fwto

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

THE BLIND SIDE(2009)

























ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ , ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΩΘΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗTA!
Παίζουν : Sandra Bullock,Tim McGraw,Quinton Aaron, Jae Head,Kathy Bates
Σκηνοθεσία: John Lee Hancock

Ένας ευτραφής και φτωχός έφηβος που μεγαλώνει σε προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον πηγαίνει σε ένα χριστιανικό κολλέγιο για να παίξει μελλοντικά στην ομάδα του αμερικανικού football!Οι δυνατότητες του φαίνονται περιορισμένες και το μέλλον του εκεί αβέβαιο.Ώσπου ένα βράδυ μη έχοντας που να κοιμηθεί τον βρίσκει τυχαία περνώντας με το αμάξι η Leigh Anne Touhi και χωρίς να το ξέρει αλλάζοντας τη ζωή του θα αλλάξει και η δική της επίσης!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Όταν βλέπω τέτοιες ταινίες δημιουργούνται ανάμεικτα συναισθήματα μέσα μου και πολλές εσωτερικές συγκρούσεις.Από τη μία νιώθω χαρά, συγκίνηση και θαυμασμό ξέροντας ότι υπάρχουν, έστω και μετρημένοι στα δάχτυλα, άνθρωποι εκεί έξω που νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους και με τη συμβολή τους αλλάζουν τις ζωές τους(το λέω γιατί η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία,φαίνεται και από τη φωτό επάνω και στο βιβλίο του Michael Lewis - THE BLIND SIDE-Εξέλιξη του παιχνιδιού)και από την άλλη νιώθω, αμφιβολία, εκνευρισμό,σκεπτικισμό γιατί σκέφτομαι πως τελικά αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες που έτυχε να βρουν ένα λαμπρό αλλά σπάνιο παράδειγμα ανθρωπιάς μέσα σε ένα σκληρό, άδικο κόσμο όπου ζούμε!
Η ταινία ως ταινία είναι αρκετά τρυφερή και συγκινητική χωρίς να σε κάνει να θέλεις να κλάψεις , με αρκετά κλισέ. (μία καλή χριστιανή, πολύ πλούσια με την καλή της την καρδιά βοηθά ένα φτωχό και τον σώζει χωρίς πολλές ας πούμε δυσκολίες και εμπόδια! (πολύ καλό για να 'ναι αληθινό!) αλλά παρόλα αυτά την βλέπεις ευχάριστα. Δεν βαρέθηκα , γιατί μου αρέσουν κιόλας τέτοιου είδους ταινίες και σ' αυτό βοηθάει και το ανάλαφρο κλίμα που προσπαθούν να δώσουν στην ταινία για να μη βγει βαριά.

Χαρακτηριστικό παραδειγμα η Sandra Bullock, που πήρε και OSCAR A' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ για την ερμηνεία της. Παίζει με ένα τρόπο που από τη μία σε κάνει να νομίζεις ότι παίζει σε κωμικό ρόλο , όπως δηλαδή την έχουμε συνηθίσει, και από την άλλη, διατηρεί την ισορροπία και ο ρόλος της δεν βγαίνει χαζοχαρούμενος αλλά ξέρεις πως ακόμη κι έτσι ανάλαφρη έχει πάρει πολύ στα σοβαρά αυτό που έχει αναλάβει να δείξει στην ταινία. Δεν λέω οτι ξετρελάθηκα με την ερμηνεία της αλλά παιζει καλά κατά ένα μυστήριο όπως προείπα τρόπο.
Πoλύ καλός και ο Quinton Aaron στο ρόλο του εφήβου ενώ μου άρεσε πολύ και ο γιος της Bullock στην ταινία αν και σου έσπαγε κάπως τα νεύρα.
Αυτά για την ταινία που μου άρεσε γενικά , για τα υπόλοιπα περί συναισθημάτων , φαντάζομαι ούτε η πρώτη είμαι ούτε η τελευταία που τα λέει , σ΄όποιον δεν αρέσει ας σκεφτεί ότι αυτή είναι η μαγεία του σινεμά,να μας δείχνει κάτι το διαφορετικό αλλά και να εκφράζει τις προσδοκίες όλων μας ότι κάποια στιγμή ίσως και η πραγματικότητα μοιάσει λίιιιιιγο, τόσο δα, σαν το παράδειγμα των ταινιών!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ: 7,3\10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis