fwto

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

The Ugly Truth


Υπόθεση : Η Abby Richter (Katherine Heigl) είναι παραγωγός σε μια πρωινή ενημερωτική εκπομπή, η οποία πρόκειται να ακυρωθεί λόγο των χαμηλών νούμερων. Για να βγουν από αυτή την καμπή το αφεντικό της Abby προσλαμβάνει τον Mike Chadway (Gerard Butler), τον παρουσιαστή της Γυμνής Αλήθειας, μιας εκπομπής που ως motto της έχει, ότι το σεξ είναι το μόνο που μπορεί να κρατήσει μια σχέση και πως οι άνδρες ενδιαφέρονται μόνο για την εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας. Παρά την αρχική τους αντιπάθεια η Abby δέχεται τον ανδρικό τρόπο σκέψης του , ώστε να καταφέρει να βγει με τον γείτονα της. Καθώς όμως ο καιρός περνά αυτοί οι τελείως αντίθετοι χαρακτήρες, αρχίζουν να δένονται μεταξύ τους, μέχρι την στιγμή που τα πράγματα μπλέκονται λίγο περισσότερο.


Γενικά : Είναι καλή ταινία δεν λέω, βλέπετε ευχάριστα. Βέβαια είναι μια ταινία που απευθύνετε καθαρά στο γυναικείο κοινό, παρόλο που οι θεωρίες του Butler δίνουν ένα ανδρικό στίγμα. Η υπόθεση ενδιαφέρουσα, σε κάποια σημεία μου θύμισε το ¨How to Lose a Guy in 10 Days¨ αλλά μετά σταμάτησε να μου το θυμίζει. Anyway η υπόθεση μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα, αλλά πατάει πάνω σε ένα χιλιοπατιμένο μοτίβο αισθηματικών κωμωδιών που εγώ προσωπικά το έχω βαρεθεί, αν δώσεις προσοχή και δεις την ιστορία χωρίς λόγια, χωρίς ηθοποιούς, θα δεις πως επαναλαμβάνει το κλασσικό ¨Story¨ δεκάδων αισθηματικών ταινιών. Μου άρεσε η Katherine Heigl και ο Gerard Butler στους ρόλους τους, πιστεύω ότι έπαιξαν καλά, όχι ότι ήταν και κάτι δύσκολο, δεν ήταν δα και δράμα, αλλά ήταν κάλοι και πολύ όμορφοι। Η ταινία διαθέτει χιούμορ και γρήγορο σενάριο, αστείες καταστάσεις και πιστεύω ότι μπορεί να αρέσει στον γυναικείο πληθυσμό, άπλα υπάρχει η περίπτωση να κουράσει η επανάληψη ενός ζευγαριού που αν και στην αρχή αντιπαθείτε στην συνέχεια ερωτεύεται.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή που εμένα τουλάχιστον μου άρεσε, αν και θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη είναι όταν η Joy η βοηθός της Abby κάνει μια σεξουαλική χειρονομία προς τον γείτονα της Abby. Ξέρω δεν είναι τίποτα φοβερό αλλά εμένα αυτό μου άρεσε και με έκανε να γελάσω.



Χειρότερη σκηνή : Η σκηνή όπου ο Mike πηγαίνει στο δωμάτιο της Abby, για να της εξομολογηθεί τον έρωτα του για αυτή και τελικά ανοίγει την πόρτα ο γείτονας, που γουστάρει η Abby. Αυτή σκηνή λοιπόν δεν μου άρεσε γιατί είναι τόσο τετριμμένη που καταντάει γελοία.


Δες την : Γιατί είναι μια ανάλαφρη ταινία, που κάνει την ώρα σου να κυλίσει πιο ευχάριστα, έχει 2 πολύ λαμπερούς πρωταγωνιστές και έχει μερικές αστείες και απίθανες σκηνές.


Μην την δεις : Γιατί έλεος πια με αυτές τις ταινίες που βγαίνουν ανά δεκάδες κάθε χρόνο. Τα ίδια και τα ίδια. 2 τελείως διαφορετικοί άνθρωποι που στην αρχή αντιπαθηούντε και σιγά σιγά ερωτεύονται, αλλά κανένας δεν το λέει στον άλλον, γιατί είναι κομπλεξικοί και όταν κάποια στιγμή κάποιος πάει να πει κάτι, συμβαίνει ένα περιστατικό και παρεξηγούνται, μετά πάλι δεν μιλάνε και είναι πιο θυμωμένοι από ποτέ και στα τελευταία 3 λεπτά του έργου εξομολογούνται τον έρωτα τους και έζησαν αυτοί καλά και εμείς πεθάναμε στον καναπέ από ανία!!!!


Με ποιον να την δεις : Αν και θα μπορούσες να την δεις μόνο σου, γιατί οι απόψεις του Butler γίνονται αποδεκτές από το ανδρικό φύλο, παρόλα αυτά η ταινία απευθύνετε κυρίως στο γυναικείο κοινό, οπότε πλασάρετε ευκολότερα στην κοπέλα σου , στην αδελφή σου και σε καμιά φίλη σου.


Μην την δεις με : Tον κολλητό σου που έχει έρθει στο σπίτι για να δει το G.I.Joe και καταλήγει να βλέπει μια αισθηματική ταινιούλα।



2 σχόλια:

ShareThis