fwto

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

DIE PAPSTIN - ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ(2009)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ :

Ω!ΤΙ ΘΑΥΜΑ!Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ!

Παίζουν:Johanna Wokalek, David Wenham, John Goodman, Iain Glen
Σκηνοθεσία:Sonke Wortmann


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΟΧΗΣ, ΔΡΑΜΑ


Η ιστορία της μοναδικής γυναίκας που κατάφερε να χειροτονηθεί πάπας . Η ιστορία αναφέρεται στην αγγλικής καταγωγής , Γερμανίδα Ιωάννα Φον Γκιλενχάιμ που αφού έφυγε από το βίαιο οικογενειακό της περιβάλλον, κατάφερε να σπουδάσει θεολογία , μεταμφιεσμένη σε άντρα, και εξαιτίας του χαρισματικού της χαρακτήρα χειροτονήθηκε το 853 μ.Χ Πάπας στη Ρώμη. Η ιστορία της ακόμα και η ύπαρξη της φυσικά δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ, ούτε το όνομα της έχει γραφεί στα πρακτικά της εκκλησίας ως πάπας!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ


Ενδιαφέρουσα κινηματογραφική μεταφορά μιας σχετικά άγνωστης ιστορίας σε εμάς από ένα διακεκριμένο γερμανό σκηνοθέτη που δεν με ενθουσίασε αλλά δεν είναι και για πέταμα. Τα σκηνικά και γενικά όλη η αναπαράσταση του Μεσαίωνα είναι αρκετά καλοφτιαγμένα , οι ηθοποιοί παίζουν ωραία και η δράση και πλοκή κυλάει σχετικά ομαλά!Εκνευρίζεσαι ιδίαιτερα και μιλώ κυρίως για το γυναικείο φύλο, για τον τρόπο που φέρονταν στις γυναίκες της εποχής αλλά και για τον ηλίθιο τρόπο που κατανοούσαν τις γραφές. Από κει και πέρα η πάπισσα Ιωάννα έκανε ένα αρκετά καλό έργο αλλά προσωπικά δεν πείστηκα με την ερμηνεία της Johanna Wokalek διότι ήταν υπερβολικά κρύα και άψυχη στο παίξιμο της.
Πρόκειται για ευρωπαική συμπαραγωγή ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ , ΑΓΓΛΙΑΣ , ΙΤΑΛΙΑΣ , ΙΣΠΑΝΙΑΣ βασισμένη όχι στο γνωστό ελληνικό μυθιστόρημα του Εμμανουήλ Ροϊδη '' αλλά στο αντίστοιχο βιβλίο της αμερικανίδας Ντόνα Βούλφονγκ Κρος το οποίο πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα και audio books και είναι ένα από τα 10 best seller βιβλία στην Γερμανία!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ
  • ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-O\5 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ!
  • ΘΑ ΚΛΑΨΩ?(ΚΛΑΜΑ)- 1,5 \ 5 ΕΞΟΡΓΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ
  • ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ(ΑΙΣΘΗΜΑ- SEX)-- 2\5 ΠΛΑΚΑ ΠΛΑΚΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΟ ΕΖΗΣΕ ΤΟ LOVE STORY ΤΗΣ!
  • ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?( ΣΚΕΨΗ)-1\5 ΤΙ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ?ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ
  • ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ - BIA) 1,5 \5 ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
  • ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΑΓΩΝΙΑ - ΔΡΑΣΗ)-2,5 \5 ΣΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ?
  • ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)- 3\5 ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΠΩς Η ΙΩΑΝΝΑ ΗΤΑΝ ΚΟΥΡΕΜΕΝΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΙΠΗ( ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ REMEMBER?) OTAN HTAN ΠΑΠΑΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΕΚΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΚΑΣΧΗΜΟΙ!
  • ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)- 2\5 ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ MARCEL BARCOTTI
  • ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6\10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis