fwto

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

A SERIOUS MAN- ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ(2009)





ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΤΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΘΕΕ ΜΟΥ???
Παίζουν: Michael Stuhlbarg, Richard Kind, Fred Melamed, Sari Lennick
Σκηνοθεσία: Ethan and Joel Coen

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

Είμαστε στο σωτήριο έτος 1967. Ο Larry Gopnik είναι ένας φιλήσυχος, καλός, ευσεβής Εβραίος,σοβαρός καθηγητής φυσικής παντρεμένος με δυο παιδιά. Όλα στη ζωή του φαίνεται να είναι τέλεια και ομαλά και τίποτα δεν μπορεί να ταράξει την ηρεμία που επικρατεί.
Ώσπου μία μέρα ένας μαθητής του τον δωροδοκεί , ενώ ο ίδιος ετοιμάζεται για τη μονιμοποίησή του, η γυναίκα του ζητά διαζύγιο διότι τα έχει με τον γείτονα, και γενικά αρχίζει μία σειρά ατυχιών στη ζωή του Larry που τον κάνει να αναρωτηθεί γιατί?? να συμβαἰνουν όλα αυτά στον ίδιο !Για να βρει λύση στην ερώτηση του καταφεύγει στους ραββίνους της ενορίας του ζητώντας απαντήσεις και πνευματική καθοδήγηση.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Αυτό το γιατί θεέ μου? είναι ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει ουκ ολίγους κοινούς θνητούς αλλά και πολλές κινηματογραφικές προσπάθειες.
Εδὠ ο Joel και Ethan Koen(που δεν βγάζουν και ευκολοχώνευτες ταινίες) μας δίνουν μία αρκετά καλή ταινία με καλή σκηνοθεσία και με τις ανάλογες απαντήσεις που όλοι δίνουμε στον εαυτό μας όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ερώτημα γιατί?
Ο Larry σαν ευσεβής Εβραίος επισκέφτεται 3 ραββίνους διαφορετικής ηλικίας και πείρας ζωής για να του δώσουν απαντήσεις. Ο πρώτος και νεότερος του λέει πως ίσως φταίει ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τα γεγονότα που του συμβαίνουν, ο δεύτερος υποστηρίζει πως ίσως τελικά δεν υπάρχει απάντηση στην ερώτηση μας και πρέπει απλά να δεχτούμε τα γεγονότα, ενώ ο τρίτος και γηραιότερος δεν τον δέχεται καν διότι ειναι απασχολημένος γιατί ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ!!!
Τελικά ούτε εμείς παίρνουμε μία σαφή απάντηση στο τέλος πράγμα που είτε θα σε εκνευρίσει καθώς θα πεις ότι έχασες μιἀμιση ώρα ζωής είτε θα πεις ότι σου άρεσε σαν ταινία.
Προσωπικά τέτοιες αμπελοφιλοσοφικές ταινίες μου αρέσουν και η συγκεκριμένη αν και περίεργη στην αρχή τελικά με κέρδισε γιατί χρησιμοποιεί και το χιούμορ εκτός των άλλων!
Ο Michael Stuhlbarg παίζει καταπληκτικά το ρόλο του ήσυχου απαθούς ανθρώπου που δεν εκνευρίζεται με τίποτα(δέχεται να πληρώσει την κηδεία του γκόμενου, άκουσον άκουσον!)και ίσως σε κάνει να λες τα θέλει κι αυτουνού η γούνα του! Και οι υπόλοιποι χαρακτήρες παίζουν πολύ καλά και ειδικά μετά από τον πρωταγωνιστή ο κινηματογραφικός γιος του!
Κλείνοντας , η ταινία ήταν υποψήφια για όσκαρ καλύτερης ταινίας και πρωτότυπου σεναρίου ενώ φοβερή ήταν η εισαγωγή της ταινίας με ένα άσχετο στόρυ κάπου στην Γερμανία και το απόφθεγμα
''ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΜΕ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ''

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ
  • ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)- 2,5 \ 5 ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΟΥΝ ΚΩΜΙΚΕΣ

  • ΘΑ ΚΛΑΨΩ?(ΚΛΑΜΑ)- 0\5
    AN KAI ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΣΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΝΟΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΚΛΑΙΣ

  • ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)- 0\5
    ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΕΞ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

  • ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-BIA)-0\5
    OXI!

  • ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΑΓΩΝΙΑ-ΔΡΑΣΗ)-2,5\5
    ΑΓΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

  • ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)- 4\5
    OΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .ΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕ!

  • ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)- 0\ 5
    ΕΙΝΑΙ ΤΑΙΝΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ

  • ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)- 1,5 \ 5
    H TAINIA ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ''DON'T YOU WANT SOMEBODY TO LOVE'' ΤΩΝ JEFFERSON AIRPLANE TOY 1967, ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ!

  • ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7,5 \10




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis