fwto

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Daybreakers


Υπόθεση : Δέκα χρόνια από σήμερα οι βρικόλακες θα έχουν κατακλίσει τον κόσμο και μόνο το 5% του ανθρωπινού πληθυσμού θα έχει επιζήσει। Αυτή η κατάσταση έχει φέρει τους βρικόλακες σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς οι προμήθειες τους σε αίμα έχουν λιγοστέψει. Οι επιστήμονες έρχονται στο συμπέρασμα πως λόγο της ελλείψεις αίματος, οι βρικόλακες μεταλλάσσονται σε άγρια πλάσματα που επιτίθονταν. Ο Dr. Edward Dalton (Ethan Hawke) ένας βρικόλακας που εργάζεται ως αιματολόγος, προσπαθεί αν βρει το υποκατάστατο του αίματος, ώσπου τυχαία πέφτει πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων. Προσπαθώντας να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν μια θεραπεία έρχεται αντιμέτωπος με μια απίστευτη εξέλιξη.


Κατηγορία ταινίας : Δρακουμέλ


Γενικά : Η υπόθεση είναι ωραία, σε σχέση με όλες εκείνες τις ταινίες, που βγήκαν με το τσουβάλι τα τελευταία 3 χρόνια, με θέμα τους, τους βρικόλακες. Το θέμα λοιπόν είναι ενδιαφέρον γιατί μας μεταφέρει σε ένα κόσμο όπου αντίθετα με όσα έχουμε συνηθίσει, οι βρικόλακες κάνουν κουμάντο και όχι οι άνθρωποι. Αυτό είναι το μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας, κατά τα άλλα βράστα!!! Το σενάριο φτωχό και αστείο σε πολλά σημεία, οι ερμηνείες μέτριες, όπως και τα ειδικά εφέ τους, μου φάνηκαν φτηνά και χωρίς μεγάλη προσπάθεια για να πέτυχουν ένα ωραίο και τρομακτικό αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια προχειροδουλειά, το τέλος της ταινίας σε αφήνει με ένα κενό, καθώς φαίνετε να τελειώνει πολύ γρήγορα και απότομα.. Επίσης θα πρέπει να αναφέρω πως ντρέπομαι πραγματικά για τον Ethan Hawke που τον είχα για πιο σοφιστικέ ηθοποιό, με τα γυαλιά του, τα βιβλία του και ξαφνικά μου κάνει τον βρικόλακα.


Αγαπημένη σκηνή : Δεν έχω, είναι φανερό πως δεν τρελάθηκα με την ταινία και δεν με κέντρισε κάτι το ενδιαφέρον.


Χειρότερη σκηνή : Εκεί όπου ο Willem Dafoe λέει την τραγική ατάκα «Το να είσαι άνθρωπος σε ένα κόσμο γεμάτο βρικόλακες, είναι το ίδιο ασφαλές, όσο να πηδάς πόρνη των 5 δολαρίων»


Δες την : Επειδή την έχεις ως καβάτζα σε περίπτωση που κάποια άλλη δεν σου αρέσει. Πάντως έτσι από μόνη της, να την πάρεις, να την δεις, δεν την συνιστώ.


Μην την δεις : Για πάρα πολλούς λόγους, για μένα είναι, πως πολλοί και καλοί ηθοποιοί έπαιξαν σε μια ταινία που χαρακτηρίζετε ως μπαρούφα, το σενάριο το είδες και στην χειρότερη σκηνή πως τρίτο-δεύτερο τα γραφικά είναι μέτρια, οπότε έχεις πολλούς λόγους να την αποφύγεις.


Με ποιον να την δεις : Ίσως με την παρέα σου, θα πείτε καμία βλακεία, θα γελάσετε και θα περάσει η ώρα πιο ευχάριστα.


Μην την δεις με : Με άτομα που θέλουν να δουν κάτι κλασσικό σε μια ταινία με βρικόλακες και σε αυτή όλα είναι λίγο διαφορετικά και κρύα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis