fwto

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Bad Teacher


Υπόθεση : Η Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) είναι έτοιμη να ζήσει την μεγάλη ζωή, αφήνει το σχολειό στο οποίο υποτίθεται ότι δίδασκε και ξεκινά τις ετοιμασίες του γάμου της με έναν πλούσιο τύπο. Ο τύπος όμως με την βοήθεια της μανούλας, διώχνει την Elizabeth και την αφήνει άφραγκη και άστεγη. Η καινούργια σχολική χρόνια αρχίζει και βρίσκουμε την Elizabeth να μένει σε μια τρώγλη να οδηγά ένα άθλιο αμάξι, ενώ προς μεγάλη της απογοήτευση πρέπει να ξαναδουλέψει στο σχολειό, πράγμα που απεχθάνεται. Βαριεστημένη, πιωμένη και μαστουρωμένη τις περισσότερες φορές, αφήνει τους μαθητές στην τύχη τους, μέχρι την στιγμή που μαθαίνει για ένα χρηματικό πόσο που δίνεται στην νικήτρια τάξη που θα βγει πρώτη μέσα από ένα δύσκολο διαγώνισμα. Η ¨κακή¨ δασκάλα βάζει τότε ως στόχο της να κερδίσει το χρηματικό ποσό για πάρτη της και προσπαθεί με νύχια και με δόντια για να το κερδίσει, αλλάζοντας πλήρως το εκπαιδευτικό της πλάνο!

Με μια κουβέντα : Στο δικό μου σχολειό γιατί καμία δασκάλα δεν ήταν ψηλή, ξανθιά, κορμάρα και με στιλιστικό γούστο;

Γενικά : Από αυτό και μόνο η ταινία μπορεί να θεωρηθεί ουτοπική, γιατί ποια δασκάλα είναι τόσο σέξι; Ποια δασκάλα είναι τόσο καλά ντυμένη; Ποια δασκάλα έχει το μαλλί και το μακιγιάζ στην τρίχα στις 8 το πρωί; Εγώ πάντως δεν έχω συναντήσει καμία σαν την Cameron, αλλά θα μου πεις Cameron είναι αυτή και δεν μπορεί να παρουσιάζεται σαν τον λέτσο, όποτε το προσπερνάμε. Το άλλο που δεν μπόρεσα να χωνέψω είναι πως ο ρόλος της Elizabeth την θέλει να είναι μια δασκάλα στον κόσμο της, να μην ξέρει τους μαθητές της, να μην παραδίδει στο μάθημα και να κοιμάται πάνω στην έδρα, καλά όλα αυτά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα χρόνο δεν την πήρε είδηση ο διευθυντής του σχολείου και την άφησε να δουλέψει και δεύτερη χρόνια. Τέλος πάντων, αυτά έπρεπε να ειπωθούν για τους τύπους, που έβγαζαν μάτι, από εκεί και ύστερα η ταινία είναι μια ανάλαφρη ψευτοκωμωδία, που δεν θα σε κάνει να πεθάνεις στα γέλια, απλά θα σου γεμίσει ευχαρίστα την 1½ ώρα που θα την βλέπεις. Η καφρίλα της δασκάλας, κατά την άποψη μου, θα μπορούσε να αναπτυχτεί ακόμα περισσότερο και να μην δοθεί τόση σημασία ανάμεσα στην αντιπαλότητα της Elizabeth και μιας άλλης καθηγήτριας που ήταν η καλούλα/χαζούλα του σχολείου. Να σου πω την αλήθεια εγώ θα ήθελα λίγο παραπάνω από όλα, δηλαδή, θα ήθελα πιο πολλές σκηνές που να δείχνουν πόσο χαμένο κορμί είναι η Elizabeth, θα ήθελα πιο κωμικές ατάκες και όχι τόσα πολλά σεξουαλικά υπονοούμενα και αστεία τουαλέτας και σίγουρα θα ήθελα η ταινία να κρατούσε κανένα τεταρτάκι παραπάνω. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι κωμωδίες πρέπει να είναι πάντα γύρω στην 1½ και οι σοβαρές ταινίες να πιάνουν σχεδόν το τρίωρο! Ας επιστρέψουμε όμως στα της ταινίας, στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε την Cameron, η οποία για το καλό της καριέρας της θα πρέπει να μείνει στις ανάλαφρες κωμωδίες, γιατί την είδαμε και στο ¨The Box¨ και χάσαμε πάσα ιδέα (βέβαια έφταιγε και η ταινία), μας παρουσιάζει ένα πιο badass εαυτό της και μας αρέσει πολύ, βέβαια θα προτιμούσαμε λιγάκι πιο προσεγμένο μακιγιάζ γιατί της φόρτωνε χρόνια. Σε σημαντικό ρόλο βλέπουμε τον Justin Timberlake, που πραγματικά ο μόνος λόγος που έπαιξε στην ταινία ήταν για να δημιουργηθεί σούσουρο ανάμεσα σε αυτόν και την Cameron (ήταν ζευγάρι, hello!!!), από ταλέντο άστο καλύτερα και ας λέει η Blogσυναγωνίστρια Κατερινούλα ότι ήταν καλός στο ¨The social network¨, σε αυτή την ταινία ήταν σκατούλες Κατερινούλα! Στον ρόλο του γυμναστή βλέπουμε τον φίλτατο Jason Segel ο οποίος τον τελευταίο καιρό δίνει δυναμικό παρόν σε πολλές κωμωδίες όπως ¨Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ¨, ενώ στο ρόλο της δασκάλας/αντιπάλου έχουμε την Lucy Punch, η οποία ήταν καλή, αλλά ο ρόλος της ήταν λιγάκι νευρικός και υστερικός και δεν ανεχόταν για πολύ ώρα. Κλείνοντας, η ταινία είναι ευχάριστη για να περάσει η ώρα σου, η Cameron όπως και να το κάνουμε είναι κούκλα, ο ρόλος της είχε ενδιαφέρον, αλλά και πάλι θα το ξανασκεφτόμουν για να την δω στο κινηματογράφο (είναι πολλά τα λεφτά Άρη και δεν είναι και καμία σοβαρή ταινία για να αξίζει).

Η Ατάκα : Carl Halabi: «Θα σου τρελάνω τον κόλπο»

Ποιον θα έπαιζα : Μου άρεσε ο ρόλος του γυμναστή.

Αγαπημένη σκηνή : Μου άρεσε η σκηνή όπου η Elizabeth πετάει στα παιδιά μπάλες του μπάσκετ όταν της δίνουν λάθος απαντήσεις. Βέβαια τα λιγούρα της παρέας θα βρουν την σκηνή όπου η Elizabeth πλένει ένα αμάξι με σορτσάκι, κοντό πουκάμισο και πλατφόρμα, άκρως επιμορφωτική.

Χειρότερη σκηνή : Έπρεπε να υπάρξει σκηνή όπου ο Timberlake θα τραγουδούσε;

Δες την : Για να περάσει ευχάριστα η ώρα σου με μια ανάλαφρη ταινιούλα.

Μην την δεις : Αν είσαι τόσο υπεράνω πια, που βλέπεις μόνο κουλτουρέ ταινίες.

Με ποιον να την δεις : Με καμιά καθηγήτρια σου από το σχολείο μπας και μάθει να ντύνεται και να φτιάχνεται γενικότερα.

Μην την δεις με : Την κοπέλα σου, κυρίως για την σκηνή με το πλυντήριο αυτοκινήτων.



2 σχόλια:

ShareThis