fwto

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

How to Train Your Dragon


Υπόθεση : Η ιστορία διαδραματίζετε σε ένα μυθικό νησί, στο οποίο κατοικούν Βίκινγκς. Το πρόβλημα των κατοίκων είναι πως δέχονται συνεχεία επιθέσεις από δράκους. Ο Hiccup είναι ένας έφηβος που θέλει να πιάσει έναν δράκο, όπως κάνουν όλοι οι Βίκινγκς του χωρίου και ως γιος του αρχηγού της φυλής έχει μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά κανείς δεν του δίνει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του. Ο κόσμος του Hiccup όμως θα ανατραπεί όταν καταφέρνει και γνωρίζει τον πιο φοβερό δράκο από όλους και αντί να τον σκοτώσει, όπως επιβάλετε, εκείνος γίνετε φίλος μαζί του.


Γενικά : Εγώ πότε θα πάρω τον δικό μου δράκο;;; Μια ταινία από την DreamWorks, το αντίπαλο δέος της Disney και της Pixar, και από τους δημιουργούς της Μαδαγασκάρης και του Sherk, έχουμε μια απίθανη ιστορία ενός αγοριού και ενός δράκου. Μια καινούργια ταινία κινουμένων σχεδίων μέσα σε όλες αυτές μου βγήκαν τώρα τελευταία. Αν με βάλεις να συγκρίνω, θα σου πω πως είναι 100 φορές καλύτερο από το ¨βρέχει κεφτέδες¨ και το ¨Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος¨. Τώρα σε σχέση με το ¨ψηλά στον αέρα¨ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, γιατί παρόλο που το είδα, δεν το θυμάμαι, εκτός από κάποιες σκηνές, αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει ότι δεν τρελάθηκα κιόλας… Anyway, η ταινία έχει πολύ καλό γνήσιο χιούμορ, ατάκες που λες σε κάποιον και από πίσω κρύβουν ένα πείραγμα. Ο βασικός χαρακτήρας έχει το όνομα hiccups, λόξιγκας στα ελληνικά, ένα αγόρι, με πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό, που δεν επιθυμεί να σκοτώσει τον δράκο που βρίσκει και γίνετε φίλος μαζί του, ενάντια στα πιστεύω της φυλής του. Εφόσον λοιπόν το όνομα του αγοριού είναι λόξιγκας, έπρεπε να δώσει κάτι ανάλογο στο δράκο του, έτσι τον έβγαλε φαφούτη!!! Η ταινία έχει μια πολύ καλή ιστορία, καταπληκτικά εφέ, δράση χωρίς σταματημό και θετικά μηνύματα. Τα μήνυμα της ταινίας είναι άπλα: ¨ το να είσαι διαφορετικός από τους άλλους δεν σημαίνει πως είναι κακό¨ και ¨μην κρίνεις κάποιον πολύ βιαστικά, γιατί μερικά πράγματα δεν είναι αυτό που φαίνονται¨. Στην ταινία μεταξύ άλλων ακούγονται ο Jay Baruchel στο ρόλο του Hiccups, o Gerard Butler στο ρόλο του αρχηγού της φυλής και η America Ferrera ως η αντίζηλος του Hiccups. Μια ταινία για όλες τις ηλικίες, που αξίζει να την δεις σε 3D.


Αγαπημένη σκηνή : Αν και μου άρεσαν πολλά από το έργο, θα πω ολόκληρη η σκηνή όπου ο hiccups πηγαίνει φαγητό στον δράκο για πρώτη φορά. Είναι η πρώτη σκηνή όπου βλέπεις πιο καλά τον δράκο και πως συμπεριφέρεται και βλέπεις καλύτερα τις εκφράσεις που παίρνει ανάλογα τις διαθέσεις του.


Χειρότερη σκηνή : Τελειώνει η ταινία και εγώ ακόμα δεν έχω τον δικό μου δράκο!!!!


Δες την : Γιατί είναι μια πολύ καλή ταινία κινουμένων σχεδίων. Έχει πολύ καλό χιούμορ, πολύ καλά γραφικά, με προσεγμένες λεπτομέρειες. Έχει μια γλυκεία ιστορία ανάμεσα σε δυο τέλειος διαφορετικά πλάσματα. Υπάρχει ένα ηθικό δίδαγμα για την διαφορετικότητα και για το να μην κρίνουμε βιαστικά τους άλλους.


Μην την δεις : Αν έχεις τον κομπλεξισμό του τύπου : «σιγά μην δω παιδική ταινία, τι είμαι, δώδεκα;;;»


Με ποιον να την δεις : Με τους φίλους σου, την κοπέλα σου, τα παιδιά σου, με όλο τον κόσμο!!!


Μην την δεις με : Έλεος ρε φίλε, παιδικό είναι, σε ποιον είναι δυνατόν να μην αρέσει….. χμμ…. Α! Σίγουρα δεν θα άρεζε στην γιαγιά μου, οπότε ούτε στην δική σου.




2 σχόλια:

ShareThis