fwto

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Your Highness


Υπόθεση : Συνεχώς υπερκαλυμμένος από τις ιπποτικές πράξεις του αδελφού του Πρίγκιπα Fabious (James Franco), ο Πρίγκιπας Thadeous (Danny McBride) προσπαθεί να καλύψει την τεμπελιά και την μαλθακότητα του παίρνοντας μέρος σε μικρές και ανάξιες δραστηριότητες μαζί με τον ιπποκόμο του Courtney. Όταν η Belladonna (Zooey Deschanel), η νεαρή νύφη του Fabious, απαγάγεται από τον μοχθηρό μάγο Leezar (Zooey Deschanel), o Thadeous αποφασίζει να βοηθήσει τον αδελφό του για να ανέβει στα μάτια του βασιλιά πατέρα του. Στην διαδρομή της αναζήτησης τους θα συναντήσουν εχθρούς αλλά και φίλους όπως την μυστηριώδη Isabel (Natalie Portman) και όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να βρουν την Belladona πριν εκπληρώσει την τρομερή προφητεία του μάγου.

Με μια κουβέντα : Σταματήστε να αναρωτιέστε γιατί η Natalie Portman έκανε αυτή την ταινία. Η κοπέλα είχε νταλακιάσει από την μαυρίλα του ¨Μαύρου Κύκνου¨ και ήθελε να το ρίξει λίγο έξω.

Γενικά : Καταρχήν για να έχεις δει αυτή την ταινία ή αν πρόκειται να την δεις, το έκανες μόνο και μόνο για το καστ που περιβάλει το πόστερ του έργου. Ο James Franco και η Natalie Portman είναι αυτή την στιγμή τα πιο καυτά, σαν βραστά λουκάνικα, ονόματα του Hollywood. Πολύ λοιπόν αναρωτήθηκαν τι στο καλό συνέβη και έμπλεξαν με την συγκεκριμένη ταινία, η απάντηση είναι απλή και την ανέφερα και πιο πάνω και ισχύει και για τον Franco Που στην τελευταία του ταινία ήταν 2 ώρες κολλημένος σε έναν βράχο. Έτσι λοιπόν το πρώτο το και σημαντικό βήμα το έχεις κάνει για να δεις την ταινία, αλλά μετά από το δυνατό καστ, τι άλλο έχει; Λοιπόν, δεν έχει και τίποτα το σοβαρό, η ταινία προσπαθεί να μοιάσει με εκείνες τις παλιές κωμωδίες του 80’ που σατίριζαν της περιπέτειες της εποχής. Έτσι, και αυτή η ταινία ψιλοσατιρίζει τις ιπποτικές ταινίες με ένα χιούμορ που τουλάχιστον μένα (πες με ξινό, δεν με νοιάζει) δεν καταφέρνει να με πείσει . Είχε πολλά (παρά πολλά) σεξουαλικά αστεία και μερικά όχι και τόσο καλά κριμένα υπονοούμενα για να τα πιάσουν οι πιο έξυπνοι, κοινώς το χιούμορ είναι πιο πολύ της μάζας, για την ακρίβεια της εφηβικής μάζας, που μόλις δει το tanga βρακί της Portman θα χασκογελάσει σαν ζαβό. Παραδόξως η σκηνοθεσία ήταν αρκετά προσεγμένη ειδικά στις λεπτομέρειες που απεικονίζουν την εποχή, τα εφέ ήταν αξιοπρεπέστατα όπως και η μουσική. Οι ορμήνιες ήταν απλά καλές, χωρίς τίποτα το τρομερό, ο Franco με απογοήτευσε λιγάκι γιατί σε αρκετές σκηνές μου θύμισε την ψεύτικη φωνή του Russell Brand στο ¨Arthur¨, η Natalie ήταν οκ, βασικά ήταν ο μόνος σοβαρός ρόλος του έργου. Βέβαια για να μην σε μπερδεύω ούτε η Natalie, αλλά ούτε ο Franco είναι τα αστέρια του έργου, ο βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Danny McBride που πραγματικά δεν έχω ι-δ-ε-α για το ποιος είναι, τι έχει κάνει και αν -δυστυχώς- θα συνεχίσει να κάνει ταινίες. Την έκπληξη, όμως κάνει η αγαπημένη όλων Zooey Deschanel, η οποία είναι τρέλα στις κωμωδίες ακόμα και αν το σενάριο είναι εφηβικού επιπέδου, μάλλον θα φτάνε τα μεγάλα μπλε μάτια της και ο τρόπος που τα γουρλώνει. Η ταινία, για να κλείνουμε σιγά σιγά, είναι μέτρια, θα αρέσει σε κάποιους και σίγουρα θα περάσει η ώρα σου βλέποντας την, αλλά μην περιμένεις τίποτα τρομερό.

Η Ατάκα : Thadeous: «Αυτή η αναζήτηση είναι για τον πέο…»

Ποιον θα έπαιζα : Αν και δεν μου άρεσε ο τρόπος που μιλούσε, θα διαλέξω τον ρόλο του πρίγκιπα Fabius.

Αγαπημένη σκηνή : Μου άρεσαν οι σκηνές με την γλυκύτατη Zooey Deschanel.

Χειρότερη σκηνή : Η σκηνή με τον Marteetee

Δες την : Για να περάσει η ώρα σου με κάτι ελαφρύ.

Μην την δεις : Αν αρνείσαι πεισματικά να δεις μια ταινία όπου η Portman και ο Franco τσαλακώνουν τους εαυτούς τους. Ακόμη μην την δεις αν σου αρέσουν οι αυθεντικές κωμωδίες με το έξυπνο χιούμορ.

Με ποιον να την δεις : Με κολλητούς για να κανιβαλίσετε.

Μην την δεις με : Σοφιστικέ φίλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis