fwto

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

How To Get RIid Of Others - Hvordan vi slipper af med de andre


Υπόθεση : Ένα σατυρικό δράμα, που αποκαλύπτει τις επιπτώσεις του Δανέζικου νομοσχεδίου: ¨ Νέα Κριτήρια της Κοπεγχάγης¨, μια νέα πολιτική, που δημιουργήθηκε με σκοπό να προστατέψει την εθνική επιβίωση. Πολίτες, που δεν εντάσσονται μέσα σε αυτά τα κριτήρια, αυτοί δηλαδή, που πήραν πολλά από την κοινωνία, χωρίς να επιστρέψουν τίποτα πίσω με την προσφορά τους, εξολοθρεύονται.


Κατηγορία ταινίας : Σωματικά Υγρά


Γενικά : Πήξαμε στα σωματικά υγρά.. μια αηδία και ένα ανακάτεμα, καθώς έβλεπα την ταινία, αυτά ήταν τα συναισθήματα μου. Μα είναι δυνατόν, να θες να κάνεις μια ταινία και να έχεις όλη την ώρα, τον έναν ηθοποιό να κάνει εμετό, κάθε τρις και λίγο, την άλλη όταν σκοτώνετε να τρέχει η μύξα της, τη γιαγιά να κατουριέται στο αναπηρικό καροτσάκι και μια Βατράχο (γυναίκα με μεγάλα μάτια) να αιμορραγεί από το βυζί; Η ταινία προφανώς και δημιουργήθηκε, για να σατυρίσει τις σχεδόν ναζιστικές ιδέες μερικών ανθρώπων, που είναι πρόθυμοι να σκοτώσουν άτομα ¨επιβλαβή¨, προς την κοινωνία, προάγοντας έτσι την διάνθιση της. Κακά τα ψέματα, η ιδέα είναι πολύ καλή, αλλά όλα ήταν τελείως πρόχειρα και φτηνά, τσάτρα πάτρα δουλειά, με λίγα λόγια. Η υποκριτική ήταν πολύ ελαττωματική και υπήρξαν στιγμές, που πραγματικά βαρέθηκα, η σκηνοθεσία τραγική, το σενάριο γελοίο, κάνοντας τους πρωταγωνιστές να φαίνονται πιο γελοίοι, από ότι ήταν από μόνοι του. Τα μόνα θετικά στοιχεία στην ταινίας είναι το Soundtrack και 2 ξαφνικές αποκαλύψεις. Το Soundtrack θα πρέπει να πω ότι μου άρεσε πολύ, γιατί είχε καθαρά αφρικανικά κομμάτια που έδιναν χρώμα στην μουντή ταινία. Θα μου πεις που ταιριάζει η αφρικανική μουσική σε μια Δανέζικη ταινία; Και εγώ ξαφνιάστηκα, μην νομίζεις, αλλά επειδή όλοι λέγανε πως θα πάνε στην Αφρική, ως μετανάστες, το θέμα της μουσικής έδεσε κάπως. Κατά τα άλλα η πλήρης απογοήτευση με τη ταινία και είναι κρίμα γιατί ο δανέζικος κινηματογράφος τα τελευταία χρόνια, είχε πάρει τα πάνω του.


Αγαπημένη σκηνή : Κάτσε να σκεφτώ… ποια ήταν;;…. μου είχε αρέσει, θυμάμαι… Όχι, όχι, άκυρο, άλλη ταινία σκεφτόμουν… σε αυτή, δεν μου άρεσε τίποτα.


Χειρότερη σκηνή : Η τρίτη φορά, που ο πρωταγωνιστής έκανε εμετό και με μένα να φωνάζω: «φάε και καμιά φρυγανιά, μαζεύει τα υγρά!!!!»


Δες την : Για να μην είμαι μόνο εγώ ο βλάκας που την είδα, έτσι για συμπαράσταση!!!


Μην την δεις : Γιατί, παρόλο που θα μπορούσε να γίνει μια καλή ταινία, έχοντας μια πολύ καλή αρχική ιδέα, όλα τα άλλα στοιχεία (σκηνοθεσία, σενάριο, ερμηνείες), ήταν εναντίον της.


Με ποιον να την δεις : Με τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Πλεύρη. Θα κερδίσεις σίγουρα την εύνοια τους!!!


Μην την δεις με : Αλκοολικούς, ναρκομανής, ανάπηρους και γενικά με κανέναν από τους ¨αδρανείς¨ τύπους, που αναφέρονται στην ταινία, ως ακατάλληλοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis