fwto

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

The Bounty Hunter

Υπόθεση : Ο κυνηγός επικηρυγμένων Milo Boyd (Gerard Butler), αναλαμβάνει την δουλειά των ονείρων του, να πιάσει και να παραδώσει στις αρχές, την πρώην γυναίκα του, την δημοσιογράφο Nicole Hurly (Jennifer Aniston). Νομίζοντας πως η όλη διαδικασία θα είναι παιχνιδάκι, έρχεται προ εκπλήξεων, όταν μαθαίνει πως η Nicol κυνηγάει ένα θέμα σχετικά με μια ύποπτη αυτοκτονία. Βλέποντας πως μεταξύ τους τίποτα δεν είναι απλό, οι δυο πρώην, συνεργάζονται για να λύσουν το μυστήριο της αυτοκτονίας και να βρουν ποιος κρύβετε πίσω από όλα αυτά, ενώ παράλληλα η παλιά τους αγάπη, αρχίζει να φουντώνει και πάλι.


Κατηγορία ταινίας : Τούτι – Φρούτι


Γενικά : Η ταινία ανήκει στην κατηγορία Τούτι – Φρούτι. Τούτι – Φρούτι, ονομάζονται οι αισθηματικές ταινίες, που έχουν στο θέμα τους, στοιχεία από ένα άκρως αντίθετο, σε αυτό, είδος. Σε αυτή την περίπτωση το άλλο είδος είναι το αστυνομικό, σμίξαμε λοιπόν το ρομαντικό και αστυνομικό και βγήκε το ¨ The Bounty Hunter ¨. Το θέμα με αυτές της ταινίες είναι, προς το, που θα γύρει η ζυγαριά πιο πολύ, θα είναι στο Τούτι ή στο Φρούτι; Σε αυτή την περίπτωση ο πυρήνας αυτής της ταινίας είναι ο ρομαντισμός αλλά κινητήριος δύναμη της είναι το αστυνομικό στοιχείο. Με άλλα λόγια μια ταινία, με κυνηγητό, πυροβολισμούς, καταδίωξη, αίσθημα, αγάπη και γελάκια. Εγώ προσωπικά δεν τρελάθηκα αν και είναι ωραίος συνδυασμός ειδών, πιστεύω ότι δεν δόθηκε μεγάλη σημασία στο αστυνομικό κομμάτι και έγινε πολύ πρόχειρο και χωρίς καθόλου σασπένς. Όλα γινόντουσαν για να έρθει πιο κοντά το χωρισμένο ζευγάρι, εκεί επικεντρωνόταν το θέμα συνεχώς, αφήνοντας την δράση σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα. Η υπόθεση λοιπόν, κλάφτα Χαράλαμπε, το σενάριο μέτριο και η σκηνοθεσία καλή. Είμαι ικανοποιημένος με τις ερμηνείες, η Aniston, όπως την ξέρουμε, εκθαμβωτική και πανέμορφη όπως πάντα, ο Butler ήταν και αυτός καλός (φυσικά και δείχνει το σώμα του, Hello Τούτι – Φρούτι!!!) Κλείνοντας μια μέτρια ταινία, χωρίς να κλέβει ιδιαίτερα την παράσταση και χωρίς να ενθουσιάζει , αλλά παράλληλα, χωρίς να κουράζει το κοινό.


Αγαπημένη σκηνή : Η πρώτη σκηνή μου άρεσε ιδιαίτερα, καθώς η ταινία ξεκινάει με μια δυνατή σκηνή παρουσιάζοντας μας, τους πρωταγωνιστές. Επίσης σε αυτή την σκηνή, αλλά και σε πολλές άλλες, τα πόδια της Aniston είναι Θ-Ε-Ι-Κ-Α!!!!


Χειρότερη σκηνή : Η σκηνή, όπου πηγαίνουν στο rooms to let, που έμειναν, όταν ήταν νιόπαντροι και στο δείπνο εξομολογήθηκαν τα λάθη, που έκαναν στο γάμο τους. Είναι τόσο τετριμμένο, που καταντά γελοίο!!!


Δες την : Γιατί είναι μια χαλαρή ταινία, που δεν κουράζει και για τους λαμπερούς ηθοποιούς.


Μην την δεις : Γιατί η υπόθεση μπάζει από παντού και έχει πολλά κενά, γιατί υπάρχουν πολλές σκηνές χωρίς συνοχή και επειδή υπάρχουν τα γνωστά στερεότυπα μια ρομαντικής ταινίας.


Με ποιον να την δεις : Την ταινία αυτή μπορείς να την δεις και εσύ, για τα αστυνομικά στοιχεία που έχει (Aniston), ενώ η κοπέλα σου θα την δει για την ρομαντική πλευρά της (Butler).


Μην την δεις με : Είναι μια ταινία που δεν θα την δεις με φίλους, είναι πολύ Τούτι – Φρούτι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis