fwto

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Green Lantern


Υπόθεση : Ο Hal Jordan (Ryan Reynolds) είναι ένας πιλότος μαχητικών αεροσκαφών με τα γνωστά σύνδρομα που του άφησε ο χαμός του πατέρα του. Παράλληλα, σε έναν μακρινό γαλαξία η οντότητα με την ονομασία Parallax ξυπνά ύστερα από χρόνια φυλάκισης και σκορπίζει τον φόβο για άλλη μια φορά στο σύμπαν. Οι Green Lantern, ένα επίλεκτο διαγαλαξιακό σώμα, που έχει στην κατοχή του την πράσινη δύναμη της θέλησης, προσπαθούν να απωθήσουν για άλλη μια φορά τον Parallax χωρίς αποτέλεσμα. Πίσω στην γη ο Hal δέχεται το δαχτυλίδι της δύναμης (?) και γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που μπαίνει στο τάγμα των Green Lantern. Αν και στην αρχή ο φόβος τον έχει κατακλίσει, σύντομα θα βρει την δύναμη για να αντιμετωπίσει τον ίδιο τον Parallax αλλά και το υποχείριο του στην γη τον Hector Hammond (Peter Sarsgaard).

Με μια κουβέντα : Έτσι κι έτσι!

Γενικά : Έχουν πάθει, στην Αμερική, μια γενικότερη εμμονή με τις ταινίες των υπερηρώων, δεν εξηγείται αλλιώς πως φέτος βγήκε ο Thor, η τέταρτη ταινία των X-Men, ο Green Lantern και σε λίγες εβδομάδες θα μας σκάσει μύτη και ο Captain America. Οκ καταλαβαίνω ότι τέτοιου είδος ταινίες αποφέρουν τρελά λεφτά στις εταιρίες παραγωγής, αλλά από κάποιο σημείο και μετά δεν έχουν αρχίσει να μοιάζουν πολύ η μια με την άλλη; Πάρε παράδειγμα τον Green Lantern που βγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες στις 25 του μήνα. Η ταινία όσο υπερτέλεια και αν φαίνεται στο τρέιλερ δεν την γλιτώνει από την λούμπα του κοινότυπου σκηνικού. Ένας τύπος, με μικρά ψυχολογικά προβλήματα που του άφησε ο νεκρός πατέρας του, δέχεται, από έναν εξωγήινο, ένα πράσινο δαχτυλίδι (και ένα φανάρι!), το οποίο μπορεί να προσδώσει στον κάτοχο του απεριόριστη δύναμη. Ο τύπος γνωρίζει το τάγμα των δακτυλιδοκατόχων, τους Green Lantern, μαθαίνει να πολεμά, να πετά, να κάνει ένα σωρό κόλπα, αλλά παρόλα αυτά φοβάται. Ο κακός στην υπόθεση είναι η προσωποποίηση του φόβου και όπως καταλαβαίνεις στην αρχή είναι δύσκολο για τον πρωταγωνιστή να πολεμήσει, αλλά κάτι κάνει κλικ μέσα του και στο τέλος του αλλάζει τα φώτα και σώζει τον κόσμο. Και αυτή είναι η ταινία μας για σήμερα, που από τι μου λένε οι πληροφορίες μου είναι πολύ έξω από τη πρωτότυπη υπόθεση των κόμικς (μέγα λάθος). Η ταινία μπορεί να είναι πολύ κοινότυπη, αλλά σίγουρα βλέπει και θα αρέσει σε πολλούς και σίγουρα σε όλους τους φαν των υπερηρώων. Τα εφέ είναι εκπληκτικά, όπως και η δράση, που σε πολλά σημεία είναι καθηλωτική, αλλά από εκεί και περά δεν υπάρχει κάτι που να κάνει την διαφορά. Το σενάριο είναι πολύ φτωχό, προσπαθεί να είναι μια κούλ περιπέτεια αλλά ταυτόχρονα πετά και μερικά άσχετα αστειάκια για να ελαφρύνει την κατάσταση. Οι ερμηνείες είναι μέτριες, μου έκανε μεγάααααλη εντύπωση που ο Ryan Reynolds δεν κυκλοφορούσε γυμνός σε όλη την ταινία, για να δείξει το σώμα του, αλλά παρόλα αυτά, μικρό μου λιγουράκι το μάτι σου θα το πάρεις έστω και για λίγο. Μέτριος λοιπόν ο πρωταγωνιστής (όχι κακός, αλλά ούτε και τίποτα σπουδαίο δηλαδή) και ακόμα χειρότερη οι συμπρωταγωνιστές του. Στο ρόλο της κοπέλας που κλέβει την κάρδια του πρωταγωνιστή έχουμε την Blake Lively, η οποία πρέπει να είναι η κοπέλα που παίζει στο Gossip Girl, αλλά δεν είμαι σίγουρος, τέλος πάντων η κοπέλα έχει μεγαλούτσικο ρόλο αλλά δεν μπορεί να γλιτώσει από τον χαρακτηρισμό της γλάστρας! Και κάπου εκεί βλέπουμε τον Peter Sarsgaard, έναν πολύ κάλο ηθοποιό που κατέστρεψε την εικόνα που είχα για αυτόν, γιατί σε όλη την διάρκεια του έργου τσίριζε σαν κοριτσάκι που του τραβάνε τα κοτσιδάκια, αίσχος, άσε δε το πρησμένο του κεφάλι! Κλείνοντας η ταινία είναι μέτρια, γιατί δεν προσφέρει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, είναι λιγάκι προβλέψιμη, δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο, έχει καλές μάχες, εντυπωσιακά εφέ, λίγο ρομάντζο, οι κάλοι βγαίνουν για άλλη μια φορά νικητές και μας δίνεται η υπόσχεση ότι το sequel θα είναι ακόμα καλλίτερο, οψόμεθα!

Η Ατάκα : Hal Jordan: «Στην φωτεινότερη μέρα, στην σκοτεινότερη νύχτα, κανένα κακό δεν θα γλιτώσει από το βλέμμα μου»

Ποιον θα έπαιζα : Θα μου άρεζε να είχα ένα δαχτυλίδι που θα έκανε ότι ήθελα.

Αγαπημένη σκηνή : Οι σκηνές οπού βλέπαμε την εκπαίδευση του Hal Jordan από τους άλλος Green Lantern.

Χειρότερη σκηνή : Οι σκηνές όπου οι ταινία γινόταν πιο ρομαντική από όσο θα έπρεπε.

Δες την : Για τα ωραία της εφέ και γιατί είσαι φαν ταινιών με υπερήρωες.

Μην την δεις : Γιατί έχεις μπουχτίσει από ταινίες τέτοιου είδους και δεν θες να δεις πάλι κάτι από τα ίδια.

Με ποιον να την δεις : Με τους κολλητούς σου.

Μην την δεις με : Με άτομα μεγάλης ηλικίας, όπως η γιαγιά σου, που δεν αντέχει τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis