fwto

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

The Young Victoria



-->
Υπόθεση : 1837: Η Βικτώρια (Emily Blunt) βρίσκεται στο επίκεντρο της βασιλικής διαμάχης για την εξουσία .Ο θείος της, Βασιλιάς Γουίλιαμ (Jim Broadbent), σύντομα θα πεθάνει και η Βικτώρια θα γίνει η διάδοχος του θρόνο, ενώ η μητέρα της την κρατά σε απόσταση από το παλάτι, θέλοντας να έχει η ίδια και ο συμβουλάτορας της, τον έλεγχο. Παράλληλα, ο Βασιλιάς του Βελγίου πατρονάρει τον ανιψιό του, Άλμπερτ (Rupert Friend), να κερδίσει την καρδιά της. Η Βικτώρια και ο Άλμπερ, όμως έχοντας κουραστεί να είναι πιόνια άλλων, αναπτύσσουν ένα δυνατό δεσμό που θα τους οδηγήσει, μετά την στέψει της Βικτώριας, όχι μόνο σε έναν γάμο αλλά στην δημιουργία μιας οικογένειας και μιας σχέσης ζωής.

-->
Κατηγορία ταινίας : Χρήστος Ζαμπούνης
Γενικά : Η Βασίλισσα Βικτώρια έχει καταχωρηθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ως μια ηλικιωμένη, βλοσυρή γυναίκα σε μόνιμο πένθος. Όμως, στα νεανικά της χρόνια, η Βικτώρια ήταν μια κοπέλα τολμηρή, γεμάτη ζωντάνια. Και αυτήν ακριβώς την άγνωστη πλευρά της φιλοδοξεί να αποτυπώσει η ταινία. Μας παρουσιάζετε λοιπόν η ζωή της βασίλισσας Βικτώριας λίγο πριν την στέψη της και την ζωή της από εκείνη την στιγμή και μετά. Στην καρδιά της ταινίας βρίσκεται η ερωτική ιστορία ανάμεσα στη Βικτώρια και τον Άλμπερτ, που τελικά οδήγησε σε γάμο. Με λίγα λόγια δεν πρόκειται απλά για μια ταινία εποχής, ή για ένα έργο σχετικά με τη βασιλική οικογένεια, αλλά για μια ιστορία με την οποία μπορούν να ταυτιστούν όλοι, μια ιστορία, για μια αγνή αγάπη. Παράλληλα στην ταινία φαίνετε η σχέση που είχε η Βικτώρια με την μητέρα της, που μέχρι την μέρα της στέψης της ζούσε στην σκιά της και ακόμα μας παρουσιάζετε το πόσο προσπαθούσαν όλοι να την ελέγξουν. Η σκηνοθεσία είναι καλή, αν και φαίνετε πως η ταινία τρέχει απίστευτα γρήγορα και νοιώθεις ότι δεν καλύπτει πολλά σημεία. Η μουσική, η φωτογραφία, τα κουστούμια και κυρίως τα σκηνικά δένονται άψογα μεταξύ τους αναδεικνύοντας την χάρη της ταινίας. Το σενάριο είναι συναρπαστικό, γιατί δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό πρόσωπο της Βικτώριας. Η ερμηνεία της Emily Blunt (τι όμορφη που είναι!!!) ήταν έξοχη, όπως και όλων των υπολοίπων ηθοποιών.
Αγαπημένη σκηνή : Μου άρεσαν οι σκηνές του Jim Broadbent, χάρηκα πολύ που τον είδα να παίζει τον Βασιλιά. Έδωσε έναν άλλον αέρα στην ταινία.
Χειρότερη σκηνή : Χειρότερη σκηνή δεν έχω, απλά η ταινία δεν παρουσιάζει κάτι πιο συνταρακτικό από μια απόπειρα δολοφονίας, από εκεί και ύστερα όλα στην ταινία κυλάνε πολύ ομαλά.
Δες την : Γιατί παρουσιάζετε το προφίλ μιας Βασίλισσας που ο κόσμος πιστεύει ότι ήταν κακία και αντιπαθητική, αλλά τελικά δεν ήταν έτσι. Επίσης δες την για την ιστορία αγάπη, που ούτως η άλλος είναι το κυρίαρχο στοιχείο της ιστορίας. Δες την για το καλογραμμένο σενάριο, για τα σκηνικά, τα κουστούμια και για την Emily Blunt.
Μην την δεις : Αν δεν αντέχεις την ρομαντική πλευρά της ιστορίας, κατά τα άλλα η ταινία πιστεύω ότι είναι μια χαρά. Περίμενα λίγο περισσότερη ίντριγκα, αλλά εφόσον δεν συνέβη τίποτα τέτοιο στην πραγματικότητα δεν θα μπορούσαν να επινοήσουν κάτι τέτοιο.
Με ποιον να την δεις : Πρέπει να σε προειδοποιήσω, ότι η ταινία είναι πολύ ρομαντική από ένα σημείο και μετά, οπότε μπορεί να μην την αντέξεις. Εφόσον λοιπόν την δεις μόνος σου ή με την κοπέλα σου, καλό θα ήταν να την προτείνεις σε καμία φίλη σου.
Μην την δεις με : Με τους κολλητούς σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis