοκετού, από ομαδική ψυχοθεραπεία, από βιβλία εγκυμοσύνης και υγιεινό τρόπο ζωής και ένα σωρό άλλα πράγματα που κάνουν όλες οι μέλλουσες μητέρες. Όπως καταλαβαίνεις πρόκειται για μια κωμωδία που θα μπορούσε να βγάλει αρκετό γέλιο άλλα κάπου στα μισά τα παράτησε, έτσι έχουμε μόνο μερικές σκηνές που είναι λιγάκι πιο εύθυμες και καθόλου ξεκαρδιστικές. Η σκηνοθεσία είναι οκ, χωρίς τίποτα το τρομερά χαλιά ή κάτι το τρομερά ουαου! Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε δυο γυναίκες που είναι φίλες και στην ζωή, την Tina Fey και την Amy Poehler. Η χημεία μεταξύ τους είναι ίσως ο μόνος λόγος που κάνει την ταινία αξιοπρόσεκτη, πιστεύω ότι αν δεν ήταν αυτές στους πρωταγωνιστικούς ρόλος η ταιναι δεν θα κατάφερνε ούτε στο ελάχιστο να αποκτήσει έστω και λίγη επιτυχία. Βέβαια μαζί με αυτές τις δυο συναντάμε και ένα καστ από αξιόλογους ηθοποιούς που βάζουν και αυτοί το χεράκι τους για να ανέβει η ταινία στα μάτια του κοινού. Έτσι λοιπόν μέσα στο έργο συναντάμε τον Steve Martin στο ρόλο ενός alternative επιχειρηματία, τον Greg Kinnear που τελικά ερωτεύεται την Kate και την Sigourney Weaver στον ρόλο της διευθύντριας της εταιρίας των παρένθετων. Κλείνοντας, η ταινία είναι καλούτσικη, είναι βασικά μια ταινία για να πέραση η ώρα μέχρι να βγεις έξω και να πιεις ένα ποτάκι στην υγεία μου, γιατί κακά τα ψέματα η αυτή η ταινία δεν είναι από εκείνες που θα πρέπει να χάσεις όλο το βράδυ σου για να την δεις.

Η Ατάκα : Angie: «Νοιώθω σαν να χέω ένα μαχαίρι»

Ποιον θα έπαιζα : Μου άρεσε πολύ ο ρόλος του Steve Martin.

Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου η Kate βάζει με την βία την Angie στην μπανιερά για να της λούσει το φρέσκο ντεκαπαρισμένο μαλλί της.

Χειρότερη σκηνή : Δεν μου άρεσε η σκηνή όπου η Angie δεν μπορούσε να καταπιεί τα χάπια της.

Δες την : Για να ελαφρύνει λίγο η ώρα σου. 

Μην την δεις : Αν θες να δεις μια πιο δυνατή κωμωδία ή στην καλύτερη περίπτωση μια πιο σοβαρή ταινία.

Με ποιον να την δεις : Με φίλες σου που μπαίνουν τώρα στην φάση της εγκυμοσύνης.

Μην την δεις με : Με τους κολλητούς σου, γιατί θα σε φωνάζουν λούγκρα όλο το βράδυ ή με φίλες σου που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.


2 σχόλια:

ShareThis