fwto

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ANTICHRIST - Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ (2009)

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΕΔΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΑ!!!
Παίζουν:Willem Dafoe, Charlotte Gainsburg
Σκηνοθεσία: Lars Von Trier

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΡΑΜΑ, ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟ


Ένα ζευγάρι χάνει το παιδί του ,καθώς αυτό πέφτει από το παράθυρο. Η θλίψη τους είναι τόση που η σχέση τους κλονίζεται σε καταστροφικό βαθμό. Προσπαθώντας ο σύζυγος (Willem Dafoe) να περισώσει τη σχέση τους και να βοηθήσει τη γυναίκα του να ξεπεράσει την ενοχή της και την κατάθλιψη της , πηγαίνουν σε μία απομονωμένη καλύβα μέσα στο δάσος, κάτι σαν την προσωπική τους Εδέμ. Εκεί όμως η φύση θα τους διδάξει πολλά μαθήματα , τιμωρώντας τους ουσιαστικά σαν δεύτερους ΑΔΑΜ και ΕΥΑ.


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ


Στην παράπανω περίληψη έπελεξα να μαρτυρήσω το νόημα της ταινίας γιατί μόνο έτσι θα κατάλαβετε περίπου περί τίνος πρόκειται. Διότι από κει και πέρα ο αγαπημένος Lars μας το τραβἀει από το μαλλί!Ακόμη θυμάμαι( πάει λίγος καιρός που είδα την ταινία) τις σοκαριστικές και γεμάτες γύμνια , για να μη πω κάτι άλλο , σκηνές και προσπαθώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει ως θεατής να υποβάλλομαι στη διαδικασία να παρακολουθώ τέτοιου είδους σκηνές! Οκ ,κατανοώ ότι δουλέιά του σκηνοθέτη είναι να προκαλεί πολλές φορές και ο μόνος τρόπος για να το επιτύχει είναι η εικόνα αλλά αυτό παραπάει.
Οι κριτικοί φυσικά το εκθείασαν λέγοντας πως ήταν ευφυέστατο. Σε συγκεκριμένο είδος θεατών , πολύ πολύ φανατικών σινεφίλ άρεσε, στους υπόλοιπους κοινούς θνητούς φάνηκε βλακεία.
Εγώ ειλικρινά δεν μπόρεσα να πώ αν μου άρεσε ή αν το μίσησα. Απλά με προβλημάτισε ο τρόπος που το παρουσίασε ως θέμα και σταματώ εκεί. Μία σκήνη προς το τέλος όπου η γυναίκα αυτοτιμωρείται νομίζω θα παραμείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μου και πάντα θα φωνάζω αααααααααα! από την ψευδαίσθηση και μόνο ,του πόνου που ίσως μπορεί να νιώσει κάποιος όταν κάνει αυτό που δείχνει(δε λέω πολλά!)
Είναι τόσο σοκαριστική σαν ταινία που οι ερμηνείες των ηθοποιών απλά δεν σε νοιάζουν!!!! Η σκηνοθεσία πάντως την έκανε καλά την δουλειά της!


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΚΩΜΩΔΙΑ) 0\5
,
ΜΠΑ , ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ!



ΘΑ ΚΛΑΨΩ?(ΔΡΑΜΑ) Ο\5
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ, ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-4\5 ΚΟΙΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ , ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)
2\5 ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-BIA) 4\5 Ε, ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ THRILLER , ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΚΗΝΕΣ......

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(AΓΩΝΙΑ-ΔΡΑΣΗ) -3\5 ΑΝ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΙΣ ΟΚ, ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΙΚΑ!!!!!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6\10

2 σχόλια:

  1. Όλως περιέργως είχα σχολιάσει και 'γώ αυτό το εργάκι προσφάτως...
    http://savekaname.blogspot.com/2010/02/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxa!apo oti katalava ti mishses!logiko!!poly kali doyleia me to blog soy!synexise!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis