fwto

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

HOME


Υπόθεση : Μετά από την επιτυχία του βιβλίου « Η Γη Από Ψηλά», ο Yann Arthus-Bertrand, μεταφέρει στην οθόνη μια ταινία που αποτελεί ύμνο για τον πλανήτη, αλλά και αναδεικνύει την εύθραυστη ισορροπία του. Μέσα από ένα ταξίδι σε περισσότερες από 50 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, το HΟΜΕ συναρπάζει, ξαφνιάζει, προβληματίζει και αφήνει τον καθένα μας να βγάλει τα συμπεράσματα του και να αντιδράσει αναλόγως


Γενικά : Το ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάζει μια ιστορία από το πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος, μέχρι την στιγμή που πριν από 200 χιλιάδες χρόνια εμφανίστηκε ο άνθρωπος και πως μέσα σε έναν αιώνα κατάφερε να καταστρέψει αυτά που η φύση είχε σε αφθονία για 4 εκατομμύρια χρόνια Ένα ντοκιμαντέρ γροθιά στο στομάχι του κάθε ανθρώπου, που σαν και εμένα κοιμάται ήσυχος τα βράδια, ενώ έξω στον κόσμο γίνετε ο κακός χαμός. Είμαστε στο χείλος της καταστροφής και πλέον δεν πρέπει να έχουμε τα μάτια μας κλειστά, πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε απαισιόδοξοι και να κλαίμε την μοίρα μας, γιατί εμείς φταίμε για την κατάσταση που βιώνουμε. Πρέπει λοιπόν να σταματήσει αυτή η απαισιοδοξία και να αδράξουμε την τελευταία ευκαιρία που μας δίνει ο πλανήτης μας, για να τον σώσουμε και μαζί με αυτόν να σωθούμε και εμείς.


Αγαπημένη σκηνή : Αφού μας έθαψε καλά καλά, εμάς τους ανθρώπους, στα τελευταία λεπτά μας τα γύρισε, λέγοντας πως υπάρχει η δυνατότητα να αντιστραφεί η καταστροφή που έπεται. Μας παρουσίασε λοιπόν λύσεις που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο και τι προσφέρει η κάθε μια. Ήταν μια πολύ δυνατή σκηνή και λόγο της μουσικής αλλά κυρίως τον εικόνων και τον πραγμάτων που μας παρουσίαζε.


Δες την : Για τις εκπληκτικές εικόνες που σου παρουσιάζει από την αρχή μέχρι το τέλος του. Για την αφηγήτρια Glenn Close, της οποίας η φωνή δίνει μεγαλύτερο κύρος και σοβαρότητα σε αυτή την προσπάθεια. Για την πληθώρα μουσικών κομματιών που ενώνονται με την εικόνα άψογα και μαζί με την δυνατή φωνή της Close δημιουργείτε ένα δυναμικό αποτέλεσμα στο τέλος κάθε σκηνής, που μεταδίδει την αγωνιά για το μέλλον της Γης.


Μην την δεις : Γιατί οι αλήθειες που λέγονται μπορεί να διαταράξουν την ηρεμία του μυαλού σου, αλλά αυτός δεν είναι ο σκοπός τον ντοκιμαντέρ, να αφυπνίσουν λίγο την σκέψη του ανθρώπου;;;


Με ποιον να την δεις : Μόνος, καθώς η κατηγορία ντοκιμαντέρ δεν είναι το ίδιο ευχάριστη σε όλους, οπότε καλό είναι να μην το ρισκάρεις.



Μην την δεις με : Με άτομα που δεν διαθέτουν 2 ώρες για να δούναι ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis